توضیحات جابری دربارۀ مذاکرات مستقیم ایران و عربستان

يکشنبه 28 خرداد 1396
17:28
توضیحات جابری دربارۀ مذاکرات مستقیم ایران و عربستان معاون وزیر خارجه تاکید کرد که هیچ ارتباط و مذاکره مستقیمی بین ایران و عربستان وجود ندارد و در موارد ضروری از مجاری دیپلماتیک و غیر مستقیم اقدام می‌شود.

العالم - ایران

حسین جابری انصاری در رابطه با اشاره به آخرین تحولات مربوط به روابط قطر با کشورهای عربی و اقدامات ایران در این زمینه و احتمال انجام رایزنی مقامات ایرانی در این باره، گفت: بلافاصله بعد از اتفاقی که در قطر افتاد ایران یک دیپلماسی فعال را در پیش گرفت. وزیر امور خارجه تماس‌های متعددی را با تعدادی از همتایان خود در سطح منطقه و بین‌الملل انجام داد. هدف‌گیری این تماس‌ها دعوت به آرامش و خویشتن‌داری و اداره این شرایط بر اساس تدبیر، منطق و عقلانیت بود.

وی با بیان این‌که ما به دنبال فرصت‌طلبی لحظه‌ای نیستیم تاکید کرد: ما نگاه دراز مدت داریم‌. رفت و آمدهایی هم بین کشورهای منطقه و ایران انجام شده و در جریان است. الزاما هم همه تحرکات اعلام نمی‌شود چرا که ما به تحرک بدون سر و صدا و جنجال معتقدیم.

جابری انصاری گفت: شرایط منطقه شرایط حساسی است. برخی اوقات اقتضا می‌کند که خارج از نگاه دوربین‌ها تحرکات انجام شود. در همین چارچوب تحرکاتی در جریان است و بعد از این هم در جریان خواهد بود.

معاون ظریف اظهار کرد: نگاه ما به تحولات حتی منفی، مثبت و از نوع فرصت‌سازی است نه فرصت‌طلبی و در چارچوب منافع کشورهای منطقه است. تحرکات‌مان هم در همین مسیر در جریان است و امیدواریم که پیامد تحولات اخیر به ایجاد فضای مثبت‌تری نه فقط برای حل این مشکلات اخیر بلکه حل اختلافات مزمن ایجاد شده در چند سال اخیر در منطقه منجر شود.

وی در رابطه با موضوع عربستان و سفر هیاتی از عربستان به ایران برای بازدید از سفارت این کشور و هم‌چنین سفر هیات ایرانی به عربستان در رابطه با  موضوع حج گفت: مذاکرات حج در جریان است و حضور هیات کنسولی ایران در فصل حج برای تدبیر و پیگیری حقوق اتباع ما به طور کلی بین وزارت حج عربستان و سازمان حج و زیارت ایران بود. البته جزییات آن مساله از مجاری دیپلماتیک در حال پیگیری هست. طبیعی است که باید توافق کامل در مورد جزییات این مساله بین دو طرف حاصل شود. برای این‌که امکان تدبیر امور اتباع ایران در فصل حج به شکل منطقی فراهم شود.

جابری انصاری در ادامه موضوع بازدید از سفارت‌خانه‌های ایران و عربستان را در دستور کار دو طرف عنوان کرد و گفت: این موضوع هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است. هرگونه اقدامی به شکل متقابل، برابر و بر اساس توافق روی جزییات توسط دو کشور انجام خواهد شد و منوط به این است که توافق بین دو کشور در ارتباط با جزییات و به شکل کاملا متبادل صورت گیرد.

وی با بیان این‌که قوه قضاییه نیز درباره موضوع حمله به سفارت عربستان روند خود را طی می‌کند گفت: بازدید از سفارت‌خانه‌ها بین دو کشور ایران و عربستان مطرح است. اگر این موضوع نهایی شود اعلام خواهد شد.

معاون وزیر خارجه با تاکید بر این‌که هیچ مذاکره مستقیمی بین هیات‌های دو کشور و وزارت خارجه ایران و عربستان وجود ندارد افزود: از مجاری دیپلماتیک و به شکل غیرمستقیم ضرورت‌ها رفع می‌شود.

 

منبع: ایسنا

0% ...

آخرین اخبار

روزنامه انگلیسی از احتمال استعفای استارمر خبر داد


نخست وزیر و فرمانده ارتش پاکستان عازم سوئیس شدند + فیلم


سناتور آمریکایی: جنگ غیرقانونی در ایران یک اشتباه بزرگ بود


شهادت ۷ نفر در حملات رژیم صهیونیستی به مناطقی از لبنان


قالیباف در بدو ورود به سوئیس: کودکان مظلوم میناب و تمام شهدای ایران عزیز را هر لحظه ناظر اعمال و رفتار خود می‌دانم


هیأت جمهوری اسلامی ایران به زوریخ رسید؛ ونس در راه سوئیس + فیلم


حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیروهای مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است


لاپید: نتانیاهو با محاسبات نادرست، اعتماد آمریکا به اسرائیل را تضعیف کرد


اعتراف تحلیلگر اسرائیلی به شکست تل‌آویو در جداسازی ایران و لبنان


تشدید تنش‌ها در لبنان و مذاکرات ایران، آینده سیاسی نتانیاهو را تهدید می‌کند