به گزارش روز پنجشنبه پایگاه خبری شبکه العالم، دکتر اشر اورکابی پژوهشگر مرکز مطالعات خاورمیانه کراون در مقاله ای با عنوان "عربستان محکوم به شکست در یمن" در روزنامه "نشنال اینترست"، حمله هوایی عربستان به یمن را بی نتیجه خواند و نوشت: حملات هوایی گسترده عربستان و متحدانش به یمن تأثیری بر اوضاع سیاسی و استراتژیک داخلی این کشور نداشته است.
عربستان در مسیر تکرار سیاستهای استعماری شکست خورده
این پژوهشگر که کتابش با عنوان "تاریخ بین المللی جنگ داخلی یمن" به زودی منتشر خواهد شد، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد عربستان و متحدانش در مسیر تکرار سیاستهای استعماری شکست خورده دهه 60 قرن گذشته قرار گرفته اند... کما اینکه گروه موسوم به "حراک جنوبی" در یمن و هواداران عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور فراری یمن هم استقبال گرمی از این حملات نکرده اند.
این نویسنده با اشاره به موج عظیم آوارگان داخلی و بحران شدید انسانی در یمن گفت: حملات هوایی عربستان به جای اینکه پایگاه مردمی برای منصور هادی ایجاد کند، فقط باعث زیر سئوال رفتن بیش از پیش مشروعیت حکومتش شده است.
وی افزود: عربستان نه تنها نتوانست مانع حرکت و پیشروی نیروهای یمنی شود بلکه این یمنیها بودند که در ششم ژوئن با موشکهای اسکاد، پایگاه هوایی ملک خالد را که بزرگترین پایگاه هوایی عربستان است و مرکز فرماندهی حملات هوایی عربستان و متحدانش به یمن را هدف قرار دادند.
نویسنده این مقاله خاطرنشان کرد: این حمله نشان داد که توان دفاع هوایی عربستان پایین است و نیروی هوایی این کشور کارایی چندانی برای کسب نتایج سیاسی و نظامی در یمن ندارد.
اورکابی خاطرنشان کرد: در یمن ضدهوایی های چندانی وجود ندارد که بتوانند در مقابل حملات هوایی عربستان و متحدانش بایستند، بنابراین نمی توانند معیاری برای سنجش عملکرد خلبانان مهاجم باشند. وانگهی با اینکه یمن اصلا موشک زمین به هوا ندارد اما حمله موشکی این کشور با استفاده از موشکهای اسکاد به عربستان موازنه قوا را در سطوح میدانی بر هم زده و باز هم شکست حملات هوایی را در از بین بردن توان نظامی یمن ثابت کرد.
حضور آمریکا برای کمک به عربستان به نفع یمن است
نویسنده در بخش دیگری از مقاله به حضور نظامیان آمریکایی در عربستان برای فعال سازی سامانه پدافند هوایی پاتریوت در خاک عربستان و حمایت تجسسی و اطلاعاتی آمریکا از حمله عربستان به یمن اشاره کرد و افزود: این امر نیز به لحاظ تبلیغاتی به نفع یمن تمام شده است.
وی تصریح کرد: با اینکه همه شواهد و قراین حاکی از بی فایده بودن حملات هوایی عربستان و نیز نتایج معکوس آن بر بحران سیاسی یمن است اما هیچ نشانه ای دال بر توقف قریب الوقوع این حملات نیست.
این پژوهشگر افزود: عربستان هیچ استراتژی برای خروج از این اوضاع و توقف حملات هوایی خود، قبل از عقب نشینی سیاسی کامل حوثیها ندارد.
حمله یمن با هدف برتری جویی ملک سلمان
اورکابی نوشت: این حمله در واقع تلاشی بود از جانب حاکم عربستان ملک سلمان تا به تمام کسانی که در کنترل او بر اوضاع سیاسی و نظامی شک دارند، پاسخی داده باشد. کما اینکه جانشین ولی عهد وی یعنی امیر محمد بن سلمان می خواست به عنوان جوانترین وزیر دفاع در جهان با این حملات، خودی نشان دهد.
نویسنده در پایان هشدار داد که ادامه این حملات می تواند باعث تقویت ائتلاف سیاسی ضد عربستان در یمن شده و در نهایت عقب نشینی ذلت بار عربستان را در پی داشته باشد.