العالم - فلسطین اشغالی
تظاهراتکنندگان در این تجمع اعتراضی پلاکاردها و شعارهایی علیه «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان و کنارهگیری وی و نیز بازخواست دستگاههای امنیتی سرکوبکننده فعالان اجتماعی سر دادند.
در این میان، با مداخله نیروهای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین برای متفرق کردن تظاهراتکنندگان، شماری از فعالان اجتماعی و معترضان زخمی و بازداشت شدند.
شبکه روسیا الیوم هم گزارش داد نیروهای امنیتی با باتوم و پرتاب گاز اشکآور تلاش کردند تا تظاهراتکنندگان را پراکنده کنند.
در همین رابطه، خانواده بنات که در شهر الخلیل واقع در کرانه باختری ساکن هستند پیشتر مستقیما دستگاههای امنیتی فلسطین و مشخصا دستگاه پیشگیری و اطلاعات عمومی وابسته به تشکیلات خودگردان را مسئول ترور بنات دانستند و گفتند وی پس از آنکه بامداد روز گذشته دستگیر شد به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت که در نتیجه آن جان باخت.
«عیسی عمرو»، فعال اجتماعی فلسطینی در واکنش به کشته شدن بنات گفت: افراد مخالف تشکیلات خودگردان احساس میکنند که در معرض ترور و قتل قرار دارند.
وی گفت: همه ما تهدیداتی از سوی دستگاههای امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان دریافت می کنیم، ما احساس می کنیم هیچ قانون یا دستگاهی نیست که ما را از اقدامات طرفهای قانونشکن حفظ کند، قتل بنات به معنای قتل دموکراسی و آزادی بیان در فلسطین است.
وی درخصوص اقدامات مطلوب برای ممانعت از ترور و قتل مخالفان تشکیلات خودگردان گفت: باید نهادهای بین المللی برای محاکمه عاملان قتل نزار بنات و دستگاههای مسئول ورود کنند.
«ایاد الشوربجی»، رئیس پژوهشهای راهبردی فلسطین درخصوص رویکرد ترور مخالفان سیاسی تاکید کرد: این رفتار زشتی که تشکیلات خودگردان در تعامل با مخالفان در پیش گرفته، به وضوح نشانگر ذهنیت امنیتی است که تشیکلات برای سرکوب هر گونه صدای مخالف بکار می گیرد.
وی گفت: این اقدامات وحشیانه به خاطر آن است که تشکیلات خودگردان در سایه شکست سیاسی فجیع احساس میکند فاقد مشروعیت انتخاباتی یا پایگاه مردمی است برای همین رفتارها و اقداماتش سرشار از عصبانیت و خشونت علیه شهروندان خود است، این در حالی است که تشکیلات خودگردان در تعامل با اشغالگران مجرم کاملا مسالمتآمیز و دوستانه رفتار میکند.
الشوربجی اظهار داشت جنایت قتل نزار بنات حاوی این پیام تشکیلات خودگردان به همه مخالفان و منتقدان است، که تشکیلات با منتقدان برخوردی شدید خواهد داشت به خصوص پس از رسوایی واکسنهای تاریخ گذشته که با موجی از خشم مردمی علیه این تشکیلات همراه شد.
وی در پایان گفت: تشکیلات خودگردان اگر احساس می کرد که رفتارهایش از سوی مردم مورد بازخواست قرار می گیرد، دست به این جنایت نمی زد اما این تشکیلات احساس می کند نیازی به مردم ندارد زیرا وابسته به اشغالگران است و سرسپرده امنیتی آنها حساب می شود.