العالم - فلسطین اشغالی
به گزارش بیبیسی، بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، در پی دیدار با مقامات فرانسوی در پاریس اعلام کرد که دولتش این اتهام که نرم افزار یک شرکت خصوصی اسرائیلی برای جاسوسی احتمالی از امانوئل ماکرون رئیس جمهوری و سایر مقامات فرانسوی استفاده شده است را "جدی میگیرد."
نرمافزار پگاسوس تولید شرکت اسرائیلی اناساو است که محصول خود را عموما به دولتهای خودکامه فروخته است. گفته میشود بسیاری از فعالان حقوق بشر، روزنامهنگاران و شماری از رهبران جهان هدف این بدافزار قرار گرفتهاند.
بر اساس بیانیه روز چهارشنبه (۲۸ ژوئیه) وزارت جنگ اسرائیل، بنی گانتس در ملاقات با فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه در خصوص اناساو صحبت کرده و گفته است "اسرائیل اتهامات را جدی میگیرد".
بر اساس این بیانیه: "او (گانتس) خاطرنشان کرد که اسرائیل صادرات محصولات سایبری را به طور انحصاری به نهادهای دولتی، برای استفاده قانونی و فقط به منظور پیشگیری و تحقیق در مورد جرم و مقابله با تروریسم تایید میکند."
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت که مقامات دولت اسرائیل از دفتر شرکت اناساو بازدید کردهاند و اسرائیل در حال بررسی کامل ادعا هاست.
وزیر دفاع فرانسه نیز به بنی گانتس گفت: "اعتماد و احترام متقابل دو طرف ما به توضیحاتی بستگی دارد امروز فرانسه منتظر آن است."
این اولین جلسه وزیران دفاع دو طرف از سال ۲۰۱۳ میلادی بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مقام وزارت دفاع این کشور روز سه شنبه گفته بود که هدف "روشن شدن این مطلب است که دولت اسرائیل از فعالیت مشتریان ان اس او چه اطلاعاتی داشته است."
در پی گزارش اخیر روزنامه واشنگتن پست مبنی بر این که نام رئیس جمهوری فرانسه در فهرست افرادی که هدف پگاسوس بودهاند دیده میشود، دولت فرانسه خواهان تحقیقات فوری در این خصوص شد.
بنا به اخباری که به رسانهها درز کرده، شماره تلفن ۵۰ هزار نفر از طریق این شرکت کنترل میشده است.
دست کم ۱۵ هزار شماره تلفن مربوط به مکزیک در این فهرست هست که دست کم ۲۵ شماره متعلق به روزنامه نگاران بوده است.
مشخص نیست دقیقا چند دستگاه تلفن هدف جاسوسی قرار گرفتهاند. روزنامه گاردین میگوید مکزیک اولین کشور جهان است که بدافزار پگاسوس را خریده و به آزمایشگاهی برای تکنولوژیهای جاسوسی تبدیل شده است.
از جمله کسانی که هدف این بدافزار بودهاند رافائل کابررا روزنامه نگار مکزیکی و خانواده روزنامه نگار مقتول سعودی، جمال خاشقجی هستند. در میان رهبران جهان نیز به نام عمران خان رئیس جمهوری پاکستان، سیریل راموفوسا رئیس جمهوری آفریقای جنوبی و برهم صالح رییس جمهوری عراق اشاره شده است.
شرکت اسرائیلی «اناساو» هرگونه عمل خطا در این زمینه را تکذیب کرده و تاکید دارد که این بدافزار تنها برای مقابله با تروریسم و دیگر جرایم استفاده میشود. این شرکت تاکید کرده که صرف وجود شماره تلفنی در این فهرست به معنای جاسوسی علیه آن یا مالک آن نیست.
مجموعهای از روزنامه نگاران که مشترکا درباره پروژه پگاسوس تحقیق کردهاند به تازگی اعلام کردند که رهبران حداقل ۱۴ کشور هدف این نرم افزار قرار گرفته اند.
به گزارش این کنسرسیوم روزنامهنگاری - که از ۱۷ رسانه تشکیل شده - شماره تلفنهای ۳ رئیس جمهور، ۱۰ نخست وزیر و نیز پادشاه مراکش در میان بیش از ۵۰ هزار شماره تلفنی است که توسط مشتریان شرکت امنیتی "ان اس او" زیر نظر بودهاند.
براساس گزارش روزنامه واشنگتن پست هیچ یک از این ۱۴ رهبر حاضر نشدهاند تلفن خود را برای بررسی به این روزنامه بدهند، اما ۳۷ تلفن بررسی شده دیگر در این فهرست یا آلوده بودهاند و یا نوعی تلاش برای نصب بدافزار بر روی آنها مشاهده شده است.
چند نفر از قربانیان فرانسوی این بدافزار اعلام کردهاند که به دادگاه شکایت خواهند کرد بنابراین به زودی تحقیقات قضایی آغاز خواهد شد.
روزنامه لوموند که یکی از اعضای کنسرسیوم است گفته ۱۵ نفر از اعضای دولت فرانسه احتمالا در سال ۲۰۱۹ هدف این بدافزار قرار گرفتهاند.
عفو بینالملل اعلام کرده که افشاگری جدید در این زمینه باید مو بر تن رهبران جهان راست کند.
ایسنا