تلاش برای تولید واکسن دائمی

تلاش برای تولید واکسن دائمی
جمعه 26 آذر 1395 - 06:36

در آینده واکسن جاویدان در روسیه ساخته می شود.

العالم - اروپا

یک کارگروه از موسسه علمی - پژوهشی سراسری ویروس شناسی و میکروب شناسی دامپزشکی روسیه در پروژه بین المللی ساخت واکسن همیشگی شرکت خواهد کرد. بر طبق ایده جدید، جانور واکسینه درآینده بتواند باصطلاح باقی جانوران را « مبتلا» به واکسن دریافتی کند. در صورت موفقیت، این روش امکان افزایش کارایی واکسن ها را فراهم می سازد. اما بعید است در سالهای نزدیک این واکسن ساخته شود.

دانشمندان این موسسه قصد دارند واکسن «جاویدان» را برای جانوران نشخوارکننده یعنی گاو، بز و گوسفند بسازند. ویروس زنده ولی ضعیف و ایمن که در بین یک نوع از جانوران که با هم زیست می کنند به واکسن «ناقل» مبدل می شود و با اضافه کردن عناصر ژنتیکی به آن باعث تحریک سنتز پروتئین ها خواهد شد که مسئول دفاع از جانور در مقابل بیماری ها است. اینگونه ژن ها برای یکسری  کامل از ویروس ها آشنا هستند. آنها براحتی شبیه سازی می شوند و در ویروس ناقل جا می گیرند.

مدیر این موسسه علمی -پژوهشی در تفسیر این روش جدید گفت: « با یکبار واکسینه شدن، بسیاری از ویروس ها ناپدید می شوند و به این دلیل  تقاضا برای  یکسری کامل از واکسن ها که هم اکنون هرسال و چند بار مورد استفاده قرار می گیرند، کاهش می یابد ».

درموسسه مذکور برای ساخت واکسن برای جانوران در حال حاضر از ویروس اصلاح شده ORF استفاده می شود. از این ویروس برای ایمن کردن بدن گوسفندها درمقابل ابتلا به طاعون استفاده می کنند.

ایده ساخت اینگونه واکسن ها در آمریکا شکل گرفت. دانشمندان موسسه علمی - پژوهشی  از سال 2014 با همکارانی از یکسری از دانشگاه های آمریکا مانند: ایلینویس، نبراسکی و کونکتیکوت همکاری می کنند.  متخصصان روسیه عمدتا آزمایشات روی جانوران را به انجام می رسانند، زیرا بر طبق قوانین روسیه سازماندهی اینگونه آزمایشات آسان تراز آمریکاست. این پروژه از طرف بنیاد خانوادگی  گیتس - بیل و ملیندا تأمین می شود. 

این طرح در چارچوب  مبارزه با  فقر در کشورهای آفریقایی  صورت می گیرد که در آنجا  به دشواری می توان هنگام حمل و نقل داروها، دمای ضروری را تأمین کرد. به این دلیل قیمت واکسن ها بیش از هزینه ساخت آن می شود.

یک مقام مسئول درباره واکسن جاویدان گفت: «تصور کنید که شما در کلینیک این واکسن را می زنید و وقتی به خانه می آیید از راه هوا دیگر اعضای خانواده شما واکسینه می شوند.  متأسفانه مردم  حاضر نیستند در چنین آزمایشی شرکت کنند اما در  دامپروری  می توان این روش را آزمایش کرد».

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها