روحانی: بزودی پیشران هسته ای به حرکت درخواهد آمد

روحانی: بزودی پیشران هسته ای به حرکت درخواهد آمد
دوشنبه 29 آذر 1395 - 11:24

رییس جمهوری با اشاره به تحقق وعدهایش درخصوص نجات اقتصاد کشور از ورطه سقوط و این که هم باید سانتریفیوژها بچرخد و هم کارخانه ها به حرکت آیند، گفت: بعد از سانتریفیوژها، بزودی پیشران هسته ای هم به حرکت در خواهد آمد

العالم ـ ایران

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز در همایش قانون اساسی و حقوق ملت؛ رونمایی از منشور حقوق شهروندی تصریح کرد، منشور حقوق شهروندی قانون موضوعه کشور نیست، اما تضادی هم با قوانین موضوعه ندارد. منشور حقوق شهروندی قانون اساسی نیست، اما راه را برای اجرایی کردن قانون اساسی تسهیل می کند.

روحانی خاطرنشان کرد: خرسندم که امروز به یکی از وعده هایم به مردم عمل می کنم، منشور حقوق شهروندی در ماه رحمت، علم، قانون اساسی و فرمان هشت ماده ای امام منتشر می شود.

وی گفت: قانون اساسی در اصل 113 به رئیس جمهور دستور می دهد که مسئول اجرای قانون اساسی باشد. چرا قانون این مسئولیت را بر دوش رئیس جمهور گذاشته است؛ به دلیل اینکه تنها کسی که در کل کشور با رای عموم مردم در سطح ملی انتخاب می شود رئیس جمهور است.

روحانی خاطرنشان کرد، به مردم وعده‌های دیگری داده بودم و برپای همه آن‌ها تا آخرین روز مسئولیتم خواهم ایستاد. من راجع به حقوق جوانان و بانوان وعده‌هایی داده‌ام و پای وعده‌های خود ایستاده‌ام. من برای حقوق اقلیت‌های دینی، مذهبی و اقوام وعده‌هایی داده‌ام که پای آن‌ها نیز ایستاده‌ام. 

نجات اقتصاد کشور

روحانی در ادامه خاطرنشان کرد، یکی دیگر از وعده های من به ملت ایران نجات اقتصاد کشور بود و خوشحالم که امروز مردم شاهد تورم تک رقمی، رشد 7.4 درصد در نیمه سال و اشتغال 700 هزار نفری هستند.

رییس جمهور افزود: وعده من نجات اقتصاد کشور از ورطه سقوط بود و اینکه سانتریفیوژها بچرخد و کارخانه ها به حرکت افتند، اکنون سانتریفیوژهایی که نسل اولش ( IR1 ) فعال بود، مدرن ترین و نسل هشتم آن ( IR8 ) امروز فعال است و بعد از سانتریفیوژها، بزودی پیشران هسته ای هم به حرکت در خواهد آمد.

روحانی تاکید کرد: بعد از آن فرمان صدور فعالیت پیشران هسته‌ای به عنوان فعالیت صلح‌آمیز آغاز شده و دیروز اعلام کردم در ساخت پیشران باید آژانس به ایران کمک کند و به زودی پیشران هسته‌ای به حرکت درمی‌آید.

 روحانی گفت:‌ اسفند امسال هم اولین خودروی مشترک ایران و فرانسه که 30 درصد آن صادراتی خواهد بود به بازار عرضه خواهد شد و مردم خواهند دیدید که چرخ اقتصاد ایران به حرکت در آمده است.

 رییس جمهور تصریح کرد: اگر معیار ما اقتصاد، تورم، رکود و بیکاری باشد و یا سرمایه‌های خارجی و توازن در رشد صادرات و واردات یا رشد بخش کشاورزی و خودکفایی در این زمینه باشد یا نمونه‌های دیگر امروز اقتصاد کشور ما نسبت به سال ۹۱ یعنی سالی که رشد اقتصادی ما منفی ۸/۶ درصد بوده است و اوایل سال ۹۲ که تورم ۴۵ درصدی بوده است و ۵ ساله بعد سال ۸۵ اشتغال خالص ما صفر بوده است.

او گفت: بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ کارگاه متوسط و کوچکی که راکد بوده تا پایان ماه آبان کاملا فعال شده‌اند؛ آن هم با تسهلات بانکی. چرخ کارخانه‌های داخلی به حرکت درآمده است.

رییس‌جمهور درادامه در خصوص منشور حقوق شهروندی گفت: در اصل ۱۱۳ قانون اساسی به رییس جمهور دستور می‌دهد که او مسئول اجرای قانون اساسی باشد و چرا این وظیفه به دوش رییس جمهور آمده به دلیل اینکه تنها فردی که در کشور با رای عموم مردم در سطح ملی انتخاب می‌شود فقط رییس جمهور کشور است بسیار از منتخبان با رای حوزه انتخابیه خود انتخاب می‌شوند، برخی با رای مردم استان خود مثل خبرگان انتخاب می‌شوند برخی غیرمستقیم با رای نمایندگان انتخاب می‌شوند؛ مثل رهبری نظام و وزرا. اما فقط یک نفر با رای مستقیم ملی در سراسر کشور برگزیده می‌شود و لذا قانون اساسی این وظیفه را بر دوش رییس جمهور گذاشته است و چقدر وظیفه سخت و سنگینی است.

او گفت: در اجرای قانون اساسی برخی از اصول آن را برخی تحمل ندارند الان حتی بشنوند. فصل سوم قانون اساسی کشور حقوق ملت است که از اصل ۱۹ تا ۴۲ را شامل می‌شود آن فصل را باید قایم کنیم. رییس جمهور بزرگ‌ترین وظیفه‌ای که بر دوش دارد، مسئولیت اجرای قانون اساسی است ما باید به قانون اساسیمان به عنوان مهم‌ترین منشور ملی نگاه کنیم. باید در اینجا از شهید بهشتی یاد کنیم که بار سنگینی را برای تصویب قانون اساسی بر دوش داشت و یاد و نام و کار او در کنار قانون اساسی همواره جاودانه است.

روحانی تاکید کرد: در قسم نامه‌ای که قانون در نظر گرفته رییس جمهور قسم یاد می‌کند در پی آزادی مردم و سایر حقوق ملت باشد همین قانون در اصل ۱۳۴ به رییس جمهور اختیار می‌دهد تا با مشورت با وزرایش برنامه و خط مشی برای دولت تعیین کند. منشور حقوق شهروندی در واقع برنامه و خط مشی دولت یازدهم است. دولت یازدهم با رونمایی امروز منشور می‌خواهد عزم خود را برای اجرای حقوق شهروندی به نمایش بگذارد. دولت یازدهم از آغاز فعالیت، حقوق شهروندی برایش اهمیت داشت کسی نگوید پی در این سه سال چه شده است. دولت از آغازین روز فعالیت مقید به اجرای قانون بود.

رییس جمهور ادامه داد: شما می‌بینید حتی لوایح بودجه که تقدیم مجلس شورای اسلامی شد در ماه آذر بود چه کسی را سراغ دارید که بودجه را در ماه آذر تقدیم کند در تمام این مدت تلاش ما این بود که بودجه در آذر ماه تقدیم مجلس شود به جز سال گذشته که منتظر برجام بودیم تا ارقام بودجه را مشخص کنیم.

او در ادامه تصریح کرد: اگر برجام صورت نمی‌گرفت، ما یک میلیون بشکه نفت می‌فروختیم و با اجرایی شدن آن دو میلیون و سیصد هزار بشکه که تفاوت زیادی بین این دو است.

روحانی تاکید کرد: دولت همواره مقید به قانون بوده و تمامی قوانینی که به دولت می‌آید اعم از آیین‌نامه‌ها و لوایح اختلاف ما حدود یک درصد از درصورتی که در دولت گذشته این اختلاف به ۳۰ درصد می‌رسید. دولت تلاش خود را بر این گذاشته تا به قانون عمل و آنرا اجرایی کند.

او با بیان اینکه تدوین منشور حقوق شهروندی در ۱۰۰ روز اول به پایان رسید گفت: بعد از تدوین این منشور آنرا در سایت قرار دادیم تا مردم و شهروندان بتوانند راجع به آن نظرات خود را بیان کنند بسیاری از حقوق‌دانان، کار‌شناسان و اساتید دانشگاه نظرات خود را درباره این منشور عنوان کردند جلسات متعددی صورت گرفت تا این منشور ۱۲۰ ماده‌ای به تدوین برسد.

او تاکید کرد: این منشور قطعا کامل نیست و دارای اشکال و ایراداتی است و ممکن است باز هم نظراتی در آن اعمال شود این منشور با زمان تکامل می‌یابد و ممکن است سال‌های بعد کامل و یا مواردی به آن اضافه شود.

رییس جمهور ادامه داد: دولت، رییس جمهور، وزرا، معاونان، کارگزاران دستگاه‌های اجرایی در سراسر کشور موظف هستند که به این منشور عمل کنند. ممکن است کسی بگوید آیا این منشور الزام‌آور است یا خیر برای دولت الزام آور است و بر طبق ماده ۱۳۴ قانون اساسی این کشور دولت یازدهم اعلام می‌کند تمامی کارمندان در سراسر کشور موظف اجرای آن هستند.

او در ادامه با بیان اینکه قانون اساسی با قانون موضوعع این منشور اجرایی و برای همگان واجب‌الاجرا است، اظهار کرد: من از دو قوه دیگر درخواست می‌کنیم به دولت در اجرای حقوق شهروندی کمک کند و به خوبی و با دقت عملیاتی و اجرایی شدن آن را زیر نظر داشته باشد. از سایر ارکان و نهاد‌ها درخواست می‌کنیم اجرای حقوق شهروندی را سرلوحه خود قرار دهند زیرا پایه امنیت کشور، وحدت و توسعه است.

رییس قوه مجریه تاکید کرد: همه در برابر حقوق شهروندی مساوی هستند‌؛ نژاد، قوم، جنس، اعتقاد، وابستگی سیاسی و گروهی دلیل نمی‌شود که از حقوق یکسان برخوردار نباشند. این منشور برای همه شهروندان ایرانی است و هر ایرانی از آن بهره می‌جوید، به طور مثال اینکه بگوییم شما از یک جریان خاص پیروی می‌کنید از سمت راست پیاده‌رو بروید و کسی که از جریان دیگر حمایت می‌کند از سمت چپ تردد کند، این غلط است منشور حقوق شهروندی طبق قانون به طور مساوی همه چیز را قسمت می‌کند و هدف از ایجاد وحدت است.

او در ادامه افزود: کشورهای غربی باید بیایند و این منشور را ببینند تا بدانند کشورهای جهان سوم از آن‌ها پیشی گرفته و جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را دارد که از تمام ویژگی‌های حقوق نوین دنیای امروز در چارچوب فرهنگ اسلامی ایرانی به خوبی استفاده کنند.

روحانی گفت: اگر حقوق شهروندی برای کشورهای اروپایی است، امروز چنین وضعیتی نداشتند. برای اجرای این حقوق شهروندی کارمندان دولت موظف به اجرای آن هستند. سپس اساتید، نویسندگان، مردم، مجلس، احزاب، گروه‌ها، رسانه‌ها، فضاهای حقیقی و مجازی باید بدانند حقوقشان چیست ما از مدرسین، نویسندگان و هنرمندان می‌خواهیم مردم را با حقوقشان آشنا کنند.

او خاطرنشان کرد: عده‌ای می‌گویند حقوق گرفتنی است اما ابتدا باید آن را شناخت و سپس آن را درخواست کرد. حقوق شهروندی یکی از مطالبات مهم مردم ایران است.

 رییس جمهور گفت: وقتی که حقوق شهروندی دانستی و خواستنی شد اجرایی و عملیاتی هم می‌شود اگر همه دنبال آن برویم می‌توانیم آنرا اجرا کنیم اسلام به ما گفته است این حقوق را اجرا کنیم. قانون اساسی نیز همین دستور را داده است. قرآن می‌گوید ممکن است با فردی مشکلی داشته باشیم یا با فردی یا جناحی اختلاف نظری داشته باشیم، مبادا این عداوت، دشمنی و اختلاف‌نظر شما با این گروه‌ها باعث شود که عدل و انصاف را فراموش کنید. قرآن دستور داده که نسبت به دشمن هم عدل را رعایت کنید. حتی اگر عده‌ای شما را از عبادت کردن و رفتن به مکه بازداشتند، شما حق ظلم کردن و تعدی و عداوت به آن‌ها را ندارید. قرآن فقط دستور قسط، عدل، احسان و نیکوکاری می‌دهد.

او در ادامه با قرائت بند ۶ از فرمان ۸ ماده‌ای امام خمینی (ره) گفت: هیچکس حق ندارد به خانه یا مغازه یا محل کار شخصی کسی بدون اذن صاحب آن وارد شود یا آن را جلب کند یا برای کشف جرم و ارتکاب گناه تعقیب و مراقبت کند یا نسبت به کسی اهانت کند و اعمال غیراسلامی و غیرانسانی مرتکب شود. کسی حق ندارد به تلفن و دستگاه ضبط صوت دیگری برای کشف جرم و مراکز گناه گوش کند یا برای کشف گناه هرچند آن گناه بزرگ باشد، شنود گذاشته شود یا به دنبال اسرار مردم باشد یا تجسس از گناهان غیر نماید یا اسراری از غیر را افشا کند. تمام این‌ها جرم است و بعضی از آن‌ها که به مصابح اشاعه فحشاست و مرتکب هریک از موارد فوق مستحق تعزیر شرعی یا حد شرعی است.

روحانی ادامه داد: امیدوارم صداوسیما و روزنامه‌ها همه کلمات امام را پخش کنند و بیان کنند. ما پیرو این امام هستیم راه انقلاب راه امام است و همچنین راه مقام معظم رهبری است و راه عدالت و اخلاق و رفتار و سیره پیامبر است.

پربیننده ترین خبرها