به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم عبدالباری عطوان در تحلیلی پیرامون علل موفقیت دولت سوریه در کسب رأی مردم این کشور نوشت: اشتباهات بزرگ مخالفان که در دو سال گذشته افزایش یافت، بزرگترین رأی به نفع نظام سوریه بود و زمینه ساز کمک هایی سیاسی و رسانه ای به نظام سوریه شد که تصور آن را نمی کرد. دولت سوریه از آنها در جهت اهداف خود استفاده کرد و به موفقیت های زیادی دست یافت.
این مقاله می افزاید: برخی عوامل به نظام سوریه کمک کرد و کفه سیاسی و نظامی را به نفع او تغییر داد و بسیاری از معادلات را در میدان درگیری دگرگون کرد. در کنار آن جنگ رسانه ای برای کسب حمایت فکری و عاطفی شکل گرفت. این عوامل عبارتند از:
نخست؛ این که کشورهای یاری کننده نظام سوریه بدون هیچ ترس و تردیدی با همان قوت و بلکه قوی تر از قبل به حمایت مالی، نظامی و سیاسی خود ادامه دادند. در اینجا به طور ویژه به روسیه و چین و کشورهای بریکس (شامل آفریقای جنوبی، برزیل و هند) به علاوه ایران و حزب الله و جنگجویان عراقی و کارشناسان نظامی روسیه و ایران اشاره می کنیم.
دوم؛ نظام سوریه و حامیانش با توجه به اهمیت رسانه ها و نقش قوی آنها در جذب و بسیج افکار عمومی، نسبت به راه اندازی شبکه های تلویزیونی و روزنامه و سایت های خبری بصورت حرفه ای و هوشمند اقدام کردند و استعدادهای ممتاز را به کار گرفتند و سیاست آرام نزدیک به واقعیت را در پیش گرفتند که فضای آزادی بیان را فراهم می کرد و باعث شد این رسانه ها در فاصله زمانی خیلی کوتاه به موفقیت بزرگی دست یابند.
سوم؛ این که رسانه های عربی مخالف نظام سوریه سردرگم بودند و اصول حرفه ای و اعتبار خود را به خاطر اعتماد به نفس بیش از حد و غرور و اطمینان به ساقط شدن نظام سوریه، زیر پا گذاشتند. آنها از کسانی کمک گرفتند که نقش تحریک کننده داشتند و بدون استناد به دلایل نظامی و سیاسی قانع کننده، نوید پیروزی نزدیک را می دادند. تجربه نظامی کارشناسانی که این شبکه های ماهواره ای استفاده می کردند در حد پیش از جنگ جهانی دوم بود و برای عوام فریبی و هیاهو و گمراه کردن افراد به کار گرفته می شد، بدون اینکه تحلیل سیاسی علمی و جدید ارائه کنند.
چهارم؛ برخی شخصیتهای برجسته مخالف در سوریه، با اسرائیل (رژیم صهیونیستی) همکاری کردند و به آن افتخار کردند تا آنجا که اسرائیل را قدرت آزاد کننده توصیف کردند و برای چشم پوشیدن از بلندی های جولان اعلام آمادگی کردند. نظام سوریه از این امر به نفع خود و به حاشیه کشاندن دشمنانش و ایجاد تردید در میهن دوستی آنها استفاده کرد.
پنجم؛ گروه های موسوم به "اسلامگرا" با وجود برتری در برخی از میادین جنگ و برپایی "حکومت اسلامی" و اجرای شریعت در مناطقی که تحت کنترلشان بود، در ادامه به تصفیه حساب بین خودشان روی آوردند و در ایجاد چتری که همه یا بیشتر آنها زیر آن متحد شوند، ناکام ماندند.
در پایان این مقاله آمده است: تعداد این گروهای تندرو بسیار افزایش یافت به طوری که هزاران گروه و سازمان تشکیل شد و تغییرات زیادی در کادر فرماندهی نظامی و سیاسی آنها ایجاد شد و یکدیگر را به خیانت و مزدوری متهم کردند.هم گروههای تندرو و هم نظام، از یوتیوب برای پخش تصاویر دار زدن و اعدام کردن مردم به دست عناصر مسلح استفاده کردند که در سوریه و کشورهای عربی و جهان نتیجه عکس برای این گروه ها داشت و به نفع نظام سوریه و رسانه های آن تمام شد.