العالم- ایران
"محمد حسن دریایی" سرپرست اداره کل امور سیاسی و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه همچنین با بیان موارد مکرر پایبند نبودن کشورهای هسته ای به تعهدات خود تصریح کرد: متاسفانه هنوز کشورهای هسته ای اقدام جدی در زمینه خلع سلاح انجام نداده اند و از حادثه تلخ ناکازاکی و هیروشیما درس نگرفته اند.
وی افزود: دنیا موظف است در ایجاد یک منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای از طریق اعمال فشار بر اسرائیل وارد عمل شود و به تحقق این مهم کمک کند چرا که برنامه های هستهای این رژیم نگرانی جدی جامعه بین المللی و کل دنیا را فراهم کرده است.
دریایی که به عنوان سخنران ویژه در این اجلاس بین المللی به ایراد سخن می پرداخت، علاوه بر تشریح مبانی نظری ضرورت مبارزه با سلاح های هسته ای؛ تامین و گسترش امنیت انسانی، اجرای حقوق بشردوستانه در تهیه تسلیحات و ضرورت پیگیری تعهدات حقوقی کشورهای هسته ای طبق ماده ٦ را مهمترین عوامل موثر در زمینه نابودی سلاح های هسته ای برشمرد.
نماینده کشورمان با بیان مبانی نظری اسلامی که منجر به صدور فتوای حرمت سلاح های هسته ای از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی شد، افزود: بهترین راه تامین امنیت بشریت نابودی کامل این سلاح ها است و تا زمانی که حتی یک سلاح هسته ای در جهان وجود داشته باشد، امکان تکرار حادثه تلخ ناکازاکی و هیروشیما وجود دارد.
وی همچنین در این اجلاس که به تازگی در شهر ناکازاکی ژاپن برگزار شده است، خواستار اتحاد جهان برای مبارزه با این سلاح ها شد و از ژاپن هم درخواست کرد به عنوان قربانی اتمی خواست نقش فعالتری در مبارزه با اینگونه تجهیزات ایفا کند.
از جمله نکات قابل توجه در این نشست بر اساس اعلام رسانه های ژاپنی حضور «ران پروسر» سفیر پیشین رژیم صهیونیستی در سازمان ملل بود که سعی داشت با سخنان و ادعاهای خود به نوعی باعث کاهش اثر گذاری مشارکت فعال نماینده جمهوری اسلامی ایران در آن شود که با پاسخ قاطعانه وی مواجه شد.
رسانه های ژاپنی اعلام کردند که نماینده رژیم صهیونیستی سعی داشت با حرف های خود اینگونه وانمود کند که ایران خود دارای سلاح هسته ای است اما پاسخ نماینده تهران در این اجلاس اجازه خودنمایی را به وی نداد.
براساس گزارش ها، «دریایی» در پاسخ به نماینده رژیم صهیونیستی اظهار داشت: «طنز تلخی است که یک غیر عضو «ان پی تی» اعضای این معاهده را موعظه می کند. او فراموش کرده که این جلسه مربوط به خلع سلاح اتمی است و ما در حال بحت در خصوص سلاح های هسته ای هستیم و جای اتهامات بی اساس و خارج از دستور کار نیست.»
نماینده کشورمان در این اجلاس همچنین در ادامه یادآور شده است: وی (نماینده رژیم اسرائیل) فراموش کرده صدها کلاهک هسته ای این رژیم نه تنها تهدید اصلی منطقه بلکه کل جامعه بشری است. وارونه جلوه دادن حقایق کار همیشگی این رژیم است که سابقه طولانی در ظلم و مظلوم نمایی دارد هرچند بنظر می رسد که امروز دیگر دنیا متوجه اشک تمساح این رژیم شده است. این رژیم سالها در پی ایران هراسی بوده اما غافل است که این پروژه مدتهاست که به پایان رسیده است.»
وی در ادامه پاسخ خود به نماینده رژیم صهیونیستی گفت: «دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران درست بعد از برجام اعلام کرد که ما تعهد خود را انجام و همه ابهامات و شک و تردیدهای ساختگی علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران را رفع کرده ایم. حالا نوبت سایر اعضای منطقه ای این معاهده است که نسبت به ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته ای در خاورمیانه اقدام کنند. دنیا موظف است که به ایجاد یک منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای از طریق اعمال فشار بر اسرائیل کمک کند.»
در این اجلاس بین المللی که با همکاری مرکز منطقه ای صلح و خلع سلاح آسیا و اقیانوس آرام سازمان ملل و دولت ژاپن برگزار شد علاوه بر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، 50 نماینده از دولت ها و کشورهای مختلف، سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی و همچنین مراکز و موسسات تحققاتی حضور داشتند.
بر اساس گزارش تارنمای مرکز منطقه ای صلح و خلع سلاح آسیا و اقیانوس آرام، این اجلاس با عنوان «به سوی جهان عاری از تسلیحات هسته ای» در شهر ناکازاکی برگزار شد و شرکت کنندگان در ارتباط با مسائل بسیار کلیدی و چالش های پیش روی کشورها در خصوص خلع سلاح، کنترل تسلحیات هسته ای و مسائل امنیتی و منطقه ای به بحث و تبادل نظر پرداختند.