العالم _ ایران / علمی
علیرضا خیابانی، مدیرکل دفتر نوآوری، فناوری و تجاریسازی دانشگاه جامع علمیکاربردی در مراسم رونمایی از محصولات مرکزنوآوری خانه کارگر شهر قدس اظهار کرد: محصولاتی که امروز رونمایی شد از دستاوردهای گروه صنعتی توسط دانشآموختگان دانشگاه جامع علمیکاربردی واحد شهرقدس و خانه نوآوری کارگر بود. یکی از ویژگی این محصولات هزینهای پایینتر از بازار بینالمللی است که موجب جلوگیری از خروج ارز و واردات میشود و آماری که در خصوص فروش محصولات این دانشجویان نخبه داریم؛ آمار قابل قبولی است که این مهم دستاوردی بزرگ برای این رویداد است.
مدیرکل دفتر نوآوری، فناوری و تجاریسازی دانشگاه جامع علمی کاربردی در حمایت از دانشجویان خلاق و نخبه گفت: هرسال بهطور متوسط ۱۵۰ استارتآپ به مراکز علمی کاربردی اعلام نیاز میکنند و با حمایت صنعتگران کار خود را به بهرهبرداری میرسانند و اگر صنعت حمایت نکند شتابدهنده این کار را انجام خواهد داد.
وی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ مرکز علمی کاربردی پشتوانه صنعت را دارند، توضیح داد: نیازی به شتابدهندگان نداریم زیرا اغلب سرمایهگذاران خطرپذیر و کارخانهها حمایتکننده هستند. یکی از قابلیتهای منحصر به فرد دانشگاه جامع علمیکاربردی این است که دانشجویان نگران حمایت شتابدهندگان و صندوقهای نوآوری نیستند؛ زیرا صنعت در مرکز پشتوانه مستقیم برای دانشبنیان و شتابدهنده شدن است. در این صورت وقتی اغلب صندلیهای دانشگاههای کشور خالی است، این روند و پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی معکوس است که مخاطب و متقاضی زیادی دارد؛ زیرا دانشجویان میدانند هنگامیکه وارد این مسیر میشوند در کنار علم و دانشی که فرا میگیرند، در پایان میتوانند در بازار کار استخدام شوند و فعالیت کنند.
خیابانی درباره دورههای آموزشی دانشگاه جامع علمیکاربردی بیان کرد: فارغ از مراحل پذیرش دانشجو در آموزشهای بلند مدت که توسط سازمان سنجش آموزش کشور اطلاعرسانی میگردد، آموزشهای کوتاه مدت بنیادی نیز در حوزههای صنعت کشاورزی، فناوری و دیگر حوزهها از طریق سامانه ساتب اطلاعرسانی عمومی میشود.
مدیرکل دفتر نوآوری، فناوری و تجاریسازی دانشگاه جامع علمی کاربردی در پایان گفت: در ادامه سال چندین جشنواره و رویداد با فعالیت دانشجویان خواهیم داشت که به میزبانی استان البرز برگزار خواهد شد. یکی از جشنوارهها در فضای خدمات شهری است که در شهرداری شهر کرج در استان البرز برگزار خواهد شد و چندین نمایشگاه دیگر در حوزههای فناوری، نوآوری و تجاریسازی برگزار خواهد شد که این نمایشگاهها اطلاعرسانی خواهد شد.
همچنین علیآبادی، رئیس مرکز علمیکاربردی شهر قدس در این مراسم اظهار کرد: مجموعهای که امروز بازدید شد، یکی از دستاوردهای صنایع در و پنجرهسازی «UPVC» است که توسط دانشجویان داخلی و دانشگاه جامع علمیکاربردی ساخته و بومیسازی شده است که این امر باعث جلوگیری خروج ارز از کشور میشود.
وی در رابطه با نوع شروع بهکار این دانشجویان توضیح داد: مجموعهای از دانشآموختگان با بیان طرح بومیسازی با کمک یکدیگر اقدام به ساخت و تجهیز ماشینآلات کردند و ما بهعنوان حامی، فضایی فراهم ساختیم تا ایدههایشان عملی شود.
رئیس مرکز علمیکاربردی شهر قدس با اشاره به هدف مجموعه علمیکاربردی تصریح کرد: درحقیقت بهدنبال این بودیم که صنعت را در داخل دانشگاه بیاوریم و دانشجویان را به سمت کارآفرینی، نوآوری و صنعت سوق دهیم. همچنین ما در دانشگاه علمیکاربردی رسالتی بر دوش خود داریم که حفظ شعار دانشگاه کارآفرینی و اشتغالزا است.
علیآبادی گفت: در قالب دورههای کوتاهمدت و بلندمدت بستر را برای دانشجویان فراهم میکنیم و در آینده نزدیک شغلهای پرمتقاضی و نیاز جامعه را تبدیل به یک رشته تحصیلی میکنیم. همچنین باید بتوانیم نگرش جوانان را در حوزه آیندهپژوهی به سمت نوآوری و کارآفرینی ببریم و بستری برای علمآموزی و اشتغال جوانان فراهم کنیم.