العالم _ ایران
"پیرحسین کولیوند" رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با شبکه العالم ضمن اشاره به اینکه مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر برنامه ریزی هایی که باید در این ایام انجام می شد را در شهر مدینه و هم شهر مکه انجام داده است، تصریح کرد: همکاری هایی بین وزارت بهداشت عربستان و مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی انجام شده است و در بحث مدیریت کاهش خطر و پیشگیری از بیماری ها و مخصوصاً بیماری های واگیر اقدامات مهمی صورت گرفته است.
کولیوند افزود: برای سفر حج بهترین کادر پزشکی در کشور انتخاب شده اند ، کسانی که عاشق خدمت به زوار هستند در قالب تیم های اعزامی ما عمره مفرده به جا اوردن و حج واجب را به جای نیاوردند تا بتوانند خدمات بیشتری را به زوار ارائه دهند به لطف خدا روحیه ایثار و فداکاری زیادی در بین همکاران در مرکز پزشکی حج وجود دارد و شاید خیلی از این افراد را اگر بخواهیم در کشور خودمان وقت بگیریم به راحتی نمی توانیم آنها را ببینیم و پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۲ مرکز درمانی در مدینه و ۳۸ مرکز در مکه که هم اکنون در حال فعالیت هستند، افزود : علاوه بر اینها سه درمانگاه و یک بیمارستان به صورت مرتب در حال خدمت رسانی هستند و در هتل هایی که زائرین ما اسکان دارند پزشکان ما، در مطب علاوه بر کاردرمانی در نظارت های بهداشتی از جمله حمل و توزیع غذا نیز نظارت می کنند و همینطور رسیدگی به آب آشامیدنی حتی مسائلی بهداشتی و اگر زائری نیاز به درمان های تخصصی داشته باشد به درمانگاه ارجاع می دهند.
رئیس جمعیت هلال احمر اظهار داشت: متخصصین طب اورژانس ما و متخصص زنان و و برخی نقاط متخصص قلب حضور دارد که علاوه بر اینها داروخانه های ما نیز در آن درمانگاه ها فعال اند و هیچ کمبودی نداریم .
وی در خصوص مرکز هلال احمر ایران در مکه گفت :علاوه بر بخش فوریت های پزشکی و اورژانس خواهران و برادران داریم و پزشکانی که در اورژانس و داروخانه شبانه روزی مستقر هستند آزمایشگاهی داریم که مدرن ترین تجهیزات آزمایشگاهی را در آن قرار دادیم و رادیولوژی ما نیز فعال است و همچنین متخصصین مختلفی در بیمارستان ها ما را همراهی میکنند که در این بین می توان به متخصصین عفونی متخصصین داخلی ، قلب و متخصص جراحی و ارتوپدی و همچنین مغز و اعصاب و زنان و حتی روانپزشک اشاره کرد.
کولیوند افزود: در حال حاضر حدود پنج نفر در بیمارستان خودمان بستری هستند چهار نفر هم در بیمارستان سعودی که حال همگی خوب است و زائرین ما در سلامتی کامل به سر میبرند و در حال انجام اعمال خود هستند و مشکل خاصی نداریم .
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: حدود ۱۱ دستورالعمل برای مراقبت های بهداشتی و سلامت عزیزان توسط مرکز پزشکی حج و تیمهای تخصصی مثل بهداشت محیط و مدیریت بیماریهای واگیر صاد شده و متخصصینی که همراه ما هستند در دستورالعمل ها و نظارت بر انجام آنها را پیگیری می کنند و در بحث پیشگیری از گرمازدگی با توجه به گرمای شدید این منطقه و همچنین مراقبت های لازم انجام شده است در عرفات یک درمانگاه بسیار خوبی داریم.
تنها دو نفر از زائران ایرانی به کرونا مبتلا شدند
وی افزود : تمام دنیا با بیماری کرونا مواجه هستند عربستان هم از آن جدا نیست طبیعتاً ممکن است بعضی از افراد به آن مبتلا شوند اما تاکنون تنها دو نفر از زائران ایرانی به آن مبتلا شدند که تحت درمان هستند و رو به بهبود و مشکل خاصی نداریم اما بیشتر مشکلات که بیماران به مراکز درمانی مراجعه میکنند اول بیماری ریوی است و بعد بیماری های اعضای اسکلتی که آنهم به خاطر فعالیت هایی که دارند یا جاهایی که ارتفاع نامناسب و صعبالعبور است و ممکن است زائر حواسش نباشد یا عادت نداشته باشد که با آن مواجه شود اما در مجموع نسبت به سال های قبل وضعیت سلامت بسیار بسیار قابل رضایت است.
کولیوند ضمن اشاره به اینکه یکی از سیاستهای آیت الله رئیسی همکاری دوجانبه با کشورهای منطقه و کشورهای همسایه است تاکید کرد: این سیاست را نیز در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی دنبال کردیم.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: ۱۰ روز پیش سفری که به جهت حضور در نشست مجمع جهانی صلیب سرخ و هلال احمر داشتم آنجا ۱۲ تفاهمنامه با ۱۲ کشور منعقد و امضا شد که ۶ تفاهم نامه دیگر آماده کردیم که کلیات آن مورد توافق قرار گرفت و قرار است به همکاریهای بیشتر ختم شود .
وی گفت: مخصوصاً با صلیب سرخ جهانی همکاری هایمان بیشتر شده است و به خاطر فعالیت هایی که جمعیت هلال احمر ایران داشته است عالی ترین نشانه صلیب سرخ به جمهوری اسلامی ایران تعلق گرفت.