جزئیات عقب‌نشینی ارتش اشغالگر اسرائیل از غزه

جزئیات عقب‌نشینی ارتش اشغالگر اسرائیل از غزه
شنبه 29 دی 1403 - 06:27

طبق توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل، نظامیان اشغالگر در مرحله اول به سمت مناطق مرزی میان غزه و سرزمین اشغالی عقب‌نشینی می‌کنند و در مرحله دوم به‌طور کامل غزه را ترک خواهند کرد.

العالم - فلسطین اشغالی

با تصویب نهایی توافق آتش‌بس در کابینه اسرائیل و در حالی که قرار است آتش‌بس و روند تبادل اسرا از فردا (یکشنبه) آغاز شود، رادیو ارتش اسرائیل گزارش داد که ارتش این رژیم، یک طرح دفاعی جدید در منطقه کمربند غزه (شهرک‌های صهیونیست‌نشین اطراف غزه) تدوین کرده است که شامل تقویت سامانه دفاعی در امتداد مرزهای نوار غزه می‌شود.

این رسانه توضیح داد که تیپ ۹۹ ارتش اشغالگر طبق توافق آتش‌بس به تدریج از محور نتساریم عقب‌نشینی خواهد کرد، در حالی که تیپ ۱۶۲ مسئولیت دفاع از منطقه شمال «کمربند غزه» را بر عهده خواهد گرفت و تیپ غزه مسئولیت منطقه جنوب کمربند غزه را بر عهده خواهد داشت و بدین ترتیب فقط دو تیپ در منطقه نوار غزه باقی خواهند ماند.

همچنین، وب‌سایت‌های عبری واللا و آی۲۴ نیوز اسرائیل گزارش دادند که نیروهای ارتش این رژیم در طول اجرای توافق، استقرار خود را تغییر داده و به تدریج از نقاط و محورهای داخل نوار غزه عقب‌نشینی خواهند کرد.

آنها اشاره کردند که فرماندهی جنوب ارتش اشغالگر در حال آماده‌سازی برای استقرار نیروهای کمکی در امتداد مرزهای غزه و تقویت خطوط دفاعی برای تضمین امنیت شهرک‌های اطراف غزه است.

الجزیره نیز گزارش داد که طبق این توافق، عقب‌نشینی اسرائیل از نوار غزه در مرحله اول، که ۴۲ روز طول می‌کشد، پس از توقف موقت عملیات نظامی متقابل آغاز خواهد شد و نیروها به سمت شرق و دور از مناطق مسکونی به منطقه مرزی در سراسر نوار غزه عقب‌نشینی می‌کنند. در مرحله دوم، نظامیان اشغالگر به طور کامل از نوار غزه خارج خواهند شد.

اسرائیل در ۲۷ اکتبر ۲۰۲۳، پس از اعلام عملیات نظامی خود در سراسر نوار غزه به دنبال عملیات طوفان الاقصی که در هفتم همان ماه توسط مقاومت فلسطین علیه شهرک‌های اطراف غزه انجام شد، آغاز حمله زمینی خود به نوار غزه را اعلام کرد.

اشغالگران اسرائیلی در اواخر آوریل ۲۰۲۴ پس از ایجاد ویرانی گسترده، خروج خود را از شمال نوار غزه اعلام کردند، اما به پیشروی خود در داخل رفح با هدف قرار دادن مناطق پرجمعیت ادامه دادند.

در ژوئیه همان سال، ارتش اسرائیل آغاز مرحله آخر عملیات زمینی خود را با گذار از بمباران شدید به آنچه «عملیات نظامی دقیق» می‌نامید، همراه با عقب‌نشینی تدریجی بیشتر نیروهای خود اعلام کرد و به عملیات کشتار سیستماتیک و بمباران مداوم ادامه داد.

مرحله اول

طبق این توافق، نیروهای اسرائیلی به سمت شرق و دور از مناطق مسکونی به منطقه مرزی در تمام مناطق نوار غزه، از جمله «وادی غزه»، تا فاصله ۷۰۰ متری قبل از مرز، بر اساس نقشه‌های قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عقب‌نشینی خواهند کرد.

همچنین این توافق شامل تعلیق موقت فعالیت هوایی اسرائیل برای مقاصد نظامی و شناسایی به مدت ۱۰ ساعت در روز و ۱۲ ساعت در روزهای تبادل اسرا می‌شود.

روزهای اول: عقب‌نشینی از رفح

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، هماهنگی عقب‌نشینی اسرائیل از محور فیلادلفیا (در مرز بین غزه و مصر) با مقامات امنیتی اسرائیلی، مصری و آمریکایی انجام شده است.این رسانه‌ها به نقل از یک منبع امنیتی که نامش فاش نشده است، گزارش دادند که ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای عقب‌نشینی از سمت فلسطینی گذرگاه رفح، است.

روز هفتم: عقب‌نشینی از شرق خیابان الرشیدنیروهای اشغالگر در روز هفتم توافق به طور کامل از شرق خیابان الرشید تا خیابان صلاح‌الدین عقب‌نشینی خواهند کرد و تمام مواضع خود را در این منطقه برخواهند چید. این اقدام پس از آزادی هفت اسیر اسرائیلی و آغاز عملیات بازگشت آوارگان به محل سکونت خود و ورود کمک‌های بشردوستانه از طریق خیابان الرشید از همان روز اول انجام خواهد شد.

روز ۲۲: عقب‌نشینی از وادی غزه

طبق این توافق، نیروهای اشغالگر اسرائیلی از مرکز نوار غزه، به ویژه از «محور نتساریم» و «میدان کویت» به منطقه‌ای نزدیک به مرز عقب‌نشینی می‌کنند و تأسیسات نظامی را به طور کامل برمی‌چینند. علاوه بر این، بازگشت آوارگان به محل سکونت خود ادامه خواهد یافت و به ساکنان آزادی تردد در تمام مناطق نوار غزه داده خواهد شد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، ممکن است ارتش یک هفته برای برچیدن مواضع و زیرساخت‌هایی که در محور نتساریم در مرکز غزه ساخته است، زمان نیاز داشته باشد.

ارتش اسرائیل اعلام کرده است که بیشتر نیروهای خود را به صورت مرحله‌ای از آنجا خارج خواهد کرد و فقط تعداد کمی نیرو در آنجا باقی خواهد گذاشت.

طبق این توافق، پس از آزادی آخرین گروگان در روز ۴۲، اسرائیل تکمیل عقب‌نشینی خود را از محور فیلادلفیا حداکثر تا روز ۵۰ آغاز خواهد کرد.

مرحله دوم

این مرحله ۴۲ روز طول می‌کشد و در آن، نیروهای اشغالگر اسرائیلی به طور کامل از نوار غزه خارج می‌شوند و بازگشت آرامش پایدار، که شامل توقف دائمی عملیات نظامی و فعالیت‌های خصمانه می‌شود، اعلام خواهد شد و عملیات تبادل اسرا بین دو طرف از سر گرفته خواهد شد و اینگونه رژیمی که آمده بود بماند، در پی پایمردی مقاومت غزه، به خارج از مرزهای این باریکه عقب‌نشینی می‌کند؛ رژیمی که دست به هولناک‌ترین نسل‌کشی تاریخ معاصر زده است.

پربیننده ترین خبرها