به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، روزنامه ایندیپندنت مصاحبه ای با "سهی عرفات" همسر یاسر عرفات رئیس فقید تشکیلات خودگردان انجام داده است.
این روزنامه می نویسد: در سال 2004 شایعات در مورد علت مرگ یاسر عرفات افزایش یافت، برخی از اشخاص علت مرگ وی را حمله قلبی یا مسمومیت غذایی بر اثر ماده پلونیوم یا ابتلا به ویروس ایدز عنوان کردند.
بنا به درخواست بیوه عرفات، رئیس پیشین تشکیلات خودگردان فلسطین نبش قبر شد و به زودی نتایج حاصل از تحقیقات از پیگر وی اعلام خواهد شد.
درخواست سهی عرفات پس از آن مطرح شد که گزارشی درباره وجود ماده سمی پولونیم 210 در لوازم شخصی عرفات منتشر شد.
از این ماده سمی برای کشتن "الکساندر لیتویننکو" جاسوس سابق روسیه در لندن در سال 2006 استفاده شده است.
این روزنامه می نویسد: صورت اثبات مسمومیت عرفات با ماده پلوتونیوم 210، انگشت اتهام به سوی شمار معدودی از جمله برخی از سران رژیم اسرائیل نشانه خواهد رفت.
سهى عرفات به خبرنگار ایندیپندنت در مالت گفت: نمی توانم کسی را متهم به قتل همسرم کنم، منتظر اعلام نتایج تحقیقات می مانم و در صورت مثبت بودن نتایج، موضوع را به دادگاه جنایی بین المللی ارجاع می دهم.
نبش قبر یاسر عرفات صبح روز سه شنبه هفتم آذرماه 1390 در مقبره وی در رام الله در کرانه باختری انجام شد. جسد وی را از مقبره به مسجدی در نزدیکی همان مکان انتقال دادند و نمونه هایی از پیکر وی به پزشکان و کارشناسان تشخیص جرم فرانسوی، سوئیسس و روسی تحویل داده شد.
پیش از آن برخی از وسایل شخصی عرفات نیز به کارشناسان تحویل داده شده بود.
سهی عرفات گفت: نتایج این آزمایشات زمانی اعلام می شود که دخترم "زهوه" تحصیلاتش را به پایان می رساند و مهم است که حقیقت را درباره علت مرگ پدرش بداند.
اندیپندنت در مقاله ای دیگر با عنوان "چرا عرفات پس از چندین سال ریاست بر حکومت خودگردان و در آستانه بازنشستگی به قتل رسید؟ " می نویسد: " شائول موفاز" وزیر دفاع سابق اسرائیل یک سال پیش از مرگ عرفات در کنفرانسی مطبوعاتی مشترک با آریل شارون نخست وزیر سابق اسرائیل به صورت محرمانه به وی گفته بود باید از شرعرفات خلاص شویم. اما او نمی دانست صدایش از میکروفون پخش می شود.
به اعتقاد نویسنده این مقاله عرفات بخش زیادی از زندگی خود را در مبارزه علیه شهرک سازی در سرزمین های فلسطینی به سر برد و به همین دلیل دشمنان زیادی داشت. وی در سال 1969 به ریاست تشکیلات خودگردان رسید و تا زمان مرگش در سال 2010 در این سمت باقی ماند.
یاسر عرفات در اکتبر سال ٢٠٠٤ به شدت بیمار شد، ابتدا بیماری وی آنفلوانزای شدید اعلام شد، اما با شدت گرفتن بیماری برای درمان به بیمارستان نظامی " پرسی " در حومه پاریس انتقال یافت.عرفات پس از انتقال به پاریس پس از مدت کوتاهی به کما رفت و در روز ١١ نوامبر در گذشت.
پس از مرگ وی پزشکان با وجود انجام انواع آزمایش ها نتوانستند علت اصلی بیماری او را تشخیص دهند.