العالم- آمریکا
روزنامه آمریکایی "نشنال اینترست" در گزارشی به قلم "ژاکوب هیلبرون" نوشت:"هیلاری کلینتون" تلاش کرد و در نهایت با شکست مواجه شد. اکنون این وظیفه همسر رئیسجمهور دیگری است که سعی کند سقف شیشهای را بشکند. نتیجه یک نظرسنجی جدید که به صورت مشترک توسط "رویترز" و "ایپسوس" انجام شده نشان میدهد که تنها یک نامزد دموکرات میتواند به طور قاطع "دونالد ترامپ" رئیسجمهور سابق امریکا را در ماه نوامبر شکست دهد: "میشل اوباما".
دموکراتها و تعداد زیادی از رایدهندگان مستقل به وضوح "میشل اوباما" را نوعی زن شگفتانگیز میدانند یک نیمه الهه خرد و قدرت که میتواند حزب دموکرات را دوباره متحد کند. "جیل لپور" مورخ دانشگاه هاروارد در کتاب خود به نام "تاریخ مخفی زن شگفتانگیز" استدلال کرده که میشل اوباما نوعی حلقه مفقوده در داستان فمینیسم در قرن گذشته است. اعلام نامزدی از سوی میشل اوباما میتواند باعث شود او در چندین جبهه از سقط جنین گرفته تا دستمزد برابر تحت محاصره قرار گیرد.
میشل اوباما به طور مداوم اعلام کرده که تمایلی به نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری ندارد. در واقع، او آشکارا از حضور شوهرش در رقابت انتخاباتی سال ۲۰۱۲ ناراحت بود و به او گفت که در صورت شکست در تلاش دوم او برای رقابت ریاستجمهوری از وی حمایت نخواهد کرد. میشل اوباما مطمئنا نسبت به این موضوع آگاهی دارد که لحظهای که وارد رقابت سیاسی شود محبوبیت اش شروع به کاهش خواهد کرد. در حال حاضر او مجبور نیست در مورد مسائلی مانند اوکراین، مالیات، مقررات و ... موضعگیری کند. خودداری او از ورود به عرصه رقابتی باعث افزایش محبوبیتش خواهد شد. با این وجود، همانطور که "استیو بنن" به این نتیجه رسیده نباید پدیده اوباما را به مثابه یک نمایش فرعی نادیده گرفت. گمانهزنی درباره نامزدی میشل اوباما ضعفهای بایدن را آشکار میکند و نشان میدهد که اشتیاق سیاسی گستردهای برای کسی غیر از روسای جمهور سابق وجود دارد.
"لوید داگت" نماینده دموکرات ایالت تگزاس خواستار خروج بایدن از رقابت شده است. "نانسی پلوسی" رئیس پیشین مجلس نمایندگان امریکا گفته که سوالات مربوط به سن او نامشروع نیست و "جیمز کلایبرن" نماینده دموکرات از کارولینای جنوبی در شبکه "ام ان بی سی" اظهار داشت که آماده حمایت از "کامالا هریس" معاون رئیسجمهور فعلی امریکا در صورتی است که او برای انتخابات ریاستجمهوری نامزد شود. "کلایبرن" گفته بود: "اگر (بایدن) بخواهد کنارهگیری کند از او (کامالا هریس) حمایت خواهم کرد. این حزب (دموکرات) به هیچ وجه نباید کاری برای دور زدن خانم هریس انجام دهد".
بایدن کار زیادی برای اطمینانبخشی به رای دهندگان انجام نمیدهد. شامگاه سهشنبه او به کمککنندگان مالی به کارزارش گفته بود که به دلیل سفرهایی که اخیرا به اروپا داشت هنگام مناظره با ترامپ نزدیک بود بر روی صحنه خواب اش بگیرد. بعید به نظر میرسد که مصاحبه بایدن با "جورج استفانوپولوس" از شبکهای بی سی نیوز برای فرونشاندن تردیدهای فزاینده در مورد توانایی او به منظور اجرای یک کارزار قدرتمند کافی باشد چه رسد به این که برای چهار سال آینده در مسند ریاست جمهوری قرار گیرد. او از زمان مناظره هنوز کنفرانس خبریای برگزار نکرده چرا که میداند باید با انبوهی از پرسشهایی مواجه شود که مجبور خواهد بود به طور خودجوش و متناوب به آنها پاسخ دهد. در عوض، او با عقبنشینی به حلقه خانوادگی خود با "هانتر بایدن" وقت گپرانده است. ناگفته نماند که "جیل بایدن" بانوی اول امریکا در حال ترغیب او به عدم تزلزل در پیگیری رقابتهای ریاست جمهوری بوده است.
"نیکی هیلی" نامزد سابق ریاستجمهوری از حزب جمهوری خواه در روز چهارشنبه در مصاحبه با استفانوپولوس به نیاز کلی به تغییر نسل در سیاست امریکا اشاره کرد و گفته بود: "ما نمیتوانیم یک رئیس جمهور ۸۱ ساله داشته باشیم. ما باید یک رهبر از نسل جدید داشته باشیم. سنا تبدیل به ممتازترین خانه سالمندان در کشور شده است! ما باید اطمینان کسب کنیم که نسل جدیدی داریم. همگان اهمیت این موضوع را احساس میکنند از جمهوری خواهان تا دموکراتها و مستقل ها". البته تا اینجای کار در حالی که بایدن و ترامپ برای ریاستجمهوری نامزد شده اند این اتفاق رخ نداده است.