العالم - فلسطین اشغالی
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، ریاض المالکی وزیر خارجه فلسطین در ژنو با تدروس آدهانوم گبریسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت دیدار و گفت وگو کرد.
بر اساس این گزارش، در این دیدار دو طرف راههای تضمین ورود دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی به نوار غزه و برپایی بیمارستانهای صحرایی و ورود پزشکان و کارکنان بخش بهداشت به منظور حمایت از بخش بهداشت فلسطین را بررسی کردند.
المالکی در این دیدار بار دیگر خواستار سازماندهی یک کارزار بین المللی برای انجام همه اقدامات جدی و فوری برای اطمینان از ارائه کمکهای فوری، بشردوستانه، غذایی و کمکهای پزشکی به نوار غزه و فراهم کردن امکان برای سازمانهای بین المللی برای انجام وظایف خود بدون مانع و حمایت کامل از آنها شد.
رئیس سازمان جهانی بهداشت نیز نگرانی خود را در مورد شرایط بهداشتی در فلسطین و تأثیر آن بر سلامت غیرنظامیان ابراز کرد.
آدهانوم تاکید کرد که آنچه سازمان جهانی بهداشت در غزه انجام میدهد، صرفاً اجرای ماموریت اصلی خود در تضمین سلامت برای همه و حمایت از بخش بهداشت است.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای تلافی حملات «طوفان الاقصی»، جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.