همزمان با افزایش احتمال فعال سازی "اسنپ‌بک"؛

استاد حقوق بین الملل: تروئیکای اروپایی فاقد مشروعیت لازم برای فعال‌سازی اسنپ‌بک هستند

شنبه 1 شهريور 1404
13:59
استاد حقوق بین الملل: تروئیکای اروپایی فاقد مشروعیت لازم برای فعال‌سازی اسنپ‌بک هستند استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه با اشاره به اینکه هرچند سه کشور اروپایی امکان چکاندن ماشه را دارند اما از "مشروعیت" لازم برای اینکار برخوردار نیستند، گفت: تروئیکا بدون توسل به سازکار حل اختلاف مندرج در بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام قادر به استفاده از مکانیسم مندرج در این بندها نیست.

العالم - ایران

همزمان با افزایش احتمال فعال‌سازی "اسنپ‌بک" از سوی سه کشور اروپایی حاضر در برجام، بحث‌های حقوقی درباره امکان این فعال‌سازی و بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران مورد توجه قرار گرفته است.

"محسن عبداللهی" استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه در نوشتاری تفصیلی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: این استدلال‌ها که تروئیکای اروپایی به دلیل مواضع یا نقض‌های مکررشان، دیگر "مشارکت‌کننده" در برجام نبوده و قانونا حق استفاده از مکانیسم ماشه را ندارند، ره بجایی نخواهد برد، زیرا برای فعال کردن این مکانیسم آنها نیازی به تایید یک نهاد ثالث ناظر ندارند.

چرا تروئیکای اروپایی فاقد مشروعیت لازم برای فعال‌سازی اسنپ‌بک هستند؟

وی با اشار به اینکه باید توجه کرد که هرچند آنها بر اساس برجام امکان چکاندن ماشه را دارند اما از "مشروعیت" لازم برای اینکار برخوردار نیستند، توضیح داد: این نگرانی از فقدان مشروعیت، در نامه ۸ اوت ۲۰۲۵ تروئیکا به شورای امنیت موج می‌زند. در نتیجه بهتر است ایران بر فقدان مشروعیت تروئیکا برای توسل به مکانیسم ماشه از جمله به دلایل زیر تاکید کند:

-عدم اجرای تعهدات برجامی به دلیل همراهی خاموش با تحریم‌های یکجانبه و سیاست فشار حداکثری آمریکا پس از خروج غیرقانونی این کشور از برجام؛

-فعال نشدن سازکار ادعای اینستکس اروپایی؛

-عدم اعتقاد به برجام با حمایت از طرح آمریکایی غنی‌سازی صفر، درحالیکه برجام این غنی‌سازی را شناسایی و برای مدت زمانی میزان آنرا محدود کرده بود؛

- عدم محکومیت حملات اسراییل و آمریکا به تاسیسات تحت پوشش برجام و حتی تایید و ابراز خوشحالی از آن.

استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: جان حقوقی کلام همان است که دیوان بین‌المللی دادگستری در نظر مشورتی نامیبیا در سال ۱۹۷۰ بیان داشته است: طرف (یا مشارکت‌کننده‌ای) که خود به کرّات موافقتنامه‌ای را نقض کرده، نمی‌تواند مدعی استفاده از حقوق خود از آن موافقتنامه بشود. چنین استفاده‌ای مغایر با اصل حسن نیت و استاپل است.

عبداللهی خاطرنشان ساخت: ضروری است تاکید شود که تروئیکا بدون توسل به سازوکار حل اختلاف مندرج در بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام قادر به استفاده از مکانیسم مندرج در این بندها نیست. به عبارت حقوقی، توسل به سازکار حل اختلاف پیش‌شرط ارسال نامه حاوی سازکار ماشه به شوراست، حال آنکه تروئیکای آن را نادیده گرفته است.

0% ...

آخرین اخبار

قالیباف از جهش یک دهه‌ای توان نظامی ایران در پانزده ماه اخیر خبر داد


رایزنی پزشکیان و دبیرکل سازمان ملل در حاشیه اجلاس شانگهای


دیدار ولیعهد عربستان و سلطان عمان در جده با محوریت امنیت منطقه


بقایی: آمریکایی‌ها سردرگم‌ شدند/عاصم منیر حامل پیام منفی نبود


پوتین: سلام من را به رهبر برسانید/مسکو با تأمین کالاهای مورد نیاز ایران، از تهران حمایت میکند.


سردار ابن‌الرضا: نیازهای نیروی پدافند هوایی را به قابلیت دفاعی تبدیل می‌کنیم


هشدار فرماندهان ارشد آمریکایی درباره خطر تضعیف امنیت ملی ایالات متحده+فیلم


دیدار پزشکیان و پوتین در حاشیه اجلاس شانگهای


نیروهای مسلح ایران: هرگونه تجاوزی از هر جایی را تحمل نخواهیم کرد


پزشکیان: عملکرد سازمان ملل و شورای امنیت در مواجهه با تجاوز اخیر به ایران بسیار ناامیدکننده بود