العالم - امارات
آتشسوزی در جنوب دوبی ناشی از انفجار در نزدیکی مخازن نفت رخ داده و آسوشیتدپرس نیز اعلام کرد انفجاری که در بندر جبل علی دوبی رخ داد بسیاری از خانههای این شهر را لرزاند.
هر چند امارات تلاش کرد این انفجار را امری طبیعی و به دور از زمینههای سیاسی و امنیتی نشان دهد اما موقعیت مکانی این انفجار بیانگر حقیقتی ورای این ادعاست. نکته قابل توجه تقارن انفجار مذکور با تشدید تحرکات امارات برای اجرای ابعاد جدیدی از توافق سازش با رژیم صهیونیستی از جمله آغاز به کار رسمی سفارت رژیم صهیونیستی در ابوظبی است.
ارتباط میان انفجار مذکور با روابط امارات و رژیم صهیونیستی زمانی آشکار میشود که بدانیم سال گذشته نیز همزمان با پرواز اولین هواپیمای تجاری میان تلآویو و ابوظبی، یک فروشگاه مواد غذایی آمریکایی در مسیر فرودگاه ابوظبی منفجر شد.
درباره همزمانی انفجارها و تهدیدات امنیتی روی داده در امارات با مراحل آشکارسازی و توسعه روابط این شیخنشین با رژیم صهیونیستی دو سناریو مطرح است:
نخست؛ برخلاف نگاه سازشکارانه سران امارات که جلب رضایت آمریکا و اسرائیل را راهکار بقای حکومت خود میبینند، نگاه مردم امارات و کشورهای عربی و اسلامی متفاوت با این دیدگاه است.
بیداری اسلامی و آگاهی همگانی درباره ماهیت بحرانساز رژیم صهیونیستی و آمریکا موجب شده تا ملتهای منطقه از جمله ملت امارات خواستار مقابله با رژیم صهیونیستی و دوری از آمریکا باشند، چنانچه عملکرد منفی امارات در جنگ 12 روزه علیه فلسطینیها با اعتراض شدید مردمی همراه شد.
مسلما نارضایتی از رویکرد سازشکارانه امارات، میتواند زمینهساز حرکتهای مردمی علیه این روابط شود که با توجه به خفقان امنیتی و سرکوبهای گسترده دستگاه امنیتی، انفجارها و مختل کردن فعالیتهای تجاری و نفتی میتواند محور اعتراضات مردمی شده باشد.
دوم؛ کارنامه رژیم صهیونیستی نشان میدهد که ماهیت و بقاء این رژیم بر بحرانسازی شکل گرفته و همواره بر آن بوده تا از این مولفه برای اعمال فشار و توسعه نفوذ امنیتی و اطلاعاتی خود بهره گیرد.
توسعه نفوذ امنیتی رژیم صهیونیستی در هند پس از گروگانگیری در هتل بمبئی سال 2008 که ادعا شد جمعی از یهودیان گروگان گرفته شده بودند، توافق امنیتی سال گذشته میان اتیوپی و رژیم صهیونیستی پس از شورشهای ناگهانی در بخشی از
خاک اتیوپی، تشدید تحرکات اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان همزمان با از سرگیری تنشهای این کشور با ارمنستان و... بیانگر طراحی صهیونیستها برای بهرهگیری از بحرانسازیهای از پیش طراحی شده است.
به هر شکل؛ امارات در حالی با بحران ناامنی مواجه شده است که ماهیت این کشور بر اساس اقتصاد بنا شده حال آنکه این امر مستلزم امنیتی پایدار و با ثبات است.
از زمان انتشار اخباری مبنی بر نگاه امارات به روابط با رژیم صهیونیستی بر اساس معامله قرن ترامپ، این مسئله مطرح شده بود که این روابط پیامدهای امنیتی منفی برای امارات به همراه خواهد داشت، بحرانهایی که بخشی از آن ناشی از نارضایتی مردمی از این روابط و بخشی نیز برگرفته از ماهیت بحرانساز رژیم صهیونیستی است.
انفجارها و ناآرامی صورت گرفته از زمان اعلام رسمی روابط امارات با رژیم صهیونیستی، در مناطق مختلف امارت به ویژه در مراکز تجاری و بنادر آن، بیانگر پیامدهای اشتباه محاسباتی امارات مبنی بر همگرایی با رژیم صهیونیستی است، مسئلهای که میتواند زمینهساز بحرانهای بسیار برای اهداف اقتصادی و به تبع آن انزوای منطقهای و جهانی امارات شود.
حال این سوال مطرح است که آیا سران این کشور همچنان به دنبال استمرار مسیر نادرست روابط با تلآویو هستند و یا آنکه برای نجات اقتصاد و جایگاه منطقهای خود، از مسیر مذکور خارج و در چارچوب خواست مردم، ملتهای منطقه و جهان اسلام مبنی بر نگاه به فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی گام بر خواهند داشت؟
نور نیوز