به گزارش روز پنجشنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم به نقل از سایت (نهرین نت)، " ویلیام هگ " وزیر امور خارجه انگلیس دیروز چهارشنبه این تصمیم را اعلام کرد و گفت:با توجه به مواضع دولت انگلیس در قبال حوادث خاورميانه و شمال آفريقا و بررسی های صورت گرفته در مجلس عوام، خواستار شدم تا وزارت خارجه کمک های مالی به بی بی سی را افزایش دهد.
انگليس درصدد افزايش نقش خود برای تاثيرگذاري برحوادث و تحولات در جهان عرب است زیرا انقلاب های مردمی در کشورهای عربی موجب سرنگون شدن آن دسته از رژيم هاي دیکتاتوری شده که تسليم اراده غرب بويژه انگليس و آمريکا بوده اند.
شبکه های رادیویی و تلویزیونی بی بی سی به زبان های مختلف از جمله عربی تلاش می کنند تا از فرصت انقلاب ها در چند کشورعربی خاورمیانه و شمال آفریقا اوضاع کشورهای مخالف رژیم صهیونیستی و منافع غرب بویژه سوریه را بی ثبات وعلیه ایران اقدام کنند.
وزير امور خارجه انگليس اذعان کرد که اوضاع جهان نسبت به ماه اکتبر گذشته متفاوت شده است و گفت: معتقديم حمايت های مختلف مالي از بي بي سي عربي براي تداوم " فعاليت هاي گران بهاي خود در خاورمیانه "، اقدامي صحيح است و از این رو با ارائه کمک مالی بیشتر به مبلغ 2.2 ميليون پوند سالانه موافقت کردم تا اين شبکه بتواند فعالیت های خود به زبان عربی را افزایش دهد.
هگ افزود: بي بي سي عربی همچنین مي تواند به حمايت مالي 1.65 ميليون پوندی در دو سال آتي تکيه کند؛ اين حمايت مالي در چارچوب طرح همکاری شرکا و همپیمانان عرب که هدف آن توسعه حمایت از رسانه ها و جامعه مدني درخاورميانه و شمال آفريقا است، صورت می گیرد.
دولت انگليس در ماه اکتبر سال 2010 و در چارچوب طرح کاهش بودجه اعلام کرد که حمايت مالي از شبکه بي بي سي را به ميزان 16 درصد کاهش خواهد داد و تا سال 2014 این شبکه باید منابع مالی را خود تامین کند.
قطع این کمک ها موجب شد که 5 شبکه بطور کامل تعطیل شوند و دیگر شبکه ها کارمندان خود را اخراج و برنامه هایشان را کاهش دهند.
از اهداف افزايش دوباره کمک مالی به شبکه بي بي سي ، ترويج سياست های انگليس و خدمت به منافع آن در شمال آفريقا بويژه در ليبي اعلام شده و این در حالی است که لندن بهترین روابط را با رژیم دیکتاتوری قذافی داشته است.
بی بی سی مامور شده است که افکار عمومی در لیبی را قانع کند که دولت انگلیس مخالف قذافی و حامی مردم لیبی است تا منافع سیاسی و اقتصادی این کشور بویژه در حوزه نفت به خطر نیفتد.