العالم - فلسطین اشغالی
رحمت ابراهیمی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی آورده است: سیر وقایع طوفان الاقصی نشان می دهد رژیم غاصب صهیونیستی برای جبران شکستهای خود دست به اقداماتی میزند که این اقدامات می تواند برای آینده فلسطین و منطقه بسیار خطرناک باشد. آنها در تلاش هستند عقدهها و اهدافی را که در غزه نتوانستند بدست بیاورند، در کرانه باختری جبران کنند.
نکته اول: ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ کابینه رژیم صهیونیستی
- کابینه رژیم صهیونیستی یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ با طرح پیشنهاد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم برای مخالفت با هرگونه به رسمیت شناخته شدن یکجانبه کشور مستقل فلسطینی موافقت کرد و سپس این طرح در روز چهارشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۲ با ۹۹ رای در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی نیز تصویب شد.
رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند که پارلمان این رژیم چهارشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۲ با طرح پیشنهادی کابینه آن مبنی بر مخالفت با هرگونه به رسمیت شناخته شدن یک طرفه کشور مستقل فلسطینی موافقت کرد و ۹۹ عضو پارلمان به طرح پیشنهادی نتانیاهو رای مثبت دادند.
- تصویب این طرح در کابینه و سپس در پارلمان رژیم صهیونیستی در پی انتشار اخباری مبنی بر تصمیم احتمالی آمریکا برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین بود. تصویب طرح کابینه نتانیاهو در پارلمان؛ اعتراض «یائیر لاپید» رئیس جناح اپوزیسیون و نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی را به همراه داشت. لاپید در انتقاد از نتانیاهو گفت که او با این مصوبه یک تهدید جدید را برای رژیم اسرائیل خلق کرده است.
در همین راستا، «ایتامار بن گویر» وزیر وقت تندرو امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ادامه مواضع جنجالی خود گفت تا زمانی که او در کابینه این رژیم باشد، اجازه تشکیل کشور مستقل فلسطینی و به رسمیت شناخته شدن آن را نخواهد داد.
نکته دوم: مواضع اسموتریچ قبل از آتش ۳۰ در ماه ۱۴۰۳
- اسموتریچ در حین جنگ طوفان الاقصی و قبل از توافق آتش بس بین جنبش حماس و رژیم اسرائیل اعلام کرده بود که اگر جنگ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) به آتش بس بین جنبش حماس و نتانیاهو منجر شود، او از کابینه استعفا خواهد داد. گمان می رفت که این استعفا سقوط کابینه را به همراه داشته باشد و این همان چیزی بود که نتانیاهو به شدت از آن هراس داشت.
نکته سوم: مواضع اسموتریج بعد از آتش ۳۰ در ماه ۱۴۰۳
اسموتریج برخلاف ادعای قبلی خود که گفته بود اگر آتش بس بین جنبش حماس و نتانیاهو در خصوص طوفان الاقصی روی دهد، از کابینه استعفا خواهد داد؛ پس از اعلام آتش بس و با اجرایی شدن مراحل ابتدایی آن استعفا نداد. به نظر می رسد که توافقاتی بین او و نتانیاهو صورت گرفته باشد.
ترس از عدم راه یابی به پارلمان در دوره جدید انتخابات کنست؛ در یک نظرسنجی، صهیونیستها اعلام کردند که عملیات طوفان الاقصی شکست رهبری رژیم اسرائیل بوده است. در این نظر سنجی اکثر قریب به اتفاق (۸۶ درصد) پاسخدهندگان در اراضی اشغالی از جمله ۷۹ درصد حامیان ائتلاف کابینه نتانیاهو معتقدند حمله غافلگیرانه نیروهای مقاومت از نوار غزه، شکست رهبری این رژیم بوده است.
همچنین بر اساس نظرسنجی جدید «مرکز گفتوگو» Dialog Center، چهار نفر از هر پنج "اسرائیلی" معتقدند که نتانیاهو و کابینهاش مقصر نفوذ گسترده نیروهای جنبش حماس (به داخل اراضی اشغالی در روز نهم اکتبر) هستند.
اسموتریچ با این نظر سنجی و افروخته شدن آتش جنگ، آیندهای مبهم و شانس بسیار کمی برای حضور در پارلمان را تصور میکند، لذا با این توصیف بر این باور است که باید یک اقدامی انجام دهد! آن اقدام چیست؟
اسموتریچ درباره اینکه چرا با وجود آنکه قبلا اعلام کرده بود که اگر آتش بس شود، استعفا خواهد داد و الان هنوز استعفا نداده است، گفت که بین او و نتانیاهو توافقاتی صورت گرفته است. نتانیاهو به او قول داده است که پس از پایان مرحله اول (۴۲ روز اول از سه مرحله) آتش بس در نوار غزه، به جنگ برخواهد گشت؛ اما این بار جنگ در نوار غزه نخواهد بود بلکه آتش این جنگ در کرانه باختری روشن خواهد شد و هرآنچه را که در نوار غزه نتوانسته اند بدست بیاورند، این بار در کرانه باختری جبران خواهد کرد.
نکته چهارم: اعترافات روزنامه هاآرتص در خصوص پیامدهای طوفان الاقصی برای رژیم اسرائیل و نتانیاهو
- روزنامه هاآرتص اعلام کرد که نتانیاهو بدترین نخست وزیر رژیم در طول ۷۶ سال گذشته تاکنون بود است.
- با روی کار آمدن ترامپ در دوره جدید، این ترامپ با ترامپ قبلی بسیار به نظر متفاوت است؛ حداقل برای نتانیاهو که قرار بود روزی حافظ منافع غرب باشد.
- شرایط جهانی پس از طوفان الاقصی با شرایط قبل از آن بسیار متفاوت است. حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو، دادگاه های محلی برخی از کشورها علیه نظامیان اسرائیلی و دستگیری آنها در صورت ورود به خاک آنها بخشی از این تغییرات است.
- قضیه فلسطین الان به گونه ای شده است که باید حل و فصل شود.
- قطعنامههای بینالمللی از گذشته وجود دارد که به تشکیل کشور مستقل فلسطینی و علیه رژیم اسرائیل رای داده شده است. همچنین شورای امنیت با استناد به قطعنامه های ذی ربط از جمله قطعنامه های ۲۴۲ (در سال ۱۹۶۷)، ۳۳۸ (۱۹۷۳)، ۴۴۶ (۱۹۷۹)، ۴۵۲ (۱۹۷۹)، ۴۶۵ (۱۹۸۰)، ۴۷۶ (۱۹۸۰)، ۴۷۸ (۱۹۸۰)، ۱۳۹۷ (۲۰۰۲)، ۱۵۱۵ ( ۲۰۰۳) و ۱۸۵۰ (۲۰۰۸) و نظر به اهداف و مبانی منشور ملل متحد، بار دیگر بر ممنوعیت سلطه بر اراضی با توسل به زور و قوه قهریه تاکید و شهرکسازی رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین را محکوم می کند.
- اسموتریچ و طرح توطئه شوم تکرار غزه دیگر در کرانه باختری و طرح فنزل؛ طرح امنیتی آمریکایی مایکل فنزل که در فوریه ۲۰۲۳ پس از نشستی در شهر عقبه در اردن به پیشنهاد آمریکا مطرح شد، این طرح با نظارت و مشارکت رژیم صهیونیستی به نام هماهنگ کننده امنیتی آمریکا، ژنرال مایکل فنزل، نامگذاری شد.
هدف آن گسترش هماهنگی امنیتی بین تشکیلات خودگردان و اشغالگران با کمک آمریکا برای سرکوب مبارزان فلسطینی توسط نیروهای تحت فرماندهی محمود عباس رئیس این تشکیلات بود.
نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با شعار "حفاظت از میهن" حدود چند ماه است که محاصره اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری را به بهانه اجرای قانون ادامه میدهند و نیروهای مقاومت را به بهانه نافرمانی بازداشت و به شهادت می رسانند.
با موارد پیش گفته و آنچه که تاکنون در رسانه ها علنی نشده است، باید مراقب توطئه شوم طرح مایکل فنزل و تیم جنگ طلب اسموتریچ بود تا کرانه باختری به غزه دوم تبدیل نشود.
اسموتریج و طراحان این طرح تصور می کنند وجود ۲ لشکر از نظامیان رژیم اسرائیل در کرانه باختری و حضور بیش از ۸۰۰ هزار شهرک نشین اشغالگر در این منطقه؛ این ذهنیت را برای آنها ایجاد کرده است که این بار با شدت بیشتری می توان انتقام شکست در نوار غزه را در کرانه باختری و از مبارزان فلسطینی و مردم کرانه باختری گرفت.
مواردی که در ذیل بیان می شود، خطرات کرانه باختری را دو چندان خواهد کرد.
تفاوت نوار غزه و کرانه باختری
- وسعت کرانه ۵۶۵۵ کیلومتر مربع و نوار غزه ۳۶۰ کیلومتر مربع است.
- نوار غزه در دشت گسترده شده است و کرانه دارای پستی و بلندی است.
- نوار غزه عمق چندانی ندارد اما کرانه عمق بیشتری به نسبت نوار غزه دارد.
-در کرانه امکان کشاورزی برای تولیدات مواد غذایی موجود است؛ اما در نوار غزه این امکان کمتر است.
- جمعیت کرانه باختری بیشتر از نوار غزه است.
- "اسرائیلیها" معتقد هستند که با توجه به اقداماتی که اهالی کرانه باختری در دوره طوفان الاقصی نشان دادهاند، امکان وقوع طوفان الاقصی دیگری در کرانه باختری وجود دارد. قبل از آغاز طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ از نوار غزه، "اسرائیلیها" تصور می کردند که احتمال حمله از کرانه باختری به سرزمین های اشغالی وجود دارد و تصور حمله از نوار غزه را نداشتند.
از طرفی با توجه به درگیریهای شدیدی که از چند روز قبل در شهر جنین در کرانه باختری شروع شده، آغاز نسل کشی و وقوع شرایطی بدتر از نوار غزه را میتوان احتمال داد.
با توجه به تفاوتهای غزه و کرانه باختری تکرار فاجعه انسانی و جنایت علیه بشریت در کرانه باختری بیش از نوار غزه محتمل است. از این روی برای جلوگیری از فاجعه انسانی دیگر در فلسطین لازم است تا کشورهای اسلامی و آزادی خواهان جهان تا دیر نشده؛ اقدامات پیشگرانه عاجلی را به عمل آورند. باید اقدامات پیشگرانه ای را انجام داد تا خواب «اسموتریج، فنزل و نتانیاهو» هرگز تعبیر نشود.