العالم - فلسطین اشغالی
به گفته شرکت تحقیقاتی کپلر، این رژیم از اوایل ماه جاری مارس تا امروز، روزانه حدود 167 هزار بشکه نفت وارد کرده است.
اما با صدور حکم دادگاه بین المللی وابسته به اتاق بازرگانی بین المللی در پاریس به نفع عراق در دعوای بین این کشور و ترکیه، صادرات نفت کردستان به رژیم صهیونیستی که از طریق ترکیه انجام می شد، متوقف شده و این رژیم را دچار دردسر کرده است.
با صدور حکم این دادگاه ترکیه هم اعلام کرد که حکم را می پذیرد و اجازه صدور نفت از کردستان بدون اجازه عراق را نمی دهد.
در این میان رژیم اشغالگر دیگر نمی تواند به راحتی از نفت کردستان استفاده کند مگر در صورت توافق بغداد و اربیل.
این در حالی است که طرف عراقی و دولت اقلیم کردستان در حال مذاکره درباره مکانیسم های صدور نفت کردستان عراق هستند و به محض توافق، باید دانست که چه مرجعی عهده دار فروش نفت کردستان خواهد شد.
درباره سرنوشت واردات رژیم صهیونیستی از نفت کردستان عراق، همایون فلکشاهی از تحلیلگران شرکت تحلیل داده های کپلر گفته است: "اسرائیل از اوایل سال جاری تا امروز 40 درصد نفت اقلیم کردستان عراق وارد کرده است و این میزان در مقایسه با سال 2022، 23 درصد رشد داشته است".
این تحلیلگر می گوید کار "اسرائیل" برای یافتن جایگزینی برای نفت کردستان عراق به دلایل فنی و سیاسی، آسان نخواهد بود.
وی پیش بینی کرده است که این تجارت در صورت از سرگیری صادرات به موجب موافقت شرکت بازاریابی نفت "سومو"، متوقف خواهد شد.
از سوی دیگر دولت عراق با فروش نفت کردستان به "اسرائیل" مخالف است.
در سال 2022 پارلمان عراق قانونی را تصویب کرد که به موجب آن عادی سازی و برقراری روابط با رژیم صهیونیستی جرم به حساب می آید.
این رژیم با اینکه از چند کشور مثل آذربایجان، قزاقستان، نیجریه و برزیل نفت وارد می کند اما بعید به نظر می رسد که نفت کردستان عراق را بلافاصله با نفت دیگری جایگزین کند.
فلکشاهی درباره فروش نفت آذربایجان و قزاقستان به "اسرائیل" می گوید که بنا به دلایلی از جمله امکانات محدود آذربایجان در صدور نفت بیشتر و کیفیت پایین نفت قزاقستان در مقایسه با نفت کردستان عراق، نمی توان انتظار افزایش چشمگیر فروش نفت این دو کشور را به "اسرائیل" داشت.