"غنی سازی صفر" مساوی است با "عدم توافق"

جمعه 2 خرداد 1404 - 20:52

شبکه تلویزیونی "سی‌ ان ‌ان" به نقل از مقامات آمریکایی فاش کرد: واشنگتن به تازگی اطلاعاتی دریافت کرده که نشان می‌دهد اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران است.

العالم - ایران

العالم - یک خبر و چند تحلیل

یکی از جزئیات عجیب خبر "سی ان ان" این است که به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گفته است: واشنگتن تلاش‌های خود را برای جمع‌آوری اطلاعات افزایش می دهد تا در صورت تصمیم سران اسرائیل برای حمله به ایران، به آنها کمک کند. اگر اسرائیل فکر کند که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آنچه را که تل آویو توافق بد با ایران توصیف می کند، بپذیرد، این حمله اجرا خواهد شد تا توافق را خنثی و برهم بزند.
- به گفته مقامات آمریکایی بنا بر اعلام شبکه "سی ‌ان ‌ان"، تصمیم اسرائیل برای انجام این حمله «به برداشت تل آویو در مورد مذاکرات واشنگتن با تهران بستگی دارد». عجیب است که علیرغم اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران در صورت وقوع، به منزله «قطع کامل روابط» (تل آویو) با رئیس جمهور ترامپ خواهد بود، شبکه "سی ‌ان ‌ان" به نقل از یک منبع آمریکایی گفت: «واشنگتن ممکن است در صورت اقدام تحریک آمیز بزرگی از جانب تهران، به اسرائیل کمک کند.»!!
- گزارش این شبکه آمریکایی مبنی بر رصد تحرکات نظامی اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران در صورت عدم توافق بین ایران و آمریکا مطابق میل تل آویو، در ۲۱ ماه مه یعنی دو روز قبل از آغاز دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا منتشر شد. پیش از آن، اظهارات غیرمنطقی و کاملاً غیرواقع‌بینانه مقامات آمریکایی و در صدر آنها "استیو ویتکاف" نماینده آمریکا در مذاکرات با ایران مبنی بر به صفر رساندن غنی‌سازی اورانیوم در داخل ایران مطرح شد.
- واضح است که بین آمریکا و رژیم اسرائیل در مورد تحولات منطقه بویژه در مورد مسائل مربوط به ایران و به طور مشخص مذاکرات هسته‌ای تقسیم نقش وجود دارد. آمریکا می‌خواهد به ایران بگوید که اگر از حق غنی‌سازی خود دست نکشد، سگ هار خود را به جانش می‌اندازد و حتی به او کمک هم می‌کند. با این حال، این بازی برای جهان برملا شده است، زیرا نه آمریکا و نه اسرائیل قادر به سلب حق قانونی ایران برای داشتن یک برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز نیستند. جهان همچنین متوجه شده است که اگر آمریکا می‌توانست تأسیسات هسته‌ای ایران را با قدرت نظامی از بین ببرد، با ایران مذاکره نمی‌کرد. بالاتر از آن، اگر ایران حاضر بود در برابر تهدیدها از حقوق خود صرف نظر کند، چهار دهه پیش این کار را می‌کرد و این همه فشار فراتر از تصور را تحمل نمی‌کرد.
- پیام تهدیدهای اسرائیل از طریق رسانه‌های آمریکایی با تمام هیاهو و حواشی آن به گوش ایران رسید، اما پاسخ ایران آرام، واضح، شفاف، صریح و قاطع بود. از دیدگاه ایران، این توافق نه مطابق با دیدگاه اسرائیل بوده و نه خواهد بود، بلکه مطابق با منافع ایران خواهد بود. این هیاهوی توخالی هیچ تاثیری بر موضع ایران ندارد. اگر رژیم اسرائیل امیدوار است که ایران در مواجهه با تهدیداتش، از حق غنی‌سازی خود صرف نظر کند، در توهم به سر می‌برد. برای ایران، «غنی‌سازی صفر» معادل «توافق صفر» است، همین وبس.
- حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در جملاتی کوتاه، واضح و بدون ابهام، به تمام هیاهوی آمریکا و اسرائیل پاسخ دادند و فرمودند: حرف‌های آمریکایی‌ها درباره اینکه اجازه غنی‌سازی به ایران نمی‌دهیم غلط زیادی است و جمهوری اسلامی سیاست و روش خود را در این زمینه دنبال خواهد کرد...طرف آمریکایی باید از یاوه‌گویی پرهیز کند.
- "سید عباس عراقچی" وزیر امور خارجه ایران در توییت کوتاهی در شبکه اجتماعی "ایکس" قبل از عزیمت به رم پایتخت ایتالیا برای حضور در دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، به جنجال آمریکا و اسرائیل در مورد غنی‌سازی صفر و تهدید به بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران پاسخ داد و گفت: «برای دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا عازم رم هستم. یافتن مسیر دستیابی به توافق، معادله پیچیده‌ای نیست: سلاح هسته‌ای صفر = توافق داریم. غنی‌سازی صفر = توافقی در کار نیست. زمان تصمیم‌گیری فرارسیده است». پیش از آن، عراقچی آمریکا را مسئول هرگونه حماقت رژیم صهیونیستی دانسته بود، زیرا این رژیم اگر حمایت آمریکایی ها نبود، کوچکتر از آن است که ایران را تهدید کند.

پربیننده ترین خبرها