قطر پیاده نظام آمریکا برای آشتی با طالبان

قطر پیاده نظام آمریکا برای آشتی با طالبان
شنبه 3 دی 1390 - 04:57

دولت قطر اين روزها با تصميم خود براي داير کردن دفتر گروه طالبان در شهر دوحه قطر و پذيرش عناصر زنداني اين گروه در زندان گوانتانامو، به پياده نظام آمريکا براي آشتي با طالبان تبديل شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، دولت آمریکا با گروه طالبان به توافق رسیده است که پنج نفر از عناصر آن از زندان گوانتانامو به کشور قطر منتقل شوند و در مقابل، این گروه از تروریسم دست بردارد.

این درحالی است که "حامد کرزی" رئیس جمهوری افغانستان مخالفت خود را با این توافق اعلام کرده است.

روزنامه واشنگتن پست نوشت: دولت آمریکا مذاکره با طالبان را آغاز سال 2012 میلادی از سرخواهد گرفت.

منابع مطبوعاتی پیش از این گفته بودند که مذاکرات با گروه طالبان به ریاست طیب آغا از نزدیکان ملا عمر برگزار خواهد شد.

این درحالی است که توافق با گروه طالبان برای گشودن دفتر خود در قطر به منظور تسهیل ماموریت تماس با این گروه صورت گرفته است.

دولت آمریکا که در سال 2001 میلادی با لشکرکشی به افغانستان بدنبال سرنگونی رژیم طالبان رفت و در این راه هزاران نفر از مردم بی گناه این کشور کشته یا آواره شدند؛ امروز در تناقضی آشکار از عدم دشمنی با طالبان و دراز کردن دست دوستی با این گروه سخن به زبان آورده است.

"جوبایدن" معاون رئیس جمهور آمریکا اخیرا در مصاحبه با مجله آمریکایی نیوزویک گفت: طالبان دشمن ما نیست. این بسیار مهم است.

وی گفت: تاکنون هیچ جمله ای یا اظهار نظری از رئیس جمهوری آمریکا در زمینه سیاست ما دیده نشده است که گفته باشد طالبان دشمن ما هستند زیرا منافع آمریکا را تهدید می کنند.

این نخستین بار است که از زمان حمله آمریکا به افغانستان در سال 2001 میلادی تاکنون یک مقام بلندپایه آمریکا از دشمنی نداشتن این کشور با گروه طالبان سخن می گوید.

آمریکا درسال 2001 میلادی برای سرنگونی رژیم طالبان و جنگ با شبکه القاعده به افغانستان لشکرکشی کرد و این کشور را تاکنون در اشغال خود دارد.

در این جنگ تاکنون هزاران نفر از مردم بی گناه افغانستان کشته یا آواره شدند و هنوز مردم جنگ زده افغانستان تاوان اشغالگری بیگانگان را پس می دهند.

در همین راستا نیز دولت قطر اخیرا فعال شده است و همسو با رویکرد تازه دولت آمریکا درصدد بازگشایی دفتر گروه طالبان در شهر دوحه برآمده است؛ امری که اعتراض دولت افغانستان را درپی داشته است.

اینگونه که بر می آید آمریکا بعد از 10 سال بدنبال آن است که پرونده افغانستان را از طریق دادن دست دوستی با طالبان بسته و به نحوی به ناکامی چندین ساله خود در این کشور پایان دهد؛ بدون اینکه پاسخی به افکار عمومی جهان درقبال هزینه های انسانی و مالی تحمیلی این جنگ به ملت افغانستان داده باشد.

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها