العالم_آمریکا
«نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا روز جمعه از برگزاری رزمایش مشترک بزرگ ایران و روسیه و چین در شمال غرب ونزوئلا استقبال کرده و آن را «به چالش کشیدن آمریکا» توصیف کرد.
به نوشته وبگاه خبری «ایبیسی اینترنشنال»، ارتش ایران، روسیه و چین رزمایش مشترکی را از فردا (شنبه) به مدت دو هفته در شمال غرب ونزوئلا برگزار خواهند کرد.
این رزمایش بزرگ درست یک روز پس از اتمام رزمایش فرماندهی جنوبی آمریکا برگزار میشود و نیروهای پهپادی و تکتیرانداز ایران و چین و روسیه با فرماندهی مقامات مسکو این تمرینات نظامی را در آنچه «حیاط خلوت آمریکا» نامیده میشود برگزار خواهند کرد.
ایران، چین و روسیه در زمره ۲۷۰ تیم از ۳۷ کشور شرکت کننده در این رزمایش هستند و دیگر کشورهای حاضر در این رزمایش بزرگ شامل الجزایر، بلاروس، ویتنام، هند، قزاقستان و ازبکستان هستند.
به نوشته وبگاه لاتین ایبیسی اینترنشنال، اکثر کشورهای شرکتکننده در این رزمایش، در نفرت از آمریکا اشتراک داشته و تحت تحریمهای این کشور قرار دارند.
این پایگاه خبری افزود، ایران و چین و روسیه از سال ۲۰۱۹ دستکم در سه رزمایش بزرگ مشارکت داشتهاند و حالا عرصه این تمرینات نظامی در حال نزدیک شدن به ایالات متحده است.
مادورو که طی سالهای اخیر در تقویت روابط با ایران از هیچ تلاشی دریغ نکرده با استقبال از میزبانی ونزوئلا از این رزمایش بزرگ استقبال کرده و آن را چالشی برای آمریکا نامیده است.
وبگاه «واشنگتن فری بیکن» ماه گذشته اعلام کرده بود که ایران، روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک رزمایش در آمریکای لاتین تحت عنوان «تک تیرانداز مرز» را دارند. در این گزارش آمده بود، ونزوئلا میزبان این تمرین نظامی است و نظامیان ایران، روسیه و چین قصد دارند برای شرکت در آن عازم آمریکای لاتین و کارائیب شوند.
ارتش ونزوئلا برای اولین بار در رژه نظامی خود در پنجم ژوئن (سه شنبه ۱۴ تیر) ، پهپادهای رزمی ایران مونتاژ شده در ونزوئلا نمایش داد. پهپادهایی که در ابتدا با نام ایرانی «مهاجر-۲» شناخته میشدند، اکنون با نام «آنتونیو خوزه سوکره» شناخته میشوند. رصد، شناسایی و حمله با قابلیت ضد تانک و ضد نفر از ویژگیهای تجهیزاتی این پهپاد است که در این رژه اعلام شد.
بهمن سال گذشته نیز نیروی دریایی روسیه، ایران و چین رزمایشی را در شمال اقیانوس هند برگزار کردند. وزارت دفاع روسیه در این زمینه اعلام کرد، در این رزمایش که با هدف مقابله با دزدی دریایی و تمرین عملیاتهای امداد و نجات دریایی انجام شد، «کشتیهای جنگی روسیه و نیروهای دریایی ایران و چین، حملات توپخانهای علیه اهداف دریایی، مانورهای تاکتیکی مشترک و عملیات جستجو و نجات را انجام دادند».
فارس