جنگ مفتی‌ها در حلال و حرام تظاهرات در مصر

جمعه 4 مرداد 1392
16:40
جنگ مفتی‌ها در حلال و حرام تظاهرات در مصر مصر به میدان نبرد مفتی‌ها تبدیل شده است، از یک‌سو مفتی‌های طرفدار اخوان المسلمین فتوا می‌دهند که اعتراض علیه حاکم مستقر حرام است و از سوی دیگر مفتی‌های مخالف اخوان فتواهای خلاف آن را صادر می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم در طول چند روز گذشته، مفتی‌هایی مانند شیخ یوسف القرضاوی که غلام حلقه به گوش دربار قطر و معروف به مفتی ناتو است، بارها از سرنگونی رژیم محمد مرسی انتقاد کرد و روز گذشته نیز فراخوان ژنرالب السیسی فرمانده ارتش مصر برای تجمع در روز جمعه را حرام دانست و از مردم مصر خواست در این تجمع حاضر نشوند.
القرضاوی که با توجه رفتار گذشته‌اش فردی بدون اختیار شمرده می‌شود و پس از سرنگونی مرسی از مصر اخراج شد، در گفت‌وگو با شبکه خبری الجزیره قطر – که توسط آن معروف شد – دستور ژنرال السیسی را علیه رئیس جمهور منتخب رد کرد و حضور مردم در خیابان‌های مصر را حرام دانست.
در حالی که قرضاوی با این فتوای خود تلاش دارد از میزان حضور شهروندان مصری در تظاهرات درخواست شده توسط فرمانده ارتش بکاهد، شیخ احمد الطیب رئیس الازهر از همه مردم مصر خواست تا در تظاهرات اعتراضی روز جمعه برای مبارزه با ترور و خشونت حاضر شوند.
الطیب در بیانیه‌ای که در شبکه یک تلویزیون مصر منتشر شد تأکید کرد که الازهر به همه مردم مصر با هر گرایشی اطمینان کامل دارد و می‌داند که این مردم دیدگاه خود را به صورت متمدنانه ابراز خواهند کرد بدون اینکه در دام خشونت و هرج و مرج بیافتند.
شیخ الازهر ابراز اطمینان کرد که فراخوان تظاهرات روز جمعه همانگونه که سخنگوی نیروهای مسلح عنوان کرد فراخوانی برای همه مردم مصر برای وحدت، هماهنگی، دوری از خشونت و کینه توزی است.
اما در همان دانشگاه الازهر، برخی از مشاوران احمد الطیب با وی از در مخالفت درآمده درخواست ژنرال السیسی برای تظاهرات را رد کرد.
شیخ حسن شافعی تاکید کرد: «درخواست برای برگزاری تظاهرات میلیونی با هدف واگذاری اختیار برخورد با ترور و خشونت به ارتش، فتنه و درگیری داخلی را در پی خواهد داشت و این اتفاق تنها به سود آنانی است که خیری را برای مصر نمی‌خواهند.»
دعوای مفتی‌های اهل سنت در مورد حلال و یا حرام بودن تظاهرات امروز، از سوی برخی از شیوخ وهابی سعودی نیز مورد اشاره قرار گرفت و شیخ محمد العریفی از وهابی‌های تندروی سعودی با صدور فتوایی خواستار جهاد علیه ارتش مصر شد.
این تحولات در حالی صورت می‌‌گیرد که این شیوخ وهابی در طول چند سال گذشته برخی از کشورهای عربی را با همین فتواهای بدون فکر و اندیشه و متعدد خود به کام جنگ‌های خونین قومی برده و امروز مشخص می‌شود که مردم مصر تا چه اندازه به سخنان یوسف القرضاوی توجه خواهند کرد و به نفع ارتش این کشور وارد میدان نخواهند شد.

0% ...

آخرین اخبار

سایه سنگین اهانت‌های ترامپ بر دستور کار سفر نخست وزیر عراق به آمریکا


صعود مقتدرانه وفایی به جمع ۴ اسنوکرباز برتر لیگ قهرمانی ۲۰۲۶


پیام تبریک وزیر امور خارجه کشورمان به وزیر امور خارجه جدید ونزوئلا


زیرساخت بزنید,، هرچه زیرساخت در منطقه باقی‌مانده را می‌زنیم


ضربه به ستون فقرات عملیاتی آمریکا در خلیج فارس؛ رادار و مخازن سوخت در بحرین نابود شدند


ضربه سنگین به زیرساخت‌های نظامی آمریکا در کویت؛ از انهدام مرکز راداری تا اسکله شعیبیه


کارزار نروژ برای تعلیق رژیم صهیونیستی از فیفا


مرکز فرماندهی آمریکا در الازرق زیر آتش موشک‌های خیبرشکن


پایگاه ها و مراکز آمریکا در کویت و بحرین هدف حملات پهپادی ارتش قرار گرفت


سپاه پاسداران: یک فروند پهپاد MQ9 رهگیری و منهدم شد


پربیننده ترین خبرها

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه: نتانیاهو هفته آینده برای دیدار با ترامپ عازم واشنگتن می‌شود.


فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سید مجید موسوی: منبع هرگونه پشتیبانی از دشمن در تجاوز به خاک ایران اسلامی، هدف مشروع ما خواهد بود.


اسپانیا با پیروزی ۲ بر صفر مقابل فرانسه، به فینال جام جهانی راه یافت.


ارتش جمهوری اسلامی ایران: دوران بزن در رو تمام شده است و هرگونه حمله به زمین، دریا یا حریم هوایی ایران بدون پاسخ نخواهد ماند.


ادعای ترامپ: به شدت به ایران ضربه خواهیم زد / آنها باید توافق را بپذیرند


منابع عربی از وقوع انفجارهایی در پایگاه‌های نظامی آمریکایی در اردن خبر می‌دهند.


انفجارهای شدید در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و به صدا در آمدن آژیرهای هشدار


آژیرهای خطر در بحرین و كويت به صدا درآمد


شنیده شدن صدای انفجار در بوشهر


محموله جدید داروهای حیاتی بیماران متابولیک و مبتلایان به سرطان وارد کشور شد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بغداد شد