میزبانی امارات از خاخام های حامی رژیم اسرائیل با برگزاری اجلاس آب و هوایی

میزبانی امارات از خاخام های حامی رژیم اسرائیل با برگزاری اجلاس آب و هوایی
يکشنبه 21 آبان 1402 - 17:59

حضور خاخام‌های حامی رژیم صهیونیستی در امارات به بهانه برگزاری این اجلاس و نیز حضور نماینده الازهر موجب اعتراض کاربران فضای مجازی شد.

العالم - آسیا

حضور خاخام‌های حامی رژیم صهیونیستی در امارات به بهانه برگزاری اجلاس جهانی رهبران مذهبی برای آب و هوا و نیز حضور نماینده الازهر موجب اعتراض کاربران فضای مجازی شد.

این اجلاس که ۶ نوامبر ۲۰۲۳ در ابوظبی برگزار شد، شاهد حضور خاخام دیوید روزن و همتای او موشه لوین بود که به حامیان اشغالگران اسرائیلی که جنایات وحشیانه در نوار غزه مرتکب می‌شوند، شهرت دارند.

از سوی دیگر در حالی این اجلاس با حضور چندین رهبر مذهبی از ادیان مختلف با موضوع آب و هوا برگزار شد که به جنگ غزه و وقایع آن و حتی تمامی اثرات منفی ناشی از جنگ بر محیط زیست نیز هیچ اشاره‌ای نشد.

به گزارش خبرگزاری رسمی امارات (وام) در این اجلاس نقش محوری محول شده به جوامع و نهادهای مذهبی در رسیدگی به وضعیت اضطراری آب و هوا مورد تاکید قرار گرفت.

خشم از حضور الازهر

«اجلاس جهانی رهبران دینی برای آب و هوا» که با انتقادات فراوانی روبرو شد، با حضور شخصیت‌های مذهبی از ادیان و مذاهب مختلف اسلامی، مسیحی و بودایی و در غیاب شیخ الازهر، احمد الطیب، و با حضور نماینده وی برگزار شد.

این موضوع مورد انتقاد بسیاری از جمله حافظ المرازی روزنامه نگار مصری قرار گرفت.

المرازی در پستی در شبکه ایکس نوشت: در این اجلاس حتی یک کلمه درباره آنچه بر فلسطینی‌ها می‌گذرد یا اشاره‌ای به جنایات علیه بشریت که اسرائیل در غزه انجام می‌دهد، نشد.

این روزنامه نگار مصری بر این باور است که غیبت شیخ الازهر در اجلاس سران مذاهب در ابوظبی، وی را از سرزنش برای شرکت نماینده الازهر در این نشست، تبرئه نمی‌کند.

وی افزود: نماینده الازهر به همراه نمایندگان ۲۸ دین و مذهب از سراسر جهان، بر تلاش برای جلوگیری از افزایش دمای کره زمین تاکید و بیانیه پایانی را امضا نمود.

در مورد محیط زیست غزه چطور؟

حافظ المرازی در توضیح این سخنان گفت:‌ای کاش استفاده از فسفر سفید در بمباران رژیم صهیونیستی یا هزاران بمب استفاده شده در این جنگ را دلیلی بر افزایش دمای کره زمین می‌دانستند.

این روزنامه‌نگار مصری همچنین نوشت: «ای کاش حاضرین در اجلاس حداقل درخواست وزیر میراث رژیم صهیونیستی را که قبلاً از مساجد امارات بازدید کرده بود برای استفاده از بمب هسته‌ای محکوم می‌کردند و آن را آلاینده‌ای برای محیط زیست و اقلیم می‌دانستند.»

المرازی در پایان توئیت خود درباره «اجلاس جهانی رهبران دینی برای آب و هوا» خطاب به نهاد مذهبی مصر نوشت: «شما انسان‌ها را فراموش کرده‌اید چه برسد به آب و درخت و سنگ»

محقق و نویسنده محمد الامین سوادگو نیز در پستی خطاب به حاضرین در این اجلاس نوشت: رهبران سازمان‌ها و کنفرانس‌هایی که برای همزیستی مسالمت آمیز بین ادیان، از جمله یهودیت، تلاش می‌کنند با توجه به نسل کشی و پاکسازی قومی در غزه چه واکنشی دارند؟

پربیننده ترین خبرها