العالم - بحرین
منابع حقوق بشری اعلام کردند که به دنبال اعتصاب غذای بازداشتشدگان سیاسی در زندان «جو» آل خلیفه برای سومین روز متوالی، اوضاع جسمانی 15 نفر از آنها وخیم است.
بر اساس گزارش این منابع، 15 نفر از بازداشتشدگان سیاسی در زندان جو به دلیل اعتصاب غذا و افت سطح قند خون بیهوش شدند.
«إبتسام الصائغ» فعال حقوق بشر اعلام کرد که این بازداشت شدگان از جمله، سامی مفتاح، عیسى فردان، سید حسّین امین، وائل محمد حسّین، محمد جعفر شملوه، حسام مهدی سرور، حسن یوسف العصفور، عبدالله حبیب سوار، عمار حسّین آدم، احمد عبد الوصی، علی عبد الأمیر خمیس، صادق عبد الله الغسرة، محمود یوسف عطیة، یونس جاسم میرزا، مجید حسن منصور، وأحمد حسن جعفر هستند که اداره زندان از انتقال آنها به درمانگاه خودداری کرده است.
صدها تن از زندانیان در بحرین در زندان مرکزی «جو» دست به اعتصاب غذای نامحدود زدند. این زندانیان سیاسی برای دستیابی به حقوق اولیه به اعتصاب غذای نامحدود خود ادامه دادند.
این اقدام زندانیان سیاسی در بحرین بعد از تداوم نقض حقوق آنها از طریق صدور حکمهای ظالمانه و فقدان خدمات پزشکی اولیه در زندانها صورت میگیرد.
زندانیان سیاسی با صدور بیانیه مشترکی تاکید کردند که مسئولان زندان جو، حقوق اولیهای را که حتی اسرای جنگی از آنها برخوردار هستند، از زندانیان سیاسی دریغ میکنند.
در بیانیه زندانیان سیاسی آمده است: آنها مجبور هستند 23 ساعت از شبانه روز را داخل سلولهای خود بمانند و تنها یک ساعت در روز میتوانند کارهای شخصی خود را انجام دهند. مسئولان زندان حتی مدت زمان و روزهای ملاقات با این زندانیان را بسیار کاهش دادهاند. شرایط بهداشتی و ارائه خدمات پزشکی در زندان نیز بسیار ناگوار است.
آنها همچنین به سیستم ناعادلانه ملاقات از طریق دیوار شیشهای و کاهش زمان ملاقات و جلوگیری از ملاقات با خانوادهها و محرومیت از حق تحصیل و بهداشت اشاره کردند.
پیش از این نیز ائتلاف 14 فوریه بحرین در بیانیهای همبستگی مطلق خود را با زندانیان سیاسی بحرین اعلام و بر لزوم رسیدگی به مطالبات زندانیان به دنبال اعتصاب غذای نامحدود تاکید کرد.
ائتلاف 14 فوریه بحرین از مردم خواست تا به فراخوان زندانیان برای ایستادن در کنار آنها باهدف رسیدگی به مطالبات خود از جمله آزادی بی قید و شرط و پاسخگویی همه کسانی که مسئول تخلفات علیه آنها هستند، پاسخ دهند.
اخیرا جمعیت ملی اسلامی الوفاق بحرین 28 مورد تخلف علیه بازداشتشدگان در زندانهای آل خلیفه را رصد کرده است که 6 مورد آنها در زندان « الحوض الجاف» و 22 مورد در زندان مرکزی «جو» بوده است. نقض حقوق بازداشت شدگان از جمله 18 مورد بدرفتاری، 10 مورد محرومیت از درمان بوده که به دنبال آن 16 زندانی سیاسی در بحرین در اعتراض به ادامه حبس خود در سلول انفرادی دست به اعتصاب زدند.
پیش از این برخی منابع اعلام کردند که بازداشتشدگان سیاسی تحت شکنجه و آزار و اذیت قرار میگیرند و هیچ نهاد حقوق بشری نتوانسته عدالت را در مورد آنها اجرا کند و به انزوای آنها که بیش از مهلتهای قانونی شش ماهه مقرر شده است پایان دهد.
مرکز حقوق بشر بحرین سلسله حملات علیه زندانیان سیاسی در زندان مرکزی «جو» را که خواستار تضمین حقوق خود، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و توقف انتقامجویی علیه آنها از جمله مجازات دسته جمعی هستند، مورد بررسی قرار داد.
بحرین از سال 2011 درگیر موج بیداری اسلامی است.گروههای مدافع حقوق بشر بارها آل خلیفه را به خاطر بازداشت مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شدهاند.
بحرین در دهه گذشته حدود 15 هزار نفر را به دلیل عقاید سیاسی بازداشت کرده و به این ترتیب به اولین کشور عربی با بیشترین تعداد زندانی در سالهای گذشته تبدیل شده است.
تسنیم