العالم-اروپا
بورل اظهار کرد: اتحادیه اروپا در حال حاضر قصد ندارد کارکنان خود را از گابن فرابخواند زیرا وضعیت در این کشور آرام است.
وی که پیش از نشست غیررسمی وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در تولدو اسپانیا با خبرنگاران گفت وگو میکرد، افزود: با دقت رویدادهای اخیر در این کشور آفریقای مرکزی را دنبال میکنیم اما در حال حاضر نیازی نمیبینیم که همانطور که هیات خود را از نیجر تخلیه کردیم، کارکنان هیات خود را از گابن نیز فرابخوانیم زیرا وضعیت در حال حاضر در گابن آرام است و هیچ خشونتی وجود ندارد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اتفاقات اخیر در گابن و اینکه گروهی از افسران عالیرتبه این کشور روز چهارشنبه اعلام کردند قدرت را به دست گرفته و نتایج انتخابات عمومی اخیر را باطل کردهاند، تاکید کرد: کودتای نظامی راه حل نیست حتی اگر بینظمیهایی در رابطه با رأیگیری روز شنبه به وجود آمده باشد و اتحادیه اروپا در واکنش به اتفاقات اخیر در گابن، به تلاشهای دیپلماتیک خود ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا، گروهی از افسران ارشد ارتش گابن روز چهارشنبه در تلویزیون اعلام کردند که به دلیل بیاعتبار بودن انتخابات عمومی اخیر، اندکی پس از اعلام پیروزی دوباره علی بونگو در انتخابات ریاست جمهوری، قدرت را به دست گرفتهاند.
بر اساس گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، در میان سربازان کودتاچی، اعضای گارد جمهوری خواه (GR)، گارد پراتوری ریاست جمهوری (la garde prétorienne) که با کلاههای سبزشان قابل تشخیص هستند و همچنین سربازان عادی ارتش و افسران پلیس دیده میشوند. این مداخله سپس از تلویزیون عمومی Gabon ۱ère نیز پخش شد.
افسران یاد شده رئیس جمهور منتخب را به تقلب در انتخابات متهم کردهاند. علی بونگو در این انتخابات برای سومین دوره به ریاست جمهوری گابن رسید.
کودتاچیان ارتش در تلویزیون دولتی نشان دادند که علی بونگو رئیس جمهور معزول گابن در حبس خانگی است و اعلام داشتند که یکی از پسران وی به اتهام «خیانت بزرگ» دستگیر شده است.
علی بونگو اوندیمبا در سال ۲۰۰۹ میلادی برای نخستین بار به ریاست جمهوری گابن رسیده بود. وی به تازگی نیز با کسب ۶۴.۲۷ درصد آرا بار دیگر برای سومین دوره به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.
بر اساس اعلام مرکز انتخابات گابن، بونگو ۵۶ ساله رقیب اصلی خود، آلبرت اوندو اوسا را شکست داد که ۳۰.۷۷ درصد آرا را به دست آورد. مشارکت رای دهندگان ۵۶.۶۵ درصد بود.
این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا از سال ۲۰۲۰ به بعد به شمار میآید. آخرین کودتا، مربوط به نیجر است که در ۲۶ جولای گذشته صورت گرفت.