توافق غزه؛ ارتش صهیونیستی دیگر قادر به دستیابی به هیچ پیروزی نیست

شنبه 19 مهر 1404 - 19:06

یک پژوهشگر و اندیشمند فلسطینی گفت: جنایات رژیم اسرائیل منجر به انزوای بین‌المللی آن شده و بدین ترتیب ستون دوم پروژه صهیونیستی از بین رفته است. از 7 اکتبر 2023 (15 مهر 1402)، این حقیقت تثبیت شد که ارتش صهیونیستی دیگر قادر به دستیابی به هیچ پیروزی نیست.

العالم ـ فلسطین اشغالی

«ولید محمد علی» پژوهشگر و اندیشمند فلسطینی در گفت وگو با برنامه «العين الإسرائيلية» شبکه خبری العالم به تشریح دیدگاه خود درخصوص طرح آتش بس نوار غزه و بررسی جوانب مختلف آن پرداخت و تلاش کرد که به این پرسش پاسخ دهد که آیا این توافق را می توان به منزله طرح «معامله قرن» دوم یا منزله شکست اشغالگران در میدان نبرد دانست.

این پژوهشگر و اندیشمند فلسطینی، در مورد مرحله اول آتش بس در نوار غزه و تبادل اسرا براساس طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در این برهه زمانی اظهار داشت: این توافق مبهم و حاوی تله‌های زیادی است که محصول مشترک «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل و دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا است.

محمد علی توضیح داد: این طرح به هشت کشور عربی و اسلامی ارائه و سپس توسط نتانیاهو و باندش مین گذاری شد.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه این طرح با فریب و تقلب آغاز شد، خاطرنشان کرد: اگر افشاگری وزیر امور خارجه پاکستان مبنی بر متفاوت بودن طرح ارائه شده به هشت کشور عربی و اسلامی با آنچه رسما اعلام شد، نبود چه بسا به سادگی می توانستند این فریبکاری را جا بیاندازند.
او گفت: این توافق با فریب آغاز شد و این امر ایجاب می کند که بسیار محتاطانه با آن برخورد شود؛ بویژه که اولین نکته مورد توافق، تحویل اسیران است. این درحالی است که نتانیاهو مدت‌ها است که به طور جدی به دنبال آزادی اسیران صهیونیست برای رسیدن به دستاوردی در این رابطه است.
به گفته وی، نتانیاهو تلاش کرد که طرح را به گونه ای جلوه دهد که یک تحول مثبت برای حماس است اما این طرح به گونه‌ای تدوین شده که برای دیگران مبهم است و کاملاً به شیوه‌ای گیج‌کننده شکل گرفته است.
این پژوهشگر فلسطینی بر لزوم اتخاذ تدابیر احتیاطی کامل برای جلوگیری از کودتای نتانیاهو در این زمینه - مانند آنچه در ژانویه اتفاق افتاد- تأکید کرد زیرا نتانیاهو در آن زمان بخش اول توافق (آتش بس) را آغاز کرد اما پس از آنکه به خواسته‌اش رسید، علیه توافق کودتا و اجرای بقیه آن را متوقف کرد.
وی در عین حال ادامه داد: ما از سویی با توافقی با عناصر مثبت، از جمله برقراری آتش‌بس، ورود کمک‌های مورد نیاز به غزه و پایان جنگ ویرانگری که به طور مشترک توسط واشنگتن و رژیم صهیونیستی به راه افتاده است، نیز روبرو هستیم.
ولید محمد علی در مورد اینکه برخی این توافق را نسخه تغییر یافته ای از «معامله قرن» اما با ظاهری بشردوستانه می‌دانند، گفت: هدف این توافق، دستیابی به این سطح از «معامله قرن» است اما باید دید که «آیا واقعیت و موازنه قدرت اجازه آن را می دهد؟ یا باید شرایط آن بررسی شود؟»
این پژوهشگر افزود: اگرچه درست است که برنده شدن جایزه نوبل برای ترامپ مهم بود و از این رو، او تغییراتی در طرح توافق آتش بس ایجاد کرد. با این حال، واقعیت این است که ارتش رژیم صهیونیستی و نهاد امنیتی این رژیم در دو سال گذشته نتوانسته‌اند در نوار غزه به هیچ دستاوردی دست یابند.
وی با تأکید بر ناتوانی اشغالگران در نوار غزه با وجود بمباران، تخریب و نسل‌کشی، این سوال را مطرح کرد که ارتش رژیم اسرائیل چه هدفی را توانسته است بدست آورد؟
ولید محمد علی خاطرنشان کرد: جنایات رژیم اسرائیل منجر به انزوای بین‌المللی آن شده و بدین ترتیب ستون دوم پروژه صهیونیستی از بین رفته است. از 7 اکتبر 2023 (15 مهر 1402)، این حقیقت تثبیت شد که ارتش صهیونیستی دیگر قادر به دستیابی به هیچ پیروزی نیست.

پربیننده ترین خبرها