به گزارش خبرگزاری تسنیم، روزنامه لبنانی السفیر در تحلیلی با بررسی شرایط رقابت رسانه ای ایران وعربستان در صحنه تحولات منطقه ای و بین المللی عملکرد ریاض در تقویت توان مالی و فنی شبکه العربیه را در مقایسه با تهران که به سمت کاهش بودجه و درنتیجه تضعیف شبکه العالم پیش رفته مورد بررسی قرارداد.
این روزنامه لبنانی ضمن نگاهی به عرصه رویارویی ایران و عربستان، درعراق، سوریه و یمن و نبرد رسانه ای دو طرف، رقابت شبکه خبری العالم با العربیه و سایر رسانه های مورد حمایت ریاض را به دلیل کمبود بودجه و امکانات العالم، نابرابر توصیف کرد.
نگاه تحلیل گر این روزنامه ناظر بر این واقعیت است که تمام رسانه ها به دنبال اثرگذاری در حوزه فعالیت های بین الملل و حضور در صحنه جهانی هستند و به صورت طبیعی بدون پشتوانه وامکانات مالی هیچ رسانه ای قادربه ایفای نقش مناسب در این عرصه نیست.
به این ترتیب اقتصاد قوی و پشتوانه قدرتمند مالی از مهمترین مولفه های قابل ترسیم برای شبکه های تلویزیونی به منظور ورود به صحنه رقابت با سایر شبکه ها در سطح جهان به شمار می آید و با کاهش توان مالی و پشتیبانی و درنتیجه بروز بی ثباتی در یک رسانه نمی توان از آن انتظار اثرگذاری داشت.
السفیر در بخشی از مطلب خود به ترسیم تصویری از آنچه که "نبرد بزرگ" نامیده می پردازد و با معرفی ایران و عربستان به عنوان دو طرف نبرد، ابراز عقیده می کند که دو کشور با ابزار و امکانات مختلف از جمله توان رسانه ای خواست خود را بر روند درگیری ها و رهبران آن تحمیل می کنند، هرچند عربستان در صحنه پشتیبانی مالی از شبکه های تلویزیونی خود از ایران پیش افتاده است.
تحلیلگر روزنامه السفیر با بیان جزئیاتی از شرایط منطقه و چشم انداز تشدید اختلاف ها، به وضعیت فعالیت ایران و عربستان در ابعاد مختلف سیاسی، نظامی و رسانه ای و تاثیر این فعالیت ها بر تحولات عراق، سوریه و یمن می پردازد و عقیده دارد همپیمانان ایران با تکیه بر تجربیات گسترده در صحنه های نبرد عراق، یمن و سوریه موفق عمل کرده اند و در بعد رسانه، سعودی ها با تکیه بر بودجه و امکانات فراوان در مقابل ایران قرار گرفته اند.
السفیر کاهش شدید بودجه شبکه ایرانی العالم و درمقابل، سیل امکانات و بودجه سعودی ها برای شبکه هایی مانند العربیه را از یک سو دلیل شناخت ریاض از قدرت تاثیرگذاری رسانه ها برافکار عمومی منطقه ای و بین المللی و از سوی دیگر نشانه "باور غلط" تهران در باره تقویت قدرت در صحنه جنگ و بی توجهی ایرانی ها به اهمیت، قدرت و تاثیر رسانه ها در تعیین سرنوشت اختلافات و درگیری ها می داند.
این روزنامه لبنانی ادامه حیات یک شبکه تلویزیونی در صحنه رقابت های دشوار بین المللی و منطقه ای را منوط به تامین و وجود امکانات مالی و پشتیبانی قوی از آن دانسته و اهمیت پشتیبانی از رسانه را کمتر از صرف بودجه در صحنه های نبرد نمی داند.
تحلیلگر السفیر با اشاره به حضور ایران و عربستان به عنوان دو کشور تاثیر گذار در تحولات منطقه، می نویسد: از زمان شروع انقلاب های عربی و کشمکش های سابق میان دو طرف، مشخص بود که طرفین ، از نظر توانایی ها با هم تفاوت زیادی دارند، چرا که ریاض و هم پیمانانش با بهره گیری از شبکه های خبری الجزیره قطر و العربیه عربستان و بی بی سی انگلیس از قدرت بیشتری برای تعامل با اوضاع و سوق دادن و پیش بردن آن برخوردار بودند.
السفیر با بررسی ساختار و وضعیت عملکرد حرفه ای طرفین در بعد رقابت های رسانه ای می افزاید: دو کشور همزمان با تلاش های خود در میدان جنگ درصدد گسترش دامنه فعالیت های تلویزیونی برآمدند و درعین حال، با توجه و دقت کافی، اهداف سیاسی را پی گیری می کردند .
کاهش توان مالی؛ آغاز شکست شبکه تلویزیونی است
به نوشته تحلیلگر روزنامه لبنانی السفیر، ریاض با حمایت مالی گسترده از سرویس های رسانه ای خود در رقابت و مقایسه با شبکه ایرانی العالم به برتری دست یافت ، چرا که سعودی ها پیش از دیگران به این نتیجه رسیدند که رسانه های خبری از لحاظ اقتصادی نمی توانند مرکز و موسسه ای مفید باشند و اصل اساسی این است که اطلاع رسانی و فقر با هم همخوانی ندارند، از این رو، شاهد برتری و تفاوت در صوت و تصویر در شبکه های الجزیره و العربیه با شبکه عرب زبان و ایرانی العالم هستیم.
السفیر دلیل این تفاوت را نه توان حرفه ای، بلکه قدرت مالی و پشتیبانی العربیه از یک سو و ضعف قدرت مالی العالم از سوی دیگر دانسته و می افزاید: از نظر بودجه، تفاوت زیادی میان العالم با آن دو شبکه وجود دارد، و شاید به این دلیل است که ایران این باور" اشتباه" را دارد که تنها میدان جنگ، روند تحولات را مشخص می کند.