العالم- کشکول
این خبر به مثابه تازه کردن زخم عراق است که از زمان جنگ ۱۹۹۱ بعد از لشکرکشی عراق به کویت و نیز از زمان لشکرکشی آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ باز است چرا که نیروهای آمریکا در طول هر دو جنگ از ذخایر اورانیوم ضعیفشده استفاده میکردند و این ها از زبالههای هستهای خطرناک تولید میشوند و اثرات و خطرات آنها به مدت سالهای طولانی ادامه دارد.
پژوهشهای بینالمللی نشان میدهد که آلودگی رادیواکتیو در شهرهای عراق گسترش یافته و سرتاسر جنوب این کشور را درگیر کرده است. بر این اساس، آمریکا در جنگ ۱۹۹۱ بیش از یک میلیون پرتابه آلوده به اورانیوم ضعیف شده در بصره خالی کرده که وزن مجموع اورانیوم آنها ۳۲۰-۵۰۰ تُن بوده است. در جنگ ۲۰۰۳ نیز ۹۰۰ تُن راکت آلوده به اورانیوم ضعیف شده در عراق خالی شده که ۲۰۰ تُن آن در بصره بوده و همچنین ۲۶ نقطه بصره آلوده به تشعشعات اتمی شناخته شده است. این حملات باعث گسترش بیماری سرطان، تولدهای زودرس، سقط جنینهای متوالی و شیوع بیماریهای گوارشی و کلیوی در این مناطق شده است.
موضوع قابل توجه این است که علائم چنین بیماریهایی حتی میان سربازان آمریکایی که در سال ۲۰۰۳ در عراق میجنگیدند مشاهده است؛ زیرا آنها در معرض دوزهای بیشتری از تشعشعات اتمی بودند.
نباید پرونده این جنایات فجیع که علیه مردم عراق صورت گرفته و آثار آن همچنان ادامه دارد، مختومه اعلام شد زیرا عامل این جنایات، شناخته و مشخص است و به این جنایات خودش میبالد و فراتر از آن، همچنان در عراق جولان میدهد و تلاش میکند اراده خود را بر عراقیها تحمیل، و در تمام امورات ریز و درشت آنها مداخله کند. لذا انگشت اتهام بایستی به سمت آمریکا نشانه گرفته شود که عامل و بانی تمام این فجایع در عراق است و باید بهای آن را بپردازد.