العالم - ایران
«علیرضا عنایتی» در گفت وگو با «ایندیپندنت عربی» افزود: زائران ایرانی خانه خدا، هیچ فعالیت و اقدامی خارج از چارچوب شعائر حج انجام نمی دهند.
وی اضافه کرد: حدود ۹۰ هزار زائر ایرانی، روزها و شب های معنوی را در عربستان گذراندند، اعمال حج را به صورت روان و بدون هیچ مشکلی در مکه مکرمه بجا آوردند و آرامگاه و مسجد پیامبراکرم(ص) و قبرستان بقیع را زیارت کردند.
عنایتی اظهار داشت: حجاج ایرانی در مشاعر مقدسه و برای کامل کردن مناسک حج و بازگشت به کشور با خاطرات خوش حضور پیدا کردند.
وی تصریح کرد: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری، حجاج ایرانی را به خوبی ساماندهی کردند و عربستان هم به خوبی برای پیشبرد و تسهیل امور حجاج تلاش کرده است.
سفیر جمهوری اسلامی در عربستان گفت: حجاج ایرانی از منظم ترین حجاج خانه خدا هستند و جمهوری اسلامی برای آشنایی آن ها با حج و مناسک و فضای معنوی آن، دوره های آموزشی بهداشتی، فرهنگی، اداری و دینی مختلف برای آن ها برگزار می کند.
عنایتی تصریح کرد: مسئولان جمهوری اسلامی، حج را مظهر و محور وحدت و تقریب مسلمانان و یک فرصت بزرگ برای نزدیک شدن به خدا و تفکر در امور مسلمانان به شمار می آورند.
اعزام زائران به سرزمین وحی از ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز شده است. امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر در قالب ۶۱۴ کاروان از ۲۱ ایستگاه پروازی سطح کشور برای انجام مناسک حج تمتع به سرزمین وحی اعزام شدند.
بنا بر اعلام منابع عربستانی، امسال حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از حجاج، از اتباع سایر کشورها و ۲۰۰ هزار نفر نیز شهروندان عربستان در مناسک حج ابراهیمی شرکت کردند.
۲۲.۳ درصد حجاج از اتباع کشورهای عربی، ۶۳.۳ از اتباع کشورهای آسیایی و ۱۱.۳ نیز از اتباع کشورهایی آفریقایی هستند. حجاج کشورهای اروپا، آمریکا، استرالیا و سایر کشورها نیز ۳.۲ درصد از کل را تشکیل می دهند.