به گزارش خبرنگار شبکه خبري العالم از لندن، سازمان هاي مخالف تجارت اسلحه از موضع انگليس در زمينه صدور مجوز صادرات سلاح به کشورهاي عربي به ويژه عربستان انتقاد کرده اند.
این درحالی است که ميان موضع اعلام شده از سوي دولت انگليس درحمايت از انقلاب هاي مردم در کشورهاي عربي، و ادامه صادرات سلاح براي رژيم هاي استبدادی اين کشورها با هدف سرکوب اعتراض هاي مردم، تناقضي آشکار وجود دارد.
روزنامه انگليسي تايمز در گزارش مستقلي در اینباره، فاش کرد که صادرات سلاح به ويژه گازهاي اشک آور و تيربار براي رژيم هاي حاکم در خاورميانه، در فاصله ماه هاي فوريه تا ژوئن گذشته به ميزان يک سوم افزايش داشته است.
براساس اين تحقيق، مدتي پيش از ممنوعيت صادرات سلاح به ليبي از سوي سازمان ملل متحد، مهمات نظامی ساخت انگليس به ارزش 120 هزار دلار در اختيار ليبي قرار گرفت.
همچنين شرکت هاي تسليحاتي انگليس به فروش اسلحه به مصر ، يمن ، عربستان و بحرين ادامه دادند.
گفتني است که در ماه آوريل گذشته يعني چند ماه بعد ا ز سرکوب اعتراض هاي مردمي در بحرين نيز محموله هاي مهمات در اختيار اين کشور قرار گرفت.
"كريس دويل" کارشناس مسايل سياسي انگليس گفت: انگليس همچنان به ليبي و کشورهاي ديگر از جمله بحرين سلاح صادر مي کند و اين مساله به وجهه و اعتبار سياسي اين کشور در منطقه ضربه مي زند.
اطلاعات فاش شده سئوال هاي زيادي را در باره سياست دوگانه انگليس در اذهان ايجاد مي کند، درهمين حال دولت انگليس که اخيرا همواره از استفاده از سلاح براي سرکوب تظاهرکنندگان در مصر، يمن و بحرين انتقاد کرده ، براي ظاهر سازي هم که شده نمي تواند از شرکت هاي ساخت اسلحه انتقاد کند زيرا خود به آنها صدور مجوز صادرات داده است.
اين در حالي است که صدور مجوز صادرات اسلحه به استفاده نکردن از آن براي سرکوب اعتراض هاي مردمي يا حمله به کشورهاي ديگر مشروط است و نقض اين مساله باعث شده است که سازمان هاي مخالف صادرات اسلحه تحرك قضايي را براي بازخواست دولت انگليس خواستار شوند.
" كاي استرمان " هماهنگ کننده طرح مخالفت با تجارت اسلحه در انگليس به خبرنگار العالم گفت: گام هايي در زمينه بازنگري حقوقی در خصوص ادامه اعطاي مجوز صادرات سلاح برداشته ايم.
وي افزود: دلايل خاصي وجود دارد که عربستان سعودی از خودروهاي نظامي ساخت انگليس براي سرکوب تظاهرات مردم بحرين استفاده مي کند.
افزايش صادرات سلاح از انگليس به کشورهايي که با بهار عربي روبرو هستند ، نشان دهنده سياست يک بام و دو هواي انگليس در قبال اوضاع کشورهاي عربي، و نيز نفاق سياسي اين کشور است و موجب مي شود که دولت اين کشور به علت حمايت از رژيم هاي ديکتاتوري در سرکوب اعتراض هاي مردمي با انتقاداتي روبرو شود.