هشدارسازمان ملل متحد نسبت به وقوع جنگ داخلی همه جانبه در سودان

يکشنبه 18 تير 1402
22:46
هشدارسازمان ملل متحد نسبت به وقوع جنگ داخلی همه جانبه در سودان درگیری‌های خشونت‌آمیز بین ارتش و شبه نظامیان واکنش سریع، در بحبوحه درخواست‌های بین‌المللی برای توقف درگیری ها و بازگشت به مذاکرات در حال شدت گرفتن در خارطوم پایتخت سودان و سایر مناطق کشور است.

العالم – آفریقا

به گزارش العالم، افزایش درگیری ها در سودان به حدی است که هشدار سازمان ملل مبنی بر وقوع یک جنگ داخلی گسترده در این کشور و بی ثبات کردن کل منطقه به ویژه پس از حمله هوایی به ام درمان، در حومه غرب خارطوم را درپی داشته است، حمله ای که دستکم 22 کشته و ده ها زخمی بر جای گذاشته است.

سوداننیروهای واکنش سریع به نوبه خود ارتش را به انجام این حمله متهم و خاطرنشان کردند که تعداد کشته ها بیشتر از موارد اعلام شده است.

از سوی دیگر ارتش نیز نیروهای واکنش سریع را به حملات توپخانه ای و موشکی به مناطق مسکونی همزمان با پرواز هواپیماهای ارتش با هدف متهم کردن نیروهای مسلح به هدف قرار دادن شهروندان، متهم کرد.

به رغم اتهامات متقابل، درگیری میان دو طرف ادامه دارد. درگیری هایی که ویرانی و تخریب و آسیب به زیرساخت های سودان را به دنبال داشته است.

بنابر گزارش های رسیده، درگیری ها در خارطوم، پایتخت سودان، و مناطق نزدیک به آن، علاوه بر منطقه دارفور، متمرکز است به گونه ای که سازمان ملل متحد هشدار داد آنچه سودان شاهد آن است ممکن است جنایت علیه بشریت باشد، و درگیری کنونی بیشتر ابعاد قومی به خود گرفته است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در بیانیه‌ای نگرانی خود را از گزارش‌های مربوط به ازسرگیری جنگ در ایالت‌های کردوفان شمالی، کردفان جنوبی و نیل آبی ابراز کرد و بی‌اعتنایی کامل به قوانین بشردوستانه و قوانین حقوق بشر را در این درگیری ها محکوم کرد.

دو طرف درگیری تا کنون چندین توافقنامه آتش بس با میانجیگری واشنگتن و ریاض امضا کرده اند که خیلی زود نقض شده است. اتحادیه آفریقا نیز برای میانجیگری جهت حل بحران سودان در تلاش است اما این تلاش ها تا کنون به جایی نرسیده است.

سودان از اواسط آوریل شاهد نبردهای ارتش به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو بوده که منجر به کشته شدن بیش از 2008 نفر و آواره شدن حدود 3 میلیون نفر از مردم این کشور شده است. بر اساس داده های سازمان بین المللی مهاجرت، بیش از 600 هزار نفر از شهروندان سودانی تا کنون به کشورهای همسایه به ویژه مصر در شمال و چاد در غرب، پناهنده شده اند.

0% ...

آخرین اخبار

وزارت بهداشت غزه: ماه گذشته بیشترین شمار مجروحان از زمان آتش‌بس ثبت شد


اولیانوف: غرب درباره انزوای روسیه خیال‌پردازی می‌کند


سقوط هواپیما در فلوریدا


سپاه: دو فروند نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شدند


درگیری تازه مرزبانان پاکستان و افغانستان زیر سایه تداوم جدال دیپلماتیک


گزارش العالم از دادگاه رسیدگی به شکایات خانواده‌های قربانیان تجاوز آمریکا و اسرائیل+ فیلم 


۷۵ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


تأکید سران عراق و مصر بر ضرورت پایان درگیری‌ها در منطقه


بازداشت جاسوس مراکز تولید قطعات موشک و پهپاد


آژیر خطر در جنوب عربستان به صدا در آمد