العالم ـ ایران ـ سیاسی
حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه، در نشست خبری مشترک با مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه ضمن خوش آمد گویی به همتای خود خاطرنشان کرد: در دیدار امروز در زمینه گفت و گوهای کارشناسی توسط دیپلماتهای دو طرف به منظور تدوین یک نقشه راه جدید در راستای همکاریهای بلند مدت تهران و آنکارا توافق کردیم و امیدوار هستیم در سفری که در آینده جناب آقای اردوغان رئیسجمهور محترم ترکیه به تهران خواهند داشت، بتوانیم سند نقشه راه همکاریهای بلندمدت دو کشور را نهایی کنیم.
وی اضافه کرد: توافق کردیم در این زمینه گفت و گوهای دیپلماتیک را شروع کنیم و امیدوار هستیم در جریان سفر آینده و پیش روی عالیجناب اردوغان رئیس جمهور محترم ترکیه به تهران این سند در حضور روسای جمهور دو کشور به امضا برسد.
امیرعبداللهیان گفت: در دیدار امروز گفت و گوهای مفیدی درخصوص توسعه مناسبات دو کشور و در راستای همکاریهای بلند مدت تهران و آنکارا توافقاتی داشتیم.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: درباره مسائل متنوع بین المللی و منطقه ای گفت و گوی خوبی با تمرکز بر تحولات افغانستان داشتیم و بر ثبات امنیت غرب آسیا تاکید کردیم.
وی با بیان اینکه هر دو دولت در تهران و آنکارا دولتهای عمل گرایی هستند، گفت: امیدواریم به سرعت موانع تجاری موجود را برطرف کنیم. در جلسه امروز هم به مکانیسمهای مشترک در سرعت بخشیدن توسعه روابط دو جانبه رسیدیم.
وزیرخارجه ادامه داد: ظرفیت های فراوان درعین حال موانعی برای تجارت دو کشور وجود دارد که قرار شد اقدامات لازم برای رفع این موانع انجام شود.
امیرعبداللهیان روابط ایران و ترکیه را دوستانه، تاریخی و صمیمانه خواند و گفت: در نشست امروز تسهیل تردد ترانزیتی و موضوعات کنسولی را مورد توجه ویژه قرار دادیم و برای شتاب بخشیدن به این همکاریها مانع جدی مشاهده نمیکنیم.
وی با بیان اینکه مشکلات روابط ایران و ترکیه عمدتا تحت تاثیر شرایط کرونایی حاکم بر جهان است، افزود: مایلم با خرسندی اعلام کنم حتی در این شرایط هم توانسته ایم روابط را ادامه دهیم.
امیرعبداللهیان در ادامه در پاسخ به سوالی درباره همکاریهای سه جانبه (با توجه به گشایش کریدور تراتزینی ترکیه و امارات از طریق ایران) گفت: همکاریهای سه جانبه و چند جانبه را با توجه به ظرفیتهای موجود در منطقه مورد توجه قرار میدهیم.
وی افزود: در مورد مسائل منطقه اتفاق نظر فراوانی بین ایران و ترکیه وجود دارد و در جریان گفتوگوهای امروز هم این اتفاق نظرها را داشتیم.
وزیر امور خارجه با اشاره به بحران یمن ابراز امیدواری کرد: جنگ خانمانسوز یمن هر چه زودتر پایان یابد و زودتر شاهد اتمام محاصره انسانی اعمال شده علیه این کشور مسلمان باشیم.
وی درباره تحولات لبنان نیز افزود: تحولات لبنان را با جدیت و نگرانی دنبال میکنیم. نگران اتفاقی هستیم که در عرصه دیپلماتیک و تعطیلی برخی از سفارتخانههای عربی در این کشور روی داده است و به سیاستهای خود در حمایت از لبنان ادامه میدهیم.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: امروز با آقای چاوش اوغلو به طور مشترک اقدام تروریستی انجام شده علیه نخست وزیرعراق را محکوم کردیم. امیدواریم در سایه انتخابات برگزار شده در عراق هر چه زودتر دولت و پارلمان جدید در این کشور همسایه شکل بگیرد و ثبات در عراق ایجاد شود.
وزیر خارجه با تاکید بر حمایت ایران از تشکیل دولت فراگیر در افغانستان، اهداف سفر امروز کاظمی قمی نماینده ویژه ایران در امور افغانستان، به کابل را تشویق همه طرفها به تشکیل دولت فراگیر عنوان کرد.