العالم ـ ایران
محمد جواد ظریف در این میزگرد با تاکید بر مشارکت تاریخی صنایع دو کشور، اعلام کرد که مردم ایران خاطره خوبی از همکاری ها با آلمان دارند و همین وضعیت در مردم آلمان هم دیده می شود.
ظریف ادامه داد: اروپا هیچگاه از همکاری اقتصادی و تجاری با ایران متضرر نشده و حتی در زمان تحریم هم ایران به تمام تعهدات خود در قبال شرکتهای خصوصی و دولتی اروپایی عمل کرده ودر واقع یک شریک تجاری مطمئن برای اروپا به طور عام و برای آلمان به صورت خاص بوده و خواهد بود.
ظریف در پاسخ به پرسشی در مورد میزان ریسک برای سرمایهگذاری خارجی، اعلام کرد که ایران در امنیت و اقتصاد فقط متکی به مردم است و توسعه و امنیت خود را خارج از مرزهایش دریافت نمی کند؛ بنابر این از پائین ترین درجه ریسک برای هرگونه همکاری اقتصادی نسبت به سایر کشورهای منطقه برخوردار است.
وی در نتیجه گیری سخنان خود در این میزگرد اعلام کرد که همکاری اقتصادی ایران و اروپا به نفع هر دو طرف است و اروپا هم باید رویکرد مستقلی در مقابل ایران در پیش گیرد و تحت تاثیر رویکردها و سیاستهایی که حتی منافع اروپا را مورد تاثیر قرار میدهد، قرار نگیرد.
ظریف در پایان از تاسیس دفتر بازرگانی و صنایع ایالت باورایا در تهران استقبال و آن را یکی از نهادهای موثر برای همکاری گسترده ایران و آلمان ذکر کرد.
در این میزگرد که در محل هتل 'بایریشه هوف' محل کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد، ابتدا آقای گافل رئیس انجمن اقتصاد بایرن به افزایش 33 درصدی صادرات این ایالت به جمهوری اسلامی ایران در سال 2016 در مقایسه با دوره مشابه سال قبل اشاره کرد.
علی ماجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان نیز در این میزگرد ظرفیت ارتقای همکاریهای اقتصادی دو کشور را 6 میلیارد یورو یعنی حداقل دو برابر میزان فعلی برشمرد.