ادعای صهیونیست‌ها درباره همکاری امنیتی ترکیه با ایران

پنج‌شنبه 25 مهر 1392
09:56
ادعای صهیونیست‌ها درباره همکاری امنیتی ترکیه با ایران روزنامه صهیونیستی جروزالم پست مدعی شد که "دولت ترکیه سال گذشته هویت دست‌کم ده جاسوس اسرائیلی را برای تهران افشا کرده است"

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، جروزالم پست به نقل از واشنگتن پست، ادعا کرد: ترکیه سال گذشته هویت "ده نفر" از ایرانیانی که در تهران برای اسرائیل جاسوسی می کردند را به اطلاع وزارت اطلاعات ایران رسانده است. دیوید ایگناتیوس ستون نویس واشنگتن پست مدعی است که این مطلب برای نخستین بار افشا می شود.

به نوشته واشنگتن پست، تصمیم دولت ترکیه برای افشای هویت مخبرهای سازمان موساد، ضربه دیگری به روابط اسرائیل - ترکیه بود؛ روابطی که از سال 2010 در پی حمله به ناوگان آزادی غزه، "وخیم" شده است.

دیوید ایگناتیوس ستون نویس واشنگتن پست در این باره می نویسد: تصمیم ترکیه ضربه ای اطلاعاتی به اسرائیل و تلاش آنکارا برای سیلی زدن به تل آویو است.

به نوشته این نشریه، اسرائیل یک گروه از جاسوسان خود که حوزه فعالیتشان در تهران است را از طریق ترکیه اداره می کند، نظارت دقیق مرزی ترکیه در داخل خاک این کشور، باعث شده است ملاقات های محرمانه جاسوسان اسرائیلی با همکاران ایرانی، به دقت مورد نظارت قرار گیرد.

به اعتقاد اسرائیلی ها اگرچه هاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات ترکیه با آنها همکاری دارد، اما ترکیه این تصمیم را گرفته و اسرائیلی ها درباره این موضوع با فیدان به رایزنی پرداخته اند. واشنگتن نیز که همپیمان اسرائیل است، تاکنون به این اقدام دولت ترکیه به صورت مستقیم اعتراض نکرده است.

به نوشته دیوید ایگناتویس، اسرائیلی ها، هاکان فیدان را مامور سازمان اطلاعات ایران در آنکارا می دانند.

ایگناتیوس می نویسد: فیدان که ارتباط نزدیکی با رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه دارد، پیش از این نیز اطلاعات حساسی را که توسط آمریکا و اسرائیل در رابطه با ایران جمع آوری شده بود، برای تهران افشا کرده است.

منبع واشنگتن پست می گوید: این مطالب و فهرست جاسوسان به تایید رجب طیب اردوغان رسیده است و احتمالا در واکنش به عدم عذرخواهی اسرائیلی در جریان حمله به کشتی ماوی مرمره ناوگان آزادی که باعث کشته شدن 10 تبعه ترک شد، اردوغان چنین تصمیمی گرفته است.

به ادعای نویسنده این مطالب، احتمالا دلیل مخالفت اسرائیل با عذرخواهی از ترکیه نیز همین اقدام آنکارا بوده است.

ارزیابی آمریکایی ها از اقدام ترکیه این است که موساد از این اقدام به شدت متعجب شده است. واشنگتن پست می نویسد: موساد 50 سال سابقه خوب همکاری با سازمان اطلاعات ترکیه داشته است.

0% ...

آخرین اخبار

ارسال طرح پیشنهادی ایران در مورد خاتمه جنگ


سفارت ایران به مقام ارشد اروپا: سکوت در برابر جنایات آمریکا و اسرائیل، ورشکستگی اخلاقی است


رایزنی وزیران امور خارجه ایران و ژاپن درباره تحولات منطقه


دومین کشتی متعلق به ترکیه‌ از تنگه هرمز عبور کرد


واکنش وزیر خارجه به حمله به دانشگاه شریف؛ متجاوزان به‌زودی قدرت ما را خواهند دید


پزشکیان: شهید سرلشکر خادمی پاسدار دلاور و فرزند فداکار ایران بود


حمله سپاه به مقرهای فرماندهی و زیرساخت های دشمنان/ اصابت کشتی کانتینربر رژیم صهیونیستی با موشک کروز


پیام‌ تسلیت و وداع شخصیت‌های سیاسی و نظامی کشور با شهید سردار خادمی


اصابت موشک‌های ایران به تل‌آویو؛ خسارات گسترده در چند منطقه+ فیلم


سپاه: پایگاه آمریکایی «العدیری» کویت هدف هجوم موشکی و پهپادی قرار گرفت