العالم - اروپا
یک گروه حقوق بشری اعلام کرد که بیش از ۸۰۰ مسجد در آلمان از سال ۲۰۱۴ تاکنون مورد تهدید و حملات قرار گرفتهاند و متاسفانه مقامات این کشور به این مسئله توجه چندانی نکردهاند.
به نوشته شماره دوشنبه روزنامه «دیلی صباح» مرکز حقوق بشری «برندلیگ» در این گزارش آورده است که بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲ نزدیک به ۸۴۰ مورد حمله، خرابکاری و تهدید علیه مساجد صورت گرفته است.
این گزارش حاکیست، تجزیه و تحلیل دقیق جنایات در سال ۲۰۱۸ نشان داد که عاملان این جنایات در بیشتر موارد ناشناس باقی ماندهاند و این به حملات بیشتر علیه اماکن مذهبی مسلمانان توسط نئونازیها یا افراطگرایان چپ دامن میزند.
این گروه در گزارش اخیر خود اشاره کرد که در میان ۱۲۰ حمله ثبت شده علیه مساجد در سال ۲۰۱۸، عاملان آن تنها در 9 مورد شناسایی شدند. علیرغم این که در مجموع ماموران پلیس خیلی سریع در محل حاضر شده و بلافاصله تحقیقات را آغاز کردند، با این وجود تقریباً هیچ یک از حوادث تا امروز حل نشده است.
به نوشته این منبع خبری، افراطگرایان چپگرا، راستگرا یا گروههای نئونازی پشت این حملات بودهاند. آلمان در سالهای اخیر افزایش نژادپرستی و نفرت ضد مسلمانان را تجربه کرده که توسط تبلیغات گروههای نئونازی و حزب راست افراطی اپوزیسیون «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) تقویت شده است.
آلمان،کشوری با بیش از ۸۳ میلیون نفر جمعیت، پس از فرانسه دومین جمعیت مسلمان در غرب اروپا را دارد.
وزیر کشور فرانسه نیز اخیرا خبر داد که در دوره اخیر ۲۱ مسجد در این کشور بسته شده است. وی مدعی شد در جریان بازرسی از ۹۹ مسجدی که اخیرا انجام شده، داخل ۲۱ مسجد نشانههای افراط گرایی وجود داشته است. این مقام فرانسوی گفت که طی روزهای آینده، ۶ مسجد دیگر بسته خواهند شد و این اقدام بر اساس قانون مبارزه با افراطی گری انجام میشود.
تصمیم برای تعطیلی مساجد، یکی از تصمیمهای متعدد دولت فرانسه برای تعطیلی مراکز اسلامی است. پاریس این اقدام را با بهانههایی نظیر مقابله با افراطی گری و تحریک برای خشونت و تروریسم انجام میدهد.
بر اساس گفته وزیر کشور فرانسه، برای نخستین بار در تاریخ فرانسه است که این تعداد از مساجد در این کشور بسته میشوند. از سوی دیگر در تداوم اسلام هراسی در فرانسه، تصویر صلیب و شعارهای ضد اسلامی بر دیوارهای سه مسجد در این کشور درج شده است.
فارس