العالم - یمن
سریال عربستانی «رشاش» انتقادات گستردهای را در شبکههای اجتماعی بهدنبال داشته است و بسیاری از کاربران یمنی بهسبب توهین به زنان و قبایل یمن این سریال را مورد انتقاد قرار دادند.
این سریال که بهروی پلتفرم دیجیتالی شبکه «امبیسی» عربستان پخش میشود، در یکی از قسمتهای خود صحنهای را نشان داد که در آن «رشاش» و گروهش تصمیم به فرار به یمن گرفتند و در این قسمت به زنان یمنی توهین و آنان را ابزاری برای خوشگذرانی وصف کرده است.
این سریال داستان فردی بهنام «رشاش الشیبانی العتیبی» با اعضای خانوادهاش را روایت میکند که دههها پیش بهدلیل سرقت و غارت در شهرهای عربستان مشهور شد.
پیش از این قبیله «العتیبه» در بیانیهای، پخش این سریال را توهین و تلاش برای دامن زدن به فتنه و ضربه زدن به وحدت ملت یمن دانسته بود.
کاربران یمنی با راهاندازی هشتگ «سریال رشاش به زنان یمن توهین میکند» خواستار توقف این سریال شدند.
«محمد قیزان» معاون وزیر اطلاعات یمن اعلام کرد که سوءاستفاده از یمن و یمنیها و زنان آزاده این کشور نشاندهنده انحطاط اخلاقی و حرفهای است که قابل پذیرش یا تحمل نیست.
همچنین بسیاری از کاربران یمنی از طریق توییتر خواستار حذف صحنه و عذرخواهی مقامات مسئول شدند.
در همین راستا یک حساب کاربری تأکید کرد: شنیدیم که یک سریال سعودی که مقامات ریاض حامی آن هستند به یمن و زنان یمنی توهین کرده است. به خدا قسم این توهین عامدانه و هدفدار بوده است، ننگ و خفت بر مزدورانی که در هتلهای عربستان بهسر میبرند، خدا شما و پدرانتان را لعنت کند.
حساب کاربری دیگر نیز در واکنش به این اقدامات ننگین سعودی نوشت: این اقدام بسیار ننگین است و قطعاً آتش انتقام را شعلهور خواهد کرد. از چهزمان کشور متمدن و باستانی یمن به مکانی برای انحطاط اخلاقی تبدیل شده است؟
یک کاربر یمنی با انتقاد از اقدامات سعودی اعلام کرد: آیا میدانی که تعداد شهروندان سعودی که در شب تحویل سال وارد بحرین میشوند، بالغ بر 60 هزار نفر است که برای خوشگذرانی به آنجا میروند. نویسنده بحرینی این سریال به زنان یمن توهین کرد در حالی که خود بهخوبی میداند که مکان این بیعفتیها کجاست؟
عربستان هیچ گونه اظهارنظری در مورد سوءاستفاده از زنان یمنی که در این سریال گنجانده شده بود ارائه نداده است.
سریال «رشاش» هشت قسمت است که به دو زبان عربی و انگلیسی ترجمه شده است و پخش این سریال از 9 جولای 2021 از شبکه امبیسی سعودی شروع شده است که نویسنده این سریال «شیخ سهی آلخلیفه» نویسنده بحرینی است.
عربستان سعودی در تجاوز نظامی به یمن که از 25 مارس 2015 میلادی آغاز شده است، با استفاده از سلاحهای غیرمجاز مانند بمبهای خوشهای، فسفری و گرمافشاری، به بمباران مناطق غیرنظامی، مراکز مذهبی، تاریخی، آموزشی، بیمارستانها، مدارس، مساجد و بازارها دست زده است. علیرغم هشدارهای بینالمللی، محاصره زمینی، هوایی و دریایی یمن توسط عربستان سعودی موجب کمبود مواد غذایی، دارو و ایجاد قحطی شده است، امروز نیز از خلال ساخت سریالهایی بهدنبال خدشهدار کردن حیثیت و تعصب این ملت و همچنین ضربه زدن به وحدت ملی این کشور میباشد.