العالم
رویترز روز دوشنبه گزارش داد؛ سازمان کمکرسان و خیریه آکسفام با انتشار گزارشی تکاندهنده اعلام کرد ثروت 8 فرد متمول جهان – که همگی مرد هستند – با داراییهای نیمی از جمعیت جهان – که با فقر دست و پنجه نرم میکنند – برابر است. در این گزارش از کشورهای مختلف خواسته شده است با پرداخت پاداشهای نامعقول به افراد ابرثروتمند مقابله کنند.
گزارش آکسفام در حالی منتشر شده است که تعداد زیادی از سیاستمداران، افراد تصمیمساز و متمول در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گرد هم آمده اند.
آکسفام که فاصله میان افراد فقیر و غنی را ناراحتکننده و توهینآمیز توصیف کرده است خاطرنشان کرد اگر این اطلاعات پیشتر نیز موجود بود، نشان میداد ثروت 9 فرد در سال 2016 با ثروت نیمی از جمعیت جهان (معادل 3.6 میلیارد نفر) برابری میکند. این رقم پیشتر برای سال 2016، 62 فرد ثروتمند پیشبینی شده بود. همچنین این رقم برای سال 2010، 43 فرد متمول اعلام شده بود.
در سالیان اخیر، نابرابری به یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث سیاستمداران در مناطق مختلف جهان تبدیل شده است. کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول و پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان درباره پیامدهای زیانبار نابرابری هشدار داده اند. این در حالی است که تنفر از سبک زندگی و نگرش افراد ابرثروتمند، به قدرت گرفتن سیاستمداران پوپولیست نیز منجر شده است.
به باور نگارندگان گزارش آکسفام، روشهای بهتری برای پیادهسازی اصول کاپیتالیسم وجود دارد و باید تلاشها برای مقابله با فرار مالیاتی و افزایش درآمد سهامداران ابرثروتمند افزایش یابد.
بنا بر این گزارش، در حالی که بسیاری از کارگران و کارمندان با معضل ثابت ماندن درآمدهای خود مواجه هستند، داراییهای افراد ابرثروتمند از سال 2009 به طور متوسط سالانه 11 درصد افزایش یافته است. برای مثال، بیل گیتس – ثروتمندترین فرد جهان – که معمولاً در داووس حضور مییابد، از زمان اعلام ترک شرکت مایکروسافت در سال 2006 – و علیرغم تلاشهایش برای صرف بخشی از داراییهایش در امور خیریه، با افزایش ثروتی معادل 50 درصد (25 میلیارد دلار) روبرو شده است.