پویش «آزادی برای علمای بحرین» همزمان با ادامه محاکمه روحانیون

شنبه 28 شهريور 1405
14:44
پویش «آزادی برای علمای بحرین» همزمان با ادامه محاکمه روحانیون پویش رسانه‌ای «آزادی برای علمای بحرین» از شامگاه یکشنبه ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۶ (۴ مهرماه) در شبکه‌های اجتماعی آغاز می‌شود.

العالم - بحرین

براساس گزارش شبکه خبری العالم، برگزارکنندگان این پویش هدف از این اقدام را جلب توجه افکار عمومی به وضعیت روحانیون بازداشت‌شده درزندان های حکومت بحرین و مطالبه آزادی آنان اعلام کرده‌اند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی برگزارکنندگان، این پویش همزمان با ادامه روند قضایی شماری از علمای شیعه بحرین برگزار خواهد شد و از ساعت ۲۰ روز یکشنبه ۲۰ سپتامبر به وقت بحرین با هشتگ #الحرية_لعلماء_البحرين فعالیت خود را آغاز می‌کند.

برگزارکنندگان این پویش و نهادهای حقوق بشری، روند محاکمه روحانیون بحرین را فاقد استانداردهای لازم دادرسی عادلانه توصیف کرده و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی علمای بازداشتی شده‌اند.

برنامه‌ریزان این پویش اعلام کرده‌اند که فعالیت‌های شان در سه محور حقوقی، سیاسی و رسانه‌ای دنبال خواهد شد.

در بخش حقوقی، تمرکز اصلی بر جلب توجه نهادهای حقوق بشری به پرونده روحانیون بازداشت‌شده از سوی رژیم بحرین، درخواست نظارت بر روند دادرسی عادلانه و طرح موضوع نزد سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل عنوان شده است.

در همین زمینه، قرار است در جریان روزهای برگزاری جلسات دادگاه، اطلاعات مربوط به روند قضایی و مواضع خانواده‌های بازداشت‌شدگان و فعالان حقوق بشری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شود.

کمیته برنامه‌ریزی پویش همچنین از فعالان رسانه‌ای و کاربران شبکه‌های اجتماعی خواسته است با استفاده از هشتگ واحد ( #الحرية_لعلماء_البحرين )، محتوای مرتبط با پرونده علمای بازداشت‌شده را منتشر کنند.

لازم به ذکر است که، پرونده روحانیون شیعه بحرین از ماه‌های گذشته مورد توجه برخی نهادهای حقوق بشری قرار گرفته است.

از سوی دیگر، «مجمع حقوق بشر بحرین» در گزارشی اعلام کرده که در سال ۲۰۲۶ ده‌ها روحانی شیعه در بازه زمانی ماه های میلادی مارس تا اوت، بازداشت شده‌اند و درباره روند دادرسی و تضمین‌های مربوط به حق دفاع، اصل برائت و دسترسی متهمان به وکیل ابراز نگرانی کرده است.

این نهاد در گزارشی که در مردادماه منتشر کرد، از برگزاری سومین جلسه دادگاه و ادامه روند رسیدگی به پرونده روحانیون بحرین خبر داد.

در همین حال، «هیئت رسیدگی به امور اسرای در بند رژیم بحرین» نیز در گزارشی که در ماه مه ۲۰۲۶ منتشر کرد، فهرستی شامل ۶۱ عالم دینی بحرینی بازداشت‌شده در بحرین و امارات ارائه کرده است که ۵۹ نفر در بحرین و دو نفر در امارات تحت بازداشت هستند.

مجمع حقوق بشر بحرین نیز در گزارشی جداگانه شمار روحانیونی را که بین ماه های میلادی مارس و ژوئن ۲۰۲۶ بازداشت شده‌اند، ۵۹ نفر اعلام کرده است.

توجه به این نکته ضروریست که، اعداد و ارقام متفاوت منتشرشده از سوی منابع مختلف، به تفاوت در بازه زمانی و تعریف افراد مشمول پرونده‌ها مربوط می‌شود.

براساس این گزارش، فعالیت این پویش تنها به روزهای برگزاری دادگاه محدود نخواهد شد.

برگزارکنندگان پویش «آزادی برای علمای بحرین» گفته‌اند پس از پایان جلسات محاکمه فرمایشی رژیم بحرین نیز با انتشار گزارش عملکرد پویش، آمار مشارکت کاربران و بیانیه‌های حقوق بشری، فعالیت رسانه‌ای درباره پرونده علمای بازداشت‌شده را ادامه خواهند داد. در این برنامه همچنین بر ارتباط با نهادهای بین‌المللی حقوق بشری، از جمله گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور آزادی دین و عقیده تأکید شده است.

یاد آور می شود که ، پویش «آزادی برای علمای بحرین» در حالی یکشنبه آینده آغاز خواهد شد که پرونده روحانیون شیعه بازداشت‌شده همچنان از موضوعات مورد مناقشه میان رژیم بحرین و فعالان و نهادهای حقوق بشری است.

مردم و منتقدان، این بازداشت‌ها را مرتبط با محدودیت‌های مذهبی و سیاسی از سوی رژیم می‌دانند، در حالی که سرکردگان بحرینی درباره پرونده‌های علمای بحرین و اتهامات وارده مواضع جداگانه‌ای دارند.

0% ...

آخرین اخبار

حمله یمن به نزدیکی فرودگاه «ملک خالد» ریاض


۱۱ کشته در نتیجه انفجار در یک پایگاه ارتش سوریه


عراقچی:جهان امروز به تغییر مسیر بنیادین، از نظامی‌گری به توسعه پایدار نیاز دارد


مجمع عمومی سازمان‌ملل؛ تاسف اتحادیه اروپا از منع ورود اعضای هیات فلسطینی به آمریکا


رکوردشکنی بهای گازوئیل در آمریکا؛ از فشار بر کشاورزان تا زنجیره تامین مواد غذایی


پویش «آزادی برای علمای بحرین» همزمان با ادامه محاکمه روحانیون


آذربایجان شرقی، قطب صنعتی کشور و دریچه صادرات به بازار جهانی+ فیلم


گاردین: پیروزی نتانیاهو «آخرین انتخابات» اسرائیل را رقم می‌زند


«گرینسپن» نامزد پیشتاز دبیرکلی سازمان ملل کیست؟


«حسین پدران» جاسوس موساد، اعدام شد