ارزیابی پژوهشگر عرب از پاسخ لبنان به طرح های پیشنهادی آمریکا+فیلم

دوشنبه 16 تير 1404
22:48
«وسام ناصیف یاسین» پژوهشگر روابط بین الملل در گفتگو با شبکه العالم اظهارات جدید فرستاده آمریکا درباره لبنان و پاسخ این کشور به ایده های پیشنهادی واشنگتن درباره تحولات داخلی لبنان را از نگاه خود تشریح کرد و از حمایت از مقاومت اسلامی لبنان در سطح مردمی و رسمی سخن گفت.

العالم ـ لبنان

به گزارش شبکه خبری العالم، «تام باراک» فرستاده آمریکا امروز دوشنبه پس از دیدار با مقامات لبنانی گفت که پاسخ لبنان به ایده های پیشنهادی آمریکا «بسیار مسئولانه» بوده است.
او همچنین موضوع سلاح‌های حزب‌الله را به زعم خود یک مشکل داخلی لبنان دانست.
در همین زمینه، وسام ناصیف یاسین پژوهشگر روابط بین‌الملل گفت: این موضوع را می‌توان یک مانور اسرائیلی-آمریکایی دانست که منعکس‌کننده چند نکته مهم است. نکته اول، حمایت مردمی بی‌سابقه از مقاومت است که نشان دهنده حمایت گسترده مردمی است. نکته دوم، واکنش یکپارچه روسای قوای سه گانه لبنان است که منعکس‌کننده حمایت در سطح رسمی از مقاومت است و جایگاه و موضع مقاومت را در عرصه سیاسی تقویت می کند.
وی افزود: نکته سوم این است که مقاومت برای مقابله با تهدیدی قریب الوقوع، اقدامات پیشگیرانه ای را اتخاذ کرده است. دبیرکل حزب الله لبنان تأکید کرد که مقاومت وارد جنگ خواهد شد و سلاح خود را تسلیم نخواهد کرد و این نشان دهنده عزم حزب الله برای مقابله با هرگونه تعدی و حمله ای است.
این پژوهشگر ابراز عقیده کرد: رویکرد ایالات متحده در قبال لبنان عمل‌گرایانه است، زیرا به نظر می‌رسد باراک تحت فشارهای خاصی صحبت می‌کند. در همین راستا، باراک گفت: که «از طریق این پاسخ لبنان، ما یک طرح مشترک برای آینده را تدوین خواهیم کرد که صلح و ثبات را تضمین می‌کند.» این موضوع، سؤالاتی را در مورد نیت واقعی ایالات متحده برای حمایت از ثبات در لبنان و اینکه آیا فشارها هنوز پابرجا هستند، مطرح می‌کند.
یاسین ابراز عقیده کرد: آمریکایی‌ها با لبنان واقع‌بینانه برخورد می‌کنند، همانطور که باراک می‌گوید آمریکا به دنبال دستیابی به منافع خود از طریق ثبات لبنان است. آمریکا در به قدرت رساندن یک رئیس جمهور و یک نخست وزیر موفق بوده است که نشان دهنده تمایل آن برای کنترل اهرم‌های قدرت کشور است. باراک در مورد سلاح‌های حزب‌الله، این موضوع را به زعم خود یک مشکل داخلی لبنان می خواند و از لبنانی‌ها خواست تا خودشان آن را حل کنند.
این پژوهشگر گفت: اظهارات آمریکایی‌ها نشان‌دهنده تمایل به حمایت از ثبات است، اما در دل خود ممکن است قصد شانه خالی کردن از مسئولیت و تنها گذاشتن لبنان در مواجهه با بحران‌هایش را نیز داشته باشد.
وی گفت: این عمل‌گرایی آمریکایی ممکن است بخشی از یک استراتژی گسترده‌تر و تکیه بر یک راه‌حل سیاسی به جای یک راه‌حل نظامی باشد.

0% ...

آخرین اخبار

موج خشم و اعتراض به ممنوعیت حجاب در جمهوری آذربایجان


سازمان ملل خواستار اقدامات بسیار جدی‌تر برای توقف جنگ سودان شد


قیمت نفت خام برنت با رشد ۳ درصدی به مرز ۱۱۰ دلار نزدیک شد


خطیب زاده: یکی از شروط ایران پایان جنگ ها در منطقه است / اجازه ندادیم آمریکا در جنگی که برای ما جنگ بقاست، پیروز شود


لاوروف دوشنبه به تهران سفر می‌کند


بقائی: ایران آماده کمک برای حل مسالمت‌آمیز مسائل بین عربستان و یمن است


شهرک نشینان صهیونیست به محصولات زیتون فلسطینیان هم رحم نمی کنند+ فیلم


حماس: نماینده «شورای صلح» از رژیم اسرائیل جانبداری می‌کند


دست صنعا همچنان برای تحقق صلح عادلانه دراز است/ عربستان با هدف قرار دادن فرودگاه صنعا دور جدید تشدید تنش را آغاز کرد


گزارش رویترز از ناکامی آمریکا در محاصره دریایی ایران