النهضه: تحریم 90 درصدی انتخابات تونس به معنای سلب اعتماد از رئیس‌جمهور است

دوشنبه 28 آذر 1401
01:49
النهضه: تحریم 90 درصدی انتخابات تونس به معنای سلب اعتماد از رئیس‌جمهور است جنبش اسلامی «النهضه» تونس با اشاره به میزان مشارکت بسیار پایین مردم در انتخابات پارلمانی اعلام کرد که خودداری بیش از 90 درصد از واجدین شرایط در انتخابات، به معنای سلب اعتماد از قیس سعید رئیس جمهور این کشور است.

العالم-تونس

مشارکت بسیار ضعیف در انتخابات پارلمانی تونس که در تاریخ برگزاری انتخابات این کشور بی‌سابقه است، باعث شد که احزاب مخالف از رئیس جمهور بخواهند از قدرت کناره گیری کند.

جنبش اسلامی «النهضه» تونس یکشنبه شب در بیانیه‌ای خواستار برکناری قیس سعید رئیس جمهور شد و اعلام کرد که تحریم بیش از 90 درصدی انتخابات به معنای «سلب اعتماد از قیس سعید و دولت او است».

جنبش النهضه در ادامه خواستار لغو دور دوم انتخابات شد و افزود: «ما این انتخابات جعلی را فاقد هرگونه مشروعیت می‌دانیم».

انتخابات پارلمانی تونس به دلیل مشارکت بسیار پایین واجدین شرایط و عدم کسب حد نصاب به دور دوم کشیده شد.

پیش از این جبهه «الخلاص الوطنی» تونس در بیانیه‌ای استقبال پایین مردم از انتخابات را نشان دهنده فقدان مشروعیت دولت «قیس سعید» خوانده و گفته بود که دیگر جای هیچ گونه توجیهی برای ادامه کار رئیس جمهور و دولت متبوعش، وجود ندارد.

انتخابات پارلمانی در داخل تونس روز شنبه برگزار شد، 9 میلیون 200 هزار شهروند تونسی دارای شرایط رای دادن بودند تا از میان 1058 نامزد انتخاباتی 161 نفر را به عنوان نماینده خود راهی پارلمان کنند.

در قانون اساسی جدید نقش پارلمان در ساختار سیاسی تونس بسیار کمرنگ شده اما اختیارات ریاست جمهوری به شدت افزایش یافته است. این قانون در تابستان گذشته به همه پرسی گذاشته شد و کمتر از یک سوم تونسی‌ها به آن رای مثبت دادند.

ناظران و منتقدان قیس سعید این انتخابات پارلمانی را دلیلی دیگر بر خودکامگی و انزوای بیشتر او دانستند و در این زمینه بر مشارکت بسیار پایین مردم در آن استناد می کنند.

به گزارش تسنیم، رئیس جمهور 64 ساله تونس که حقوقدان است، از زمان تصدی ریاست جمهوری احزاب مخالف را کنار زده و پارلمان را منحل کرده است. او که با شعار تحقق عدالت و قانون و حقوق سر کار آمده بود، از سوی مخالفان خود به فراقانونی بودن و عدم تمکین به قانون اساسی متهم شده است.

0% ...

آخرین اخبار

وزارت خارجه ایران ۳ نهاد انگلیسی را در فهرست اقدامات متقابل قرار داد


انتقاد سناتور آمریکایی از شرکت‌های بزرگ نفتی به دلیل کسب سود از جنگ علیه ایران


سازمان ملل: با کوچک‌تر شدن مناطق قابل سکونت، آوارگی در غزه تشدید می‌شود


واکنش پاکستان به چشم انداز میانجی‌گری بین ایران و آمریکا


ادعای رسانه عراقی از وجود شبکه قاچاق نفت این کشور به سرزمین‌های اشغالی


معاون وزیر خارجه انگلیس بر ضرورت کاهش تنش‌های منطقه‌ای از مسیر دیپلماسی تأکید کرد


اف‌بی‌آی: کره شمالی ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های دیجیتال بایننس را سرقت کرد


فیدان: بسته شدن تنگه هرمز فشار اقتصادی جهانی را افزایش داده است


زلزله ۴.۵ ریشتری بوشهر را لرزاند


اولیانوف: اروپا نقش کلیدی در ایجاد زمینه تجاوز آمریکا علیه ایران داشت