خبر فوری:

احتمال لغو قراردادهای تسلیحاتی یونان با رژیم صهیونیستی

شنبه 3 دی 1401
21:48
احتمال لغو قراردادهای تسلیحاتی یونان با رژیم صهیونیستی رسانه‌های یونانی از احتمال تعویق خریدهای تسلیحاتی آتن از رژیم صهیونیستی خبر دادند.

العالم - اروپا

به نوشته روزنامه «ینی شفق» به نقل از رسانه‌های یونانی، مقامات وزارت دفاع یونان گفته‌اند که خرید موشک‌های «اسپایک» از رژیم اسرائیل، ممکن است برای مدت نامعلومی به تعویق بیافتد.

سران یونان گفته‌اند که روند خرید موشک از تل آویو ممکن است بعد از حل سوء تفاهمات با رژیم صهیونیستی از ماه آوریل از سرگرفته شود.

منابع آگاه بر این باورند که اگر این تصمیم پس از انتخابات آتی تابستان ۲۰۲۳ یونان به دولت بعدی واگذار شود، ممکن است خیلی دیر باشد و تل آویو شاید موشک‌های آماده تحویل را به مشتریان دیگر بفروشد.

رسانه‌های محلی یونان روز شنبه گزارش دادند که یونان برای به تعویق انداختن خرید تسلیحات از اسرائیل اقدام کرده است.

یونان در سال‌های اخیر چندین قرارداد تسلیحاتی بزرگ از جمله قراردادی برای خرید پهپاد از رژیم اسرائیل، جت‌های «رافال» از فرانسه، و ارتقاء ناوگان جنگنده‌های اف-۱۶ با آمریکا را امضا کرده است. آتن همچنین برای خرید احتمالی دستکم ۲۰ هواپیمای رادارگریز«اف-۳۵» در حال گفت‌وگو با آمریکاست.

در بحبوحه تشدید تنش‌ها با ترکیه، آنکارا بارها به آتن نسبت به رقابت تسلیحاتی هشدار داده است و پیشنهاد کرده که همه مسائل باقی مانده از جمله در دریای اژه، مدیترانه شرقی و قبرس را از طریق گفت وگو حل کند.

در همین رابطه «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه روز شنبه یونان را به افزایش تنش با آنکارا در منطقه متهم کرد.

وزیر دفاع ترکیه گفت: «متاسفانه یونان به اقداماتی که تنش را تشدید می‌کند، ادامه می‌دهد. جنگنده‌های یونانی طی هفته گذشته دو بار هواپیمای ما را مورد آزار و اذیت قرار دادند. این رفتار خصمانه به وضوح نشان می دهد که یونان مغرور شده است.»

آکار افزود: «وقت آن است که ناتو به این نگرش خراب پایان دهد. ترکیه و یونان به خوبی یکدیگر را می شناسند. کسانی که آینده خوبی می‌خواهند باید از اشتباهات دیروز و امروز فاصله بگیرند.»

به گزارش فارس، دولت ترکیه، یونان را به استقرار تسلیحات در جزایر دریای اژه که وضعیت غیرنظامی طبق معاهده لوزان را نقض می‌کند، متهم کرده است. علاوه بر این، آنکارا و آتن نمی‌توانند درباره تعیین حدود مناطق دریایی به توافق برسند و ترکیه، یونان را به نقض حقوق اقلیت اتباع ترکیه‌ای متهم می‌کند.

0% ...

آخرین اخبار

از فرسایش قدرت آمریکا تا تنگه هرمز و باب‌المندب؛ آیا موازنه قدرت در منطقه در حال تغییر است؟


پیام رئیس‌جمهور در دویستمین شب حضور مردم در خیابان‌ها/وفاق ملی بیش از هر زمان دیگری ضروری است


قالیباف: تغییر نرخ بهره فدرال رزرو، اثر اختلال انرژی بر تورم آمریکا را خنثی نمی‌کند


تهران و مسکو برای تقویت همکاری‌های حسابرسی دولتی هم‌پیمان شدند


بحران برق در بیمارستان‌های غزه؛ ۷۰ درصد ژنراتورها خاموش شدند


ویرانه های ناشی از حملات رژیم اسرائیل به غزه هم قربانی می گیرد


سخنگوی وزارت خارجه خطاب به صدر اعظم آلمان: نمی‌توانید حامی جنگ و قهرمان صلح باشید


تأکید ایران و چین بر تعمیق مناسبات راهبردی تهران-پکن


رضایی: مردم، مهم‌ترین سرمایه امنیت ملی ایران هستند


فراتر از روایت آمریکا؛ تصاویر جدید خسارات حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی را آشکار کرد + فیلم