خبر فوری:

تحویل یکی از اعضای پ ک ک به ترکیه از سوی سوئد

شنبه 12 آذر 1401
07:50
تحویل یکی از اعضای پ ک ک به ترکیه از سوی سوئد دولت سوئد یکی از اعضای گروهک حزب کارگران کردستان (پ ک ک) را که به ۶سال و ۱۰ ماه زندان محکوم شده بود به ترکیه تحویل داد.

العالم ـ ترکیه

خبرگزاری آناتولی بامداد شنبه خبر داد، محمود تات پس از دستگیری به اتهام عضویت در سازمان تروریستی پ‌ک‌ک در سوئد به ۶سال و ۱۰ ماه زندان محکوم شد. او در سال ۲۰۱۵ به دلیل محکومیتش از سوئد درخواست پناهندگی داد اما این تقاضا رد شد.

به گزارش خبرگزاری‌ها، تات روز جمعه به یک بازداشتگاه در مولدال منتقل و پس از انجام مراحل قانونی، با هواپیما به ترکیه منتقل شد.

سوئد و فنلاند در ماه اردیبهشت رسماً برای پیوستن به ناتو درخواست عضویت داده و دهه‌ها عدم تعهد نظامی را کنار گذاشتند، تصمیمی که به دلیل جنگ روسیه علیه اوکراین ایجاد شد.

اما ترکیه - که بیش از ۷۰ سال از اعضای ناتو است - نسبت به درخواست عضویت اعتراض کرد و دو کشور را به تحمل و حتی حمایت از گروه‌های تروریستی متهم کرد.

ترکیه و این دو کشور شمال اروپا در ماه خرداد در نشست سران ناتو یادداشتی را برای رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی مشروع آنکارا امضا و مسیر عضویت نهایی خود در این ائتلاف را هموار کردند.

بر اساس این یادداشت، فنلاند و سوئد حمایت کامل خود را از ترکیه در مقابله با تهدیدات علیه امنیت ملی این کشور ابراز می‌کنند. به همین منظور، هلسینکی و استکهلم نباید از گروه تروریستی YPG/PYD یا سازمان تروریستی فتح (FETO) - گروهی که پشت کودتای شکست خورده ۲۰۱۶ در ترکیه قرار دارد، حمایت کنند.

به گزارش ایرنا، پ ک ک طی ۳۵ سال اخیر در لیست سازمان‌های تروریستی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا قرار داشت. YPG شاخه سوری آن است.

مقامات ترکیه از جمله رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور هشدار داده‌اند تا زمانی که این تفاهم نامه اجرا نشود، ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند موافقت نخواهد کرد.

برای پیوستن یک کشور به ناتو، رضایت یکپارچه ۳۰ کشور عضو لازم است.

0% ...

آخرین اخبار

از فرسایش قدرت آمریکا تا تنگه هرمز و باب‌المندب؛ آیا موازنه قدرت در منطقه در حال تغییر است؟


پیام رئیس‌جمهور در دویستمین شب حضور مردم در خیابان‌ها/وفاق ملی بیش از هر زمان دیگری ضروری است


قالیباف: تغییر نرخ بهره فدرال رزرو، اثر اختلال انرژی بر تورم آمریکا را خنثی نمی‌کند


تهران و مسکو برای تقویت همکاری‌های حسابرسی دولتی هم‌پیمان شدند


بحران برق در بیمارستان‌های غزه؛ ۷۰ درصد ژنراتورها خاموش شدند


ویرانه های ناشی از حملات رژیم اسرائیل به غزه هم قربانی می گیرد


سخنگوی وزارت خارجه خطاب به صدر اعظم آلمان: نمی‌توانید حامی جنگ و قهرمان صلح باشید


تأکید ایران و چین بر تعمیق مناسبات راهبردی تهران-پکن


رضایی: مردم، مهم‌ترین سرمایه امنیت ملی ایران هستند


فراتر از روایت آمریکا؛ تصاویر جدید خسارات حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی را آشکار کرد + فیلم