توسط سفير ايران در بلژیک مطرح شد؛

انتقاد شديد تهران ازموضع اروپا درقبال بحرين

 انتقاد شديد تهران ازموضع اروپا درقبال بحرين
چهارشنبه 1 تير 1390 - 06:09

سفير ايران نزد نهادهاي اروپايي و سفير کشورمان در بلژيک ، در جلسه ديروز (سه شنبه) هيات روابط پارلمان اروپا و جمهوري اسلامي ايران از موضع اين اتحاديه در قبال تحولات بحرين و سرکوب مردم و انقلابيون اين کشور به شدت انتقاد کرد.

علي اصغر خاجي در حاشيه اين جلسه درگفت وگو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: متاسفانه ما شاهد دوگانگي مواضع اروپا در قبال بحرين هستيم.

وي افزود: شاهديم که اروپا با وجود مشاهده همه انواع اقدامات سرکوبگرانه در بحرين سکوت اختيار کرده است.
 
در همين حال، ايزابل دورانت نايب رييس پارلمان اروپا به العالم گفت: ما در پارلمان اروپا سرکوبگري در بحرين و همدستي عربستان در اين زمينه را محکوم کرديم اما دولت هاي اروپايي مواضعي روشن و شفاف در اين زمينه اتخاذ نکرده اند.

وي در پاسخ به اين سوال که چرا دولت هاي اروپايي به رغم ادعاي حمايت از حقوق بشر و دموکراسي چنين رويکردي را درپيش گرفته اند؛ افزود: من مسوول موضعگيري هاي دولت هاي اروپايي نيستم.

سفير جمهوري اسلامي ايران نزد نهاد هاي اروپايي در حالي در جلسه هيات روابط پارلمان اروپا و ايران، ديدگاه هاي تهران را درباره مسايل مهم منطقه اي و جهاني به ويژه بيداري اسلامي تشريح کرد که اوضاع بحرين بر مذاکرات دو طرف در اين جلسه در شهر بروکسل پايتخت بلژيک سايه افکنده بود.   

علي اصغر خاجي سفير ايران در بلژیک در اين جلسه از کشورهاي غربي و اروپايي به خاطر سياست هاي دوگانه آنها در قبال انقلاب مردم بحرين درمقايسه با ساير انقلاب هاي جهان عرب به طور شديد اللحن انتقاد کرد.

وي به اروپا درباره پيامدهاي تکرار اشتباهات گذشته آنها هشدار دارد و بر ايستادن تهران در کنار انقلاب هاي ملت هاي عرب و تشکيل حکومت ها براساس خواست ملت ها تاکيدکرد.

خاجي ادعاي برخي درباره دخالت ايران در امور داخلي بحرين را نشات گرفته از رويکرد و نگاه طايفه اي آنها در قبال تحولات بحرين برشمرد و گفت: اينها اطلاعاتي پوچ و بي پايه واساس است و تنها بهانه اي است تا غرب از انتظارات ملت بحرين براي آزادي چشم پوشي کند.

خاجي با اشاره به فرصت سرنوشت ساز در منطقه خاورميانه ، وجه مشترک همه اين قيام هاي مردمي را نبود توسعه سياسي و اقتصادي در اين کشورها ، سطح پايين زندگي ، شکاف طبقاتي و فساد فراگير در اين کشورها دانست.

وي تاکيد کرد پاسخ اين خواست عمومي و اسلامي سرکوب و خشونت نيست زيرا به راديکاليزه شدن جنبش هاي مردمي مسالمت جو منجر مي شود.

 خاجي تصريح کرد خيزش هاي مردمي در منطقه خاورميانه و خليج فارس در حالي بر خواست هاي خود پافشاري مي کنند که دنياي غرب بين خواست مردم براي برقراري مردمسالاري و حقوق بشر به منافع زودگذر خود که همان منافع اقتصادي و سياسي و بعضاً نظامي است تن داده است. 

پربیننده ترین خبرها