خبرنگار شبکه العالم از وين گزارش داد: در ده سال گذشته هزاران مورد از حوادث نژادپرستي و اقدامات تحريک آميز ضد دين اسلام و مسلمانان به ثبت رسيده است.
در اين ميان رسانه ها و برخي از سياستمداران و پژوهشگران اروپايي عامل اصلی شکل گيري اين پديده بوده اند.
سازمان امنيت و همکاري در اروپا، با برگزاري کنفرانسي در وين پايتخت اتريش ، زنگ خطر را به صدا در آورده و تاکید کرد موج اسلام ستيزي در اروپا به حد کشتار جمعي رسيده است، و نمونه آن جنايتي بود که اخيرا در نروژ توسط يک تندرو اسلام ستيز ارتکاب شد.
"طرفه بغجاتي" پژوهشگر و فعال متخصص در امور مجامع مسلمان در اروپا، در اين خصوص به خبرنگار العالم گفت: ده سال قبل حتی برگزاری چنين کنفرانس هايي مسأله ای عادي و طبيعي نبود، و مسئولان اروپايي استفاده از کلمه اسلام ستيزي يا اسلام هراسي را نمي پذيرفتند؛ و آن را نوعي نژادپرستي مي دانستند.
از سوی دیگر، شرکت کنندگان در این کنفرانس بر تاثیر مثبت بهار عربی و انقلابهای مردمی در وجهه جوامع اسلامی تاکید کردند.
با این حال برخی از حاضران در این کنفرانس، درباره تمایل سیاستمداران اروپایی برای مبارزه فعال و موثر با پدیده اسلام ستیزی ابراز تردید کردند.
" اليزابت شفر" در اینباره گفت: گمان نمي کنم که سیاستمداران اروپایی برای پایان دادن به پديده اسلام ستيزي تمایلی واقعی داشته باشند. زیرا از نظر آنها این امر، موضوع کارآمدی برای تبلیغات انتخاباتی آنها نیست.
کنفرانس سازمان امنيت و همکاري اروپا با انتشار کتابی کوچک که بدست گروهي از پژوهشگران تدوین شده، به کار خود پايان داد.
اين کتاب شامل توصیه هایی برای پایان دادن به نژادپرستی، اسلام هراسی و اسلام ستیزی است، که بمنظور توزيع در موسسه های آموزشی کشورهاي عضو در نظر گرفته شده است.
ناظران عليرغم تاکيد بر اهميت اين توصيه ها، چگونگي اجراي آن ها را مهمتر مي دانند.