العالم ـ اروپا
بنابر گزارش رویترز، برنامه محیط زیست سازمان ملل در گزارش جدید خود میگوید همه کشورهای جهان با استفاده از فناوریهای موجود و تغییرات جدی در سیاستگذاری تا سال ۲۰۴۰ میتوانند ۸۰ درصد از حجم زبالههای پلاستیکی بکاهند.
گزارش این نهاد در مورد راههای مقابله با زباله پلاستیکی دو هفته پیش از آغاز دور دوم مذاکرات جهانی در زمینه یک معاهده بینالمللی با هدف حذف کامل این زبالهها منتشر میشود. قرار است این مذاکرات در پاریس برگزار شود.
گزارش برنامه محیط زیست سازمان ملل خاطرنشان میکند برای تحقق آنچه اقتصاد «مدور» مینامد، باید سه تغییر مهم در تولید و مصرف کالاها صورت گیرد. این سه تغییر استفاده مجدد، بازیافت و جایگزینکردن پلاستیک با مواد بیضرر یا کمضرر است.
اینگر اندرسن، مدیر اجرایی این نهاد، گفت: «اگر ما در همه زمینهها از جمله گفتوگوهای مربوط به معاهده بینالمللی در زمینه آلودگی پلاستیک از این نقشه راه پیروی کنیم میتوانیم به دستاوردهای مهم اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی برسیم.»
جلسات دور دوم مذاکرات در مورد معاهده بینالمللی مقابله با آلودگی پلاستیک، 8 تا 12 خرداد در پاریس برگزار میشود. انتظار میرود در این جلسات مهمترین اصلاحات و تغییرات در متن اولیه معاهده صورت گیرد و برای بررسی در دور سوم مذاکرات در ماه نوامبر در کنیا آماده شود.
برنامه محیط زیست سازمان ملل تخمین میزند اجرا و تشویق روشهای گوناگون استفاده مجدد از بستهبندیهای پلاستیکی توسط حکومتها نظیر بطریهای چندبار مصرف و یا اختصاص مبلغی به عنوان بيعانه برای بازگرداندن بطریهای پلاستیکی میتواند تا سال ۲۰۴۰ حدود ۳۰ درصد از زبالههای پلاستیکی بکاهد.
این نهاد میافزاید اگر بازیافت زبالههای پلاستیکی به یک «فعالیت اقتصادی باثبات و سودآور بدل شود» و یارانه سوختهای فسیلی نيز حذف شود، حدود ۲۰ درصد دیگر از حجم زبالههای پلاستیکی کاسته خواهد شد. جایگزین کردن بسته بندی و بطریهای کوچک و بزرگ پلاستیکی با مواد تجدیدپذیر طبیعی نیز ۱۷ درصد دیگر از حجم زبالههای پلاستیکی میکاهد.