ائتلاف دولت قانون: قطعا در انتخاب نخست‌وزیر عراق شریک هستیم

ائتلاف دولت قانون: قطعا در انتخاب نخست‌وزیر عراق شریک هستیم
شنبه 18 دی 1400 - 21:25

ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی تاکید کرد که این ائتلاف از گروه‌های پیروز در انتخابات اخیر است و قطعا در بزرگ‌ترین فراکسیون پارلمانی و انتخاب نخست‌وزیر شریک خواهد بود.

العالم - عراق

یکی از مقام‌های ارشد ائتلاف دولت قانون (دولة القانون) به رهبری «نوری المالکی» نخست وزیر اسبق عراق تاکید کرد که این ائتلاف از فراکسیون‌های پیروز در انتخابات است و هیچ طرفی نمی‌تواند آن را به انزوا کشاند.

«محمد الصیهود» در واکنش به شایعات مربوط به مخالفت جریان صدر با حضور ائتلاف نوری المالکی در فراکسیون اکثریت پارلمان عراق گفت: دولة القانون از گروه‌های پیروز در انتخابات اخیر عراق است و هیچ طرفی نمی‌تواند آن را به انزوا کشیده یا در تشکیل کابینه شریک نکند.

وی افزود: همه نظرات رد و بدل شده بین احزاب اعم از سنی، شیعه و کرد در مورد معرفی روسای قوای سه گانه به یک راه حل یا اجماع مشخص ختم نشد.

وی افزود: فردا همه گروه‌ها به جلسه نخست مجلس می آیند و همه چیز در آنجا انتظار می‌رود، از اینکه در جلسه اول مجلس تکلیف روسای جمهور، پارلمان و نخست وزیر حل شود و یا اینکه شاید اصلا این مسائل در جلسه نخست مطرح نشود و فقط به ادای سوگند اعضای پارلمان اکتفا شود.

«غازی العبودی» عضو ائتلاف دولة القانون نیز با بیان اینکه نوری المالکی از بالاترین سطح محبویت در جامعه عراق برخوردار است، گفت: این ائتلاف، المالکی را برای منصب نخست وزیری نامزد خواهد کرد.

او در عین حال دستیابی بیت شیعی به توافق در آستانه جلسه اول پارلمان را حتمی خواند.

العبودی در گفت وگو با موازین نیوز با بیان اینکه رایزنی‌های سیاسی ادامه دارد، گفت:مسلم است که بزرگترین فراکسیون متعلق به بیت شیعی باقی خواهد ماند.

العبودی گفت: توافق سیاسی جدید تمام نظرات و مواضع قبلی را حذف می‌کند و پس از گفت‌وگو با آقای صدر، ساختار مشخصی از بزرگ‌ترین فراکسیون پارلمانی ارائه می‌شود.
وی افزود: در رایزنی میان گروه‌های شیعی هنوز به قضیه اینکه چه کسی نخست وزیر آینده شود پرداخته نشده اما از آنجایی که المالکی محبوب‌ترین نزد ملت عراق است، ائتلاف دولة القانون او را به عنوان نامزد نخست وزیری معرفی خواهد کرد.

جریان صدر عراق طی انتخابات اخیر، موفق شد با کسب ۷۳ کرسی از اصل ۳۲۹ کرسی پارلمانی در صدر قرار گیرد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم با ۳۷ کرسی و ائتلاف دولة القانون با ۳۳ کرسی، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

درست است که جریان صدر بیشترین کرسی‌های پارلمانی را در این انتخابات کسب کرده اما برای تشکیل دولت این کرسی‌ها کافی نیست و می‌بایست با سایر گروه‌های سیاسی پیروز در انتخابات، ائتلاف تشکیل دهد.

گروه‌های شیعی الاطار التنسیقی(ستاد هماهنگی) طی روزهای اخیر با جریان صدر درباره تشکیل فراکسیون اکثریت در پارلمان عراق رایزنی کردند.

مقتدی الصدر رهبر جریان صدر بر تشکیل دولت اکثریت ملی(به تعبیر خودش فارغ از فرقه گرایی) تاکید دارد، چیزی که به عقیده برخی کارشناسان درباره آن توافقی حاصل نخواهد شد و اگر هم بشود دولت تشکیل شده بر مبنای آن بیش از یک سال دوامی ندارد. گروه‌های ستاد هماهنگی بر تشکیل دولت توافق ملی تاکید دارند.

فارس

پربیننده ترین خبرها