به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم؛ پروفسور ایلان بابی، تاریخ نگار ترقی خواه یهودی در نشست ویژه ای که با عنوان "استعمار صهیونیسم" به میزبانی باشگاه "دار رایه" در حیفا و با حضور ده ها علاقمند عرب و یهود برگزار شد، گفت: "اطلاق عنوان صهیونیسم یا چیزی به اسم اسرائیل بر یک مجموعه استعماری کلونیالیستی، الزاما نمی تواند مجوزی برای کوچاندن یهودیان و اسکان غیرقانونی آنها در آن مجموعه باشد."
کلونیالیسم که دراصطلاح به گسترش قلمرو یک ملت ماورای مرزهایش اطلاق می شود، به وسیله اسکان مهاجران یا ایجاد ادارات وابسته و تحت سیطره و حاکمیت قراردادن یا آواره کردن جمعیت بومی انجام می شود.
سایت "رأی الیوم" در گزارشی به قلم "زهیر اندراوس" نوشت: روزنامه نگاری به نام "رجا زعاتره" در افتتاحیه این نشست، پروفسور ایلان بابی را که از روشنفکران سرشناس و ترقی خواه یهود است معرفی کرد. وی یکی از پیشگامان جریان "تاریخ نگاران جدید" است که تاریخ منطقه و فلسطین اشغالی را از نگاهی منتقدانه و مخالف با دیدگاه ایدئولوژی صهیونیسم بررسی می کند.
پروفسور بابی در این نشست به شرح و تبیین تضادهای علمی بین استعمار عادی مثل استعمار الجزایر توسط فرانسه و استعمار کلونیالیستی مثل نظام تبعیض نژادی در افریقای جنوبی پرداخت.
وی پس از تبیین این موضوع گفت که جنبش ملی فلسطین ابتدا در دهه های 50 و 60، طرح صهیونیسم در فلسطین را یک استعمار عادی می دانست؛ لذا فقط خواستار خروج استعمارگران از این کشور بود. در حالی که در افریقای جنوبی، کنگره ملی افریقا ( ANC) برای براندازی نظام آپارتاید و برپایی نظام دموکراتیک برای سیاهان و سفید پوستان به صورت یکسان، مبارزه می کرد.
بابی، تشکیلات خودگردان فلسطین را مسئول نسل کشی علنی و آشکار ملت فلسطین می داند و معتقد است که حکومت فلسطین با امضای توافقنامه "اسلو"، در عمل به اقدامات سرکوبگرانه "اسرائیل" در فلسطین مشروعیت داد.
وی می گوید: "وقتی که طرف فلسطینی موافقت خود را با راه حل (دو کشور) اعلام می کند مثل این است که خواهان توقف سیاستهای ظالمانه اسرائیل فقط بر بخشی از خاک فلسطین است، که تنها 29 درصد از مجموع اراضی تاریخی این کشور را شامل می شود. و به عبارت دیگر ادامه این نوع برخوردها و سیاستهای تبعیض نژادی و پاکسازی قومی را بر سایر بخشهای فلسطین به رسمیت می شناسد و این راه حل نه تنها غیرمنصفانه است بلکه اسرائیل را از تمام مسئولیت هایش در قابل سرکوب ملت فلسطین معاف می کند."
راه حل فلسطین ایجاد کشوری واحد است
بابی با تأکید بر این موضوع، خاطرنشان می کند که تنها راه حلی که اکنون قابل اجراست راه حل "کشور واحد" است؛ کشوری که بر مبنای اصول کامل شهروندی و عدالت و برابری و تقسیم عادلانه منابع و زمین و ثروت شکل گرفته باشد نه اینکه فلسطینی ها را بر بخش کوچکی از فلسطین حبس کند و مانع رشد و ترقی طبیعی آنها شود.
وی با اشاره به اقدامات یاسر عرفات، رییس فقید تشکیلات خودگردان فلسطین، می گوید: "کاری که یاسر عرفات در زمان حیاتش کرد این بود که دانسته یا ندانسته می خواست ترفند مشهور اسب تروا را پیاده کند؛ او گمان می کرد پس از بازگشت به وطن می تواند از داخل کاری کند در حالی که امروز همه می دانیم که این تصور، توهمی بیش نبود و هیچ فایده ای نداشت. اسرائیل همچنان به اقدامات ظالمانه خود ادامه می دهد و حکومت فلسطین صرفا ابزاری است برای سرپوش گذاشتن بر تمام جنایاتی که اسرائیل با فراغ بال و آسوده خاطر مرتکب می شود."
بابی افزود: راه حل "اسلو" که مبتنی بر "تأسیس دو کشور" است اکنون دیگر در عمل از بین رفته و قابل اجرا نیست.
208 ـ 211