العالم - آسیا
به نقل از رویترز؛ به گفته مقامات دولت میانمار، ارتش این کشور عملیات پاکسازی را در ایالت راخین به پایان رسانده است. این عملیات 4 ماهه در منطقه مسلماننشین راخین از سوی سازمان ملل با عباراتی همچون «جنایت علیه بشریت» و «پاکسازی نژادی احتمالی» توصیف شده است.
این عملیات از 9 اکتبر سال گذشته میلادی و پس از کشته شدن 9 نیروی پلیس در پستهای نزدیک به مرز بنگلادش آغاز شد. بنا بر تخمینهای سازمان ملل، از آن زمان حدود 69 هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش گریخته اند. این خشونتها انتقادها را از آنگ سان سو چی، فرد شماره یک عرصه سیاست در میانمار افزایش داده است. بسیاری بر این باورند که این برنده جایزه صلح نوبل برای کمک به اقلیت مسلمان میانمار، اقداماتی ناکافی انجام داده است.
دولت این کشور تقریباً تمامی اتهامات حقوق بشری – از جمله قتلعام و تجاوزهای جنسی گروهی – در راخین بر ضد مسلمانان روهینگیا را رد کرده و عملیات ارتش را، کمپینی قانونی بر ضد شورشیان نامیده است.
در بیانیه مشاور امنیت ملی میانمار در این خصوص آمده است: «وضعیت در شمال راخین باثبات شده است. عملیات پاکسازی ارتش متوقف شده است، قوانین منع آمد و شد لغو شده است و تنها پلیس برای حفظ آرامش در این منطقه حضور دارد.»
ارتش و پلیس میانمار به طور جداگانه تیمهایی را برای بررسی اتهامات حقوق بشری سازمان ملل ایجاد کرده اند. دو مقام ارشد سازمان ملل هفته گذشته به رویترز گفته اند احتمالاً بیش از 1000 مسلمان روهینگیا در جریان سرکوب ارتش میانمار جان خود را از دست داده اند. این در حالی است که فرماندهان ارتش میانمار مدعی شده اند کمتر از 100 نفر در جریان این عملیات جان باخته اند.