اتحادیه اروپا: رسیدن به توافق در مذاکرات وین به تلاش نیاز دارد

اتحادیه اروپا: رسیدن به توافق در مذاکرات وین به تلاش نیاز دارد
سه شنبه 31 خرداد 1401 - 22:48

سخنگوی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری امروز سه‌شنبه گفت رسیدن به توافق در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به تلاش نیاز دارد.

العالم - ایران

پیتر استانو، سخنگوی ارشد امور خارجی اتحادیه اروپا امروز سه‌شنبه مدعی شده مذاکرات در وین ادامه دارند و طرف‌ها به توافق نهایی نزدیک می‌شوند.

طبق گزارش نشریه فرانسوی فیگارو، سخنگوی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری روز سه‌شنبه گفت: «مذاکرات در وین ادامه دارند. به توافق نهایی نزدیک می‌شویم اما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم.»

وی بدون ارائه توضیحات بیشتر درباره تلاش‌هایی که برای حصول توافق در وین لازم است گفت: «[رسیدن به توافق] به تلاش نیاز دارد.»

پیتر استانو در ادامه تصریح کرد: «ما هماهنگ‌کننده [مذاکرات وین] هستیم نمی‌توانیم درباره مذاکرات جاری اظهارنظر کنیم. درباره عدم رعایت تعهدات از سوی ایران نگران هستیم.»

مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.

کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در ماه‌های گذشته، بعد از وقفه در مذاکرات وین، به رویه همیشگی خود در متوسل شدن به عملیات‌های روانی و رسانه‌ای جهت مقصرنمایی ایران و سلب مسئولیت از خود روی آورده‌اند.
این کشورها ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفت‌وگوها شده است.

بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری‌ با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه گفت‌وگوها نیست، کشورهای غربی به برجسته‌سازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بن‌بست کشانده است.

یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرف‌های آمریکایی در مذاکرات وین مخالفت‌های نماینده‌های کنگره با سیاست‌های دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. از جمله انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزه‌های اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران نمی‌پردازد.

پیتر استانو در واکنش به اقداماتی که ایران در واکنش به قطعنامه ضد ایرانی کشورهای غربی در دستور کار قرار داده است گفت: «در این باره نگران هستیم و به همین دلیل باید به اجرای کامل برجام برگردیم.»

امروز شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده بود که متحدان آمریکا از اینکه دولت بایدن هیچ برنامه جایگزینی برای حالت فرضی شکست مذاکرات برجام ندارد نگران هستند.

این در حالی است که وبگاه شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز در یک مطلب تحلیلی چند روز پیش به دولت بایدن گوشزد کرده بود که دست او از گزینه در برابر ایران خالی شده است.

بسیاری از کارشناسان معتقدند آمریکا توان حفظ فشار تحریم‌ها علیه ایران را ندارد و آثار تحریم‌ها به مرور با گذشت زمان رو به کاهش است.

وزارت خزانه‌داری دولت جو بایدن با توجه به استفاده نادرست دولت دونالد ترامپ از تحریم‌ها به خزانه‌داری دستور داد بررسی‌هایی درباره وضعیت نظام تحریم‌های آمریکا انجام دهد.

نتیجه این بررسی که خلاصه آن اکتبر ۲۰۲۱ منتشر شد مشخص کرد استفاده از تحریم‌ها از سال ۲۰۰۰ به این سو ۹۳۳ درصد افزایش پیدا کرده و به خصوص در دوران ترامپ موجب کاهش استفاده از دلار، حتی از سوی متحدان آمریکا شده است. (

در بخشی از گزارش خزانه‌داری آمریکا آمده است: «دشمنان آمریکا-و برخی از متحدانمان- همین حالا در حال کاهش دادن استفاده از دلار و تماس خودشان با نظام مالی آمریکا در تراکنش‌های برون‌مرزی هستند. با آنکه چنین تغییراتی دلایل متعددی فراتر از تحریم‌های مالی آمریکا دارند، بایستی نسبت به اینکه چنین روندهایی ممکن است اثربخشی تحریم‌های ما را از بین ببرند هوشیار باشیم.»

وزارت خزانه‌داری آمریکا بر مبنای چنین واقعیت‌هایی تأکید کرد که حفظ خاصیت تحریم‌ها مستلزم «نوسازی» آنها و اتخاذ سیاست‌هایی برای بهبود در اجرای آنها است. شواهد مختلف نشان می‌دهند دولت بایدن نتوانسته جلوی کاهش تدریجی آثار تحریم‌ها علیه ایران را بگیرد.

فارس

پربیننده ترین خبرها